Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Meggyanúsított rektor - Az NNI két gyanúsított előzetes letartóztatását kérte

Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kezdeményezte az ügyészségnél, hogy indítványozzák két gyanúsított előzetes letartóztatását a bíróságnál a befolyással való üzérkedés gyanúja miatt indult ügyben. Az eljárás keretében az NNI kedden több helyen tartott házkutatást, a többi között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben is.

"A nyomozó hatóság a nyomozást felügyelő ügyészség felé a mai napon előterjesztést tett a két, őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése indítványozására" - írta az NNI a rendőrség honlapján szerdán megjelent közleményében.
Az NNI szóvivője szerda délelőtt tájékoztatta az MTI-t arról: a nyomozó hatóság kezdeményezni fogja a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora, illetve az ügyben őrizetbe vett másik érintett előzetes letartóztatását.
Bartha László megerősítette azt a lapértesülést, amely szerint a rektor az őrizetbe vételkor ellenállt és megsérült. Mint mondta, a rektor könnyebb, hámsérülést szenvedett a homlokán, de panasszal nem élt az őrizetbe vétel ellen. Kitért arra is, hogy a gyanú szerint egy nemzetközi szállító cég ellen követtek el bűncselekményt.
Az NNI gazdaságvédelmi főosztálya kedden több helyen tartott házkutatást, a többi között a nemzetvédelmi egyetem rektori helyiségeiben is. Az iroda szerdai közleményében azt írta: "a házkutatások során a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény elkövetésére vonatozó bizonyítékokat sikerült lefoglalni". Megismételte, hogy a hivatali befolyással való üzérkedés bűntette miatt folyamatban lévő eljárás a Honvédelmi Minisztérium és intézményei, így a nemzetvédelmi egyetem gazdálkodásával, működésével egyáltalán nincs összefüggésben.
Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője szerdán a TV2 Mokka című műsorában megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rektor azzal kereste meg a céget, hogy a rendőrség kábítószerrel való visszaélés és fegyverkereskedelem miatt nyomoz ellenük, de ő képes az ügyet "pozitív irányba befolyásolni". Cserébe azt kérte, hogy a céggel szerződésben álló biztonsági szolgálatot cseréljék le egy általa megnevezett cégre.
Az index.hu arról számolt be kedd este, hogy értesülésük szerint a rektor a DHL szállító céget kereshette meg egy törvénytelen ajánlattal. Az MTI szerdán érdeklődött a DHL-nél, ahol csak későbbre ígértek tájékoztatást, mert még folyik a belső vizsgálat.

Olvasóink írták

 • 7. Reális 2010. február 20. 10:18
  „6. akkor miért fújja hír tv?!Áruló lett,tehát nem fideszes!Ha a fidesz szekerét tolná, a hír tv mélyen hallgatna róla!Fröcsöghetsz józsi,nekem van igazam!”
 • 6. gjozsi88 2010. február 18. 18:03
  „Reális!
  Szocialista helyettes államtitkára volt a Fidesz kormánynak???”
 • 5. Reális 2010. február 18. 15:56
  „Biztos,hogy nem fideszes,mert akkor a hír tv nem fújná ezerrel az ügyet!Nem vettétek még észre?!”
 • 4. Nahááát 2010. február 18. 15:12
  „Reális!

  Ugyan teljesen mindegy melyik párt embere (volt), ha büncselekményt követett el, akkor kapja meg amit érdemel.
  De! Kezd hányingerem lenni a fidesz hívők - magamat is becsapom, mert mi vagyunk a tiszták című - ostoba szövegeiből. Miért nem lehet elismerni egy tényt? És ezzel nem számtalan szoci gazembert védem! De nézzetek már magatokba!

  Ki is az illető:

  "Mint önéletrajzából kiderült, Szabó János szociológusként végzett, 1975-ben avatták tisztté, és azóta dolgozik a katonai felsőoktatásban. 1998 előtt az egyetem rektorhelyettese volt. 1998 és 2001 között, vagyis az Orbán-kormány idején helyettes államtitkár volt a Honvédelmi Minisztériumban, a humán intézményrendszert felügyelte. "Irányításommal történt a hazai védelmi szektorban elsőként a modern humánerőforrás-gazdálkodás kormányzati irányítása és intézményrendszere alapjainak kiépítése", írta önéletrajzában a rektor."”
 • 3. szocdem 2010. február 18. 11:35
  „A MAgyar Nemezet védelmét ellátó tiszteket képzik ezen az egyetemen...
  Ezután az eset után világos, és jogos is a kérdés:

  - Miféle szellemi, és lelki útravalót kaptak az itt végzett diákok egy olyan intézményban, ahol a legtekintélyesebb vezető szerint is megengedhető a zsarolás, és a korrumpálás????
  No jó, ezek télleg ügynöki módszerek - de parancsra és nem önérdekből teszik ezeket az ezzel foglalkozó tisztek.
  Ami tötént az elfogadhatatlan - akár miylen pártállású a rektor- szerintem egy Jobbikos csendőrhacukás fokozza le nyílvánosan a tagot - mielőtt sittre megy vagy tíz évre...”
 • 2. Reális 2010. február 18. 08:24
  „Sose volt az!Kőkemény emszpés!”
 • 1. Fürgeszarvas 2010. február 17. 20:46
  „Anno a Fidesz kormány államtitkára volt ! A csibész az a pártállásától függetlenül is csibész ! Megbüntetni úgy,hogy élete végéig emlékezzen arra,amit tett ! Lejáratta ez is az országot !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ORTT: Szellőék Híradója a legerőszakosabb

Az RTL Klub Híradója mutatta be a legtöbb erőszakos jelenetet 2009 első félévében az Országos Rádió… Tovább olvasom