Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Romagyilkosságok: készek a bizonyítási tervek

A terv részletesen tartalmazza, hogy a négy férfit hogyan szállítják a településekre, illetve miként oldják meg az érintett falvak részleges, vagy teljes kiürítését - közölte a RomNet.


Az információval kapcsolatban Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére annyit mondott: tervezett nyomozati cselekményekről nem kívánnak felvilágosítást adni.

A hírportál értesülése szerint a hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat ügyében a terv részletesen tartalmazza, hogy az előzetes letartóztatásban lévő négy férfit hogyan szállítják majd a településekre, illetve miként oldják meg az eljárások során az érintett falvak részleges, vagy teljes kiürítését. A RomNet azt írta, hogy "egyéb megfontolások alapján csak az országgyűlési választások után, feltehetően májusban, Galgagyörkön tartják az első helyszíni bizonyítási eljárást".

A rendőrség a helyszíneket az alapján osztályozta, hogy miként tudják biztosítani a településeken a rendet, a gyanúsítottak testi épségét, illetve az eljárás sikerességét, és ez alapján a kilenc helyszín között van olyan is, ahol ezt a bizonyítást nem tudják megoldani - olvasható a cikkben. Ahhoz, hogy sikeresen tudják ezeket a nyomozástechnikai lépéseket végrehajtani, részben, vagy teljesen ki kell üríteni az érintett településeket, így kordonokkal és rendőrsorfallal zárják majd el több száz méter távolságban az egykori bűncselekmények helyszíneit. A rendőrség már napokkal korábban megkezdi az erre vonatkozó felkészülést. A rendőrség azt tervezi, hogy az első helyszíni bizonyításra meghívja a sajtó képviselőit is - közölte a RomNet.

A hírportál úgy tudja, hogy nyomozástaktikai és nemzetbiztonsági szempontból nem a támadássorozatok sorrendjében tartják majd a bizonyítási eljárásokat, így feltehetően a második helyszín Tatárszentgyörgy lesz, ahol az égő házból menekülőkre lőttek sörétes fegyverrel. A cikkben az is olvasható, hogy az egy évvel ezelőtt történt támadásra emlékezve kedden az Országos Cigány Önkormányzat Dohány utcai székházában, valamint a Pest megyei település temetőjében Csorba Róbert és kisfia sírjánál, illetve a fővárosi Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban tartanak gyertyagyújtásos megemlékezést roma és nem roma szervezetek, közéleti személyiségek részvételével. A romák elleni támadássorozat kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda kilenc bűncselekmény ügyében indított eljárást. 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon történt támadás.

November 3-ára virradóra Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban egy 43 éves férfi és testvére, egy 40 éves nő meghalt. December 15-én Alsózsolcán egy férfit lőfegyverrel életveszélyesen megsebesítettek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön Molotov-koktélt dobtak egy házra, majd a tűz elől menekülő 27 éves apát és ötéves kisfiát agyonlőtték, 6 éves kislányát súlyosan megsebesítették. Április 22-én Tiszalökön agyonlőttek egy férfit, majd augusztus 3-ára virradóra Kislétán egy anyát öltek meg sörétes fegyverrel, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették. A bűncselekmény-sorozattal gyanúsított négy férfit 2009 augusztusában fogták el.

Olvasóink írták

 • 9. Goldmund 2010. február 22. 18:39
  „5.hsz-ra:
  Én pld. egyáltalán nem akarok hátrányos megkülönböztetést a romáknak.
  PONT AZT SZERETNÉM, HA UGYANANNYI JOGA LENNE A MAGYAR EMBERNEK, MINT A ROMÁNAK!!!

  - Aki gyilkol, bántalmaz, vagy akár csak lop a másiktól, szigorúan meg legyen büntetve. Úgy, hogy eszébe ne jusson még egyszer elkövetni.
  - Hogy segélyt kizárólag az kapjon, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe, de őt is arra kell szorítani, hogy maga is keresse a megoldást az életére.
  - Hogy a gyermekvállalás felelősséggel történjen, ne a gyerekeiből akarjon valaki megélni (=rájuk való hivatkozással segélyt kicsikarni). Ez tkp. a gyermekprostitúció finomabb formája.
  - Hogy aki hangoskodik, szemetel, antiszociálisan viselkedésével pokollá teszi szomszédai életét, azt takarítsák el lakásából a köz érdeke miatt - akár öröklakásban, akár bérlakásban él.
  - Egyáltalán: a törvények a tisztességesen doglozó, kulturált életvitelű embert védjék, ne azokat, akik őket veszélyeztetik.

  AKÁR CIGÁNYRÓL, AKÁR MAGYARRÓL VAN SZÓ!!!

  Tessék mondani, akkor most én rasszista vagyok?”
 • 8. okostojas007 2010. február 22. 08:45
  „éljen a magyar rendőrség .
  6 hónap alatt készek a bízonyítási tervek ...
  és a veszprémi cozma gyilkosság már több mint egy éve történt - szemtanúk , kamerák százai előtt -
  még mindig nem tudjuk ki volt a három haramia közül......”
 • 7. hehe08 2010. február 22. 08:23
  „senechal
  én már egy ideje keresem azt a kifejezést ami ráillik azokra a gyilkosságokra amiket vágó-szúró eszközzel visznek véghez különös kegyetlenséggel és mégis felmentik vagy max 1-2 évre bűntetik a tettest.......
  erre is tudsz valamilyen szépenszóló szociológiai kifejezést?????????
  aztán lehet gyásznap...... csak akkor a nem c áldozatoknak is legyen gyásznapja...... 365 napból olyan 600 nap.....”
 • 6. igazságmondó 2010. február 22. 06:18
  „.....országos gyásznap ???????????
  Mit akarnak még ???????”
 • 5. senechal 2010. február 22. 05:17
  „Az előítéletes , diszkriminatív gondolkodás, világlátás szintje :
  1.Szóbeli előítéletesség
  2.Elkerülés
  3.Hátrányos megkülönböztetés
  4.Testi erőszak
  5.Kiirtás
  a.mindenki belőheti magát a megfelelő fázisba
  b.a szociológiát nehezen lehet jelzőkkel feldíszíteni ( libsi, komm. és hasonló baromságok)

  Szép napot mindenkinek - főleg a moderátornak ! Már most lenne dolga - és még hol a nap vége ....”
 • 4. meir 2010. február 22. 03:23
  „A Pava utcai Holocaust kozpontot talan megsem kellene a megemlekezeseikhez igenybe venniuk!!!
  a Holocaust-nak semmi de semmi koze ahhoz hogy par ciganyt aljasul meg gyilkoltak!!!
  A Kozonseges gyilkossagokat NE keverjek a Holocaust-tal!!!!”
 • 3. CsabaKiraly 2010. február 21. 20:51
  „Lolita, ide Alaszkaba azert ne kuldjetek. :-)
  Oldjatok meg ott, es ugy latszik a "megoldas" elkezdodott.”
 • 2. AHA 2010. február 21. 20:43
  „Mindegy,csak soha ne találjanak vissza.
  :-)”
 • 1. Reális 2010. február 21. 18:34
  „Milyen felzúdulás lesz majd,ha a következő kormány kideríti az nbh és a jelenlegi kormány felelősségét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV-ügy: teljes körű vallomást tenne Fuzik Zsolt

Ártatlannak vallja magát a BKV előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója, aki… Tovább olvasom