Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett virágokat, örökzöldeket. A fákat és a támasztékot újra és újra eltörik, a védőhálót megrongálják. A lakók kára már több tízezer forint.
– Nézze, nyolcadszor ültettem ki a nemesbodzabokrot, zöldikét, de újra és újra eltűnnek a növények – mutatja a háza előtt álló hársfa köré ültetett virágokat az Újteleki utcában lakó Németh Béláné. – Jó esetben ellopják, rosszabb esetben letörik és eldobják. Tavaly kezdtem el beültetni a fa körüli részt, de az utcában mások is csináltak ilyen kis ház előtti virágoskertet. Huszonnégy éve élünk ebben a házban és nagyon örültünk, amikor tavaly végre fákkal díszítették az utcaképet.
„ Nyugdíjas vagyok, a sok

szabadidőmet szívesen töltöm

kertészkedéssel. Úgy tűnik azonban, hogy az erre járók

nem becsülik más munkáját.”
– Csak az én károm legalább nyolcezer forint, de nem állom meg, hogy ne pótoljam az ellopott növényeket. Ha hússzor elviszik, én huszonegyedszer is ültetek újat.
Az Újteleki utcában öt-hat helyen is látni, hogy hiányos a kiskert, eltörött a fák támasztéka. – Volt, hogy nem csak a karót, de a fát is kirúgta valaki, reggel az úttestre dőlve találtuk meg a fiatal hársfát – folytatja Németh Béláné, majd hozzáteszi, az agávékaktuszt is elvitte valaki, amit néhány hónapja tett ki. A szomszédok szintén panaszkodnak a vandálokra. – Akinek virágra van szüksége, nyugodtan bekopoghat hozzám, adok szívesen, csak az utcán lévőket ne bántsa senki. Ha azt látnám, hogy végre hagyják megnőni a növényeket, szívesen telepítenék a többi fa köré is, hogy még szebb legyen az utcánk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jóindulatú méhizom daganatokról

A méhben igen gyakran előforduló, nem rosszindulatú daganatot myomának (leiomyoma, fiboid) hívjuk. A méh falának különböző részeiről indulhat ki, általában izom- és kötőszövetből épül fel. Természetesen a fájdalom és a vérzészavar nem csupán myomával (méhizomdaganat) függhet össze. A korrekt diagnózis felállításában a tapintó kéz mellett szerepük van a különböző képalkotó eljárásoknak is. Tovább olvasom