Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Megtalálták az elveszett fiúkat

Lehozták a hegyről a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekeket; az öt fiú pontos helyét egy magyarországi határkő beazonosításával sikerült megállapítani - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
Állapotukat tekintve viszonylag jól vannak a fiúk, bár az éjszakát a szabadban töltötték, fázva és éhesen, így megvizsgálják  őket.  

Koncz Ferenc, a Borsod megyei közgyűlés alelnöke az MTI-nek  elmondta: a tornanádaskai speciális iskolát és diákotthont, ahonnan  a gyerekek eltűntek, a megyei önkormányzat tartja fenn. A fiúk a  lakásotthonból kóboroltak el.  

Mint mondta, eredetileg hét gyermek - 14-17 éves fiúk -  "kéredzkedett el" a nevelőtől kedden délután, egy - a helyi  kastélyhoz közeli - területre gombát szedni.  

Két gyerek visszament, így a nevelő abban a hitben volt, hogy a  többiek is hamarosan megérkeznek, majd felhívta őket mobiltelefonon,  és akkor derült ki, hogy ők "kimentek a hegyre" elhullott agancsot  keresni, de eltévedtek.  

Az egész éjszaka tartó keresés után sikerült beazonosítani a  helyzetüket egy határkő segítségével, két irányból megközelítve  találták meg az elkóborolt társaságot a polgárőrség, a rendőrség, a  tűzoltóság és a helyi lakásotthon munkatársainak segítségével.  

Tornanádaska határ menti település, hegygerinc veszi körül,  amely átnyúlik Szlovákiába.  

Az öt fiút, akik közül kettő közepesen, három pedig enyhén  fogyatékos, kedd délután óta keresték tűzoltók, rendőrök, erdészek.  A kutatást szerdára virradóra, néhány órára a nagyon ködös idő és a  csúszós talaj miatt felfüggesztették, de hajnalban újraindították.  


Korábban:
Újra indult a keresőcsoport a Borsod megyei Tornanádaskán, azután az öt gyerek  után, aki kedden késő délután nem tért vissza a helyi  speciális  iskolába és diákotthonba - tájékoztatta Egyedné Novodonszki Éva, a  megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.  

Szerdára virradóra, éjjel fél három körül felfüggesztették a kutatást, mert nagyon ködös volt az idő, és csúszós,  balesetveszélyes volt a talaj.   

Meg nem erősített információk szerint az egyik gyereket  hozzátartozójának sikerült mobiltelefonon elérni - ismertette a  szóvivő. A 14-17 éves fiúk gombát szedni mentek az erdőbe.   

Az edelényi rendőrkapitányság állományával megerősítve  folytatják a keresést, amit eddig huszonnyolcan - tűzoltók,  rendőrök, erdészek és a terepet ismerői - végeztek.   

Tornanádaska határ menti település, a falut hegygerinc veszi  körül, ami átnyúlik Szlovákiába. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: most már járvány van Magyarországon

Elérte a járványos szintet az új influenzavírus okozta megbetegedések száma. Tovább olvasom