Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Jótékonysági bál

a műemlékekért

Jótékonysági bált rendez a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, bevételét teljes egészében egy műemlék felújítására fordítják. Az esélyesek listájára felkerült a soproni Szent György-templom XVII. századi orgonája is.
Elhanyagolt, balsorsú műemlékek javára rendez jótékonysági bált a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) február közepén Budapesten. A hivatal munkatársai az ország 10–15 műemléke közül válogattak, a jótékonysági esten egy zsűri döntése alapján öt közül lehet szavazni arra az egy műemléki helyszínre, amelynek felújítására fordítják a bál teljes bevételét. A lehetséges nyertesek közül négy műemlék esélyes, úgymint az ország legrégebbi, a soproni Szent György-templomban található, XVII. századi orgonája, a szolnoki vasútállomás víztornya, a Villány vidékén található és egyedülállónak számító favázas présház, valamint egy középkori, elpusztult falu, Sármégy lerombolt temploma.
Bindes Ferenc, a Szent György-plébánia plébánosa lapunknak elmondta, az orgonát 1633-ban bécsi mesterek készítették el. – A műemlék restaurálása már elkezdődött, így abban az esetben, amennyiben mi lennék a nyertesek, be tudnánk fejezni a munkálatokat. Úgy tervezzük, hogy az orgonát nyár elején adjuk át és áldjuk meg. Ezt követően lehetőség lesz templomi koncerteket, hangversenyeket tartani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei hetedszer

Ökölvívás

Az esélyeknek megfelelően ismét megvédte címét Erdei Zsolt, a Boksz… Tovább olvasom