Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A kereskedelmi és iparkamarából, valamint az agrárkamarából egy gazdasági kamara születhet?

Amilyen az ország kamarája, olyan a gazdasága! Átalakulás küszöbén a kamarai rendszer, de még nincs döntés. Őszig várni kell?


"Nekünk az a fontos, hogy mielőbb elinduljon az új kamara" - mondta az
origo-nak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, aki május utolsó napján tartott kamarai küldöttgyűlésen politikai döntést sürgetett.

Arra kérte a kormányzatot, hogy állapodjon meg, milyen rendszerben működjön az új kamara.

Szerinte azért fontos, hogy jövőre elindulhasson az új kamarai rendszer, mert a gazdaság számára lenne rossz, ha csúsznának az új programok.

Az alapkérdés, hogy egységes vagy külön ipari-kereskedelmi és külön agrárkamara legyen. Bármelyiket választja is a kormány, nem választható le az agrárkamarai rész tárgyalása, mivel a jelenlegi koncepció szerint az agrárkamara egyesítené a teljes mezőgazdaságot, amivel viszont sok kereskedő átkerülne az ipari-kereskedelmi kamarából.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a kormány a múlt héten tárgyalhatta volna a kamarai törvényt, de Orbán Viktor a hiányzó agrárkamarai szabályok miatt levette a napirendről.Parragh László szerint minden érintettel megállapodtak már, vagy csak részletkérdéseken vitáznak, egyedül az agrárérdekekkel vannak még komoly viták a tagsági körön, tagdíjon és a választási rendszeren.

Dávid Ferenc, a Munkaadók és Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára azt mondta, hogy nem örül, a kamarai törvény megakadása miatt, de nem is tartja tragédiának, hogy ha őszre kerül a tárgyalása. A VOSZ az egységes kamara koncepcióját támogatja.

Bővebb híradás a Vállalkozói Negyedben olvasható >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresse a legjobb megtakarítási lehetőséget

A PSZÁF programjával 167 hitelintézet közel kétezer betét jellegű megtakarítási konstrukcióját lehet… Tovább olvasom