Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Sereghajtók vagyunk az internet felhasználásban

Magyarországon a lakosság 28 százaléka, a vállalatok 78 százaléka használta tavaly év elején rendszeresen az internetet.
Az ország mindkét adattal az Európai Unió sereghajtói közé tartozik, derül ki a témáról Brüsszelben közzétett 25 országos statisztikából. Az EU statisztikai hivatalának adatai szerint az unióban lakó 16-74 éves emberek 47 százaléka vette igénybe a világhálót tavaly január-márciusban (a 16-24 éves kategóriában 75), míg a cégek közül az év első hónapjában 89 százalék használta azt rendszeresen.

Legnépszerűbb a lakosság körében Svédországban (82 százalék), Dániában (76) és Finnországban (70) volt az internet, míg legkevesebben Görögországban (20 százalék), Magyarországon (28) és Litvániában (29) dolgoztak vagy töltötték szabadidejüket vele. A cégek körében ugyancsak Dánia és Finnország vitte a prímet (97-97 százalék) Belgium és Svédország előtt (96-96), míg Magyarországnál alacsonyabb arányban csak Portugáliában (77 százalék) éltek a háló adta lehetőségekkel a cégek.

A magyar adatok szerint a férfiak 30 és a nők 26 százaléka használta az internetet a vizsgálat időszakban. A háztartásoknak mindössze 6 százaléka rendelkezett szélessávú kapcsolattal tavaly márciusban.

Forrás: MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légijárat lesz Belgrád és Pula között

A délszláv háború kirobbanása után 14 évvel ismét lesz légi járat a szerb főváros, Belgrád és a… Tovább olvasom