Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Szervizutat alakítanak ki

A városnak sikerült megállapodnia a MÁV Zrt.-vel arról, hogy a Baross út csatornázása idejére a vasúttársaság tulajdonában lévő területen szervizutakat alakítsanak ki és erre tereljék el az utca forgalmát.
A Baross út csatornázási munkája kedden kezdődik, ám eddig kérdéses volt, hogy az utca forgalmát merre tereljék a lezárások idején.
Az itt található cégek vezetői

korábban aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy a közműmunka során egy sáv szabadon maradhasson,

és ne érintse az üzletmenetet

érzékenyen az útlezárás.
Ám kiderült, ez nem lehetséges, a hat méter széles úttesten képtelenség teljesíteni a szabad sávra vonatkozó kérést, viszont szervizutakkal megoldható a forgalom fenntartása.
– Walter Dezső polgármester a héten egyeztetett a MÁV Zrt. vezetőivel, és sikerült megállapodást kötni a szervizutak kialakításáról – mondta el Csonka Tivadar önkormányzati képviselő. – Innentől kezdve már csak a kivitelező Betonút rt.-n múlik a munka menete.
A közműépítés kedden kezdődött volna a Baross úton, azonban a szervizutak megépítése néhány nap késést okozhat. Az elterelésre a munka ütemének függvényében szakaszosan kerül majd sor. A megállapodás szerint a Kossuth utca felől érkező járművek az utca jobb oldalán, a diákszálló mögött a Babits Mihály utcáig haladhatnak, ezt követően a Baross út másik oldalán, a vasúti sínek mentén kialakítandó szervizúton mehetnének tovább a Vagon vendéglőig.
A Baross úti telephelyű cégek a kamionforgalmat „hátulról”, azaz a Terv utcán vagy a Vándor Sándor utcán keresztül folytathatják. A kisebb – három és fél tonnásnál nem nagyobb össztömegű – tehergépkocsik és a személyautók pedig a szervizúton közlekedhetnek. A cégtulajdonosokat – elmondásuk szerint – némileg megnyugtatta, hogy nem lesz teljesen lezárva a Baross út, és bíznak abban, hogy a kivitelező a tájékoztatásnak megfelelő ütemben halad a munkával.
Csejtei Imre, a Betonút rt. projektmenedzsere a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a szervizutak megépítési költségéről és arról, hogy ki fedezi azokat, hétfőn tanácskoznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit vár George Bush látogatásától?

Tovább olvasom