Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Az MSZP a jövőben elküldi törvényjavaslatait a szakszervezeteknek

A munkavállalóknak is érdekük, hogy a parlamenti döntéshozatalban képviseljék az érdekeiket - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke szombaton az MTI-nek, miután - a korábbi évekhez hasonlóan - a városligeti majálison egyeztetett az MSZP vezetőivel.
Mesterházy Attila közölte, törvényjavaslataikat a jövőben elküldik a szakszervezeteknek. Pataky Péter emlékeztetett arra, hogy az MSZOSZ szocialista platformja és Mesterházy Attila még az országgyűlési választás előtt megkötötte az erről szóló megállapodást. A szervezet elnöke ennek jelentőségét abban látja, hogy eddig az Országos Érdekegyeztető Tanács a kormány partnereként a törvények előkészítési szakaszában vett részt.

A frakciókkal - jelen esetben az MSZP-vel - történő megállapodás révén viszont a parlamenti döntéshozatalban is megjelennek a munkavállalók érdekei - magyarázta. Mint hozzátette, az érdekegyeztetés formális útjának "használatát" a jövőbeni kormánytól is várják. A húsz éve kialakult érdekegyeztetési rendszerben számos, törvényekben rögzített fórum működik ma Magyarországon, amelyeket az akkor még ellenzékben politizáló Fidesz is elfogadott - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila az egyeztetés után az MTI-nek elmondta: az MSZP a párt által kezdeményezett törvényjavaslatokat előzetesen elküldi majd a szakszervezeteknek, s várja az azokkal kapcsolatos észrevételeiket. Ha azokkal egyetért, beépíti saját módosító javaslataiba, vagy azok mentén érvel a parlamentben - közölte.

A szocialista listavezető a majálison elmondott beszédében jelentette be, hogy a hétfőn megalakuló új MSZP-frakció a következő években nem hoz döntéseket a szakszervezetek és az érdekképviseletek nélkül.

Olvasóink írták

 • 6. Csetneky 2010. május 03. 10:16
  „Az elmúlt 8 évben miért nem képviseltétek a munkavállalókat a parlamentben, elvtársak? Mert az köztudott, hogy a Nokiás dobozosokat, az ingatlan panamásokat meg az off shore huszárokat, azokat képviseltétek. Akkor most mit akartok a munkavállalókkal, elvtársak? Maradjatok a kaptafánál.”
 • 5. Baradlay 2010. május 03. 01:06
  „Szakszervezet=komcsik!!!!!!!”
 • 4. janika 2010. május 02. 15:12
  „No, persze már rájöttek, hogy eddig nem a "maffiával" kellett volna egyezetni?”
 • 3. HR_XAR 2010. május 02. 13:45
  „Az elmúlt 8 évben érdemes lenne az ellenzék "érdemi" munkáját végezni, amikor is "kiválóan" "helytállt" a szerepkörében”
 • 2. Reális 2010. május 02. 11:26
  „De mit szól ehhez majd gyurcsány!Tétlenül nézné,hogy egy fiatal elvtárs a ,,sikereire" tör?”
 • 1. matezsu2 2010. május 02. 10:04
  „Ezt talán az elmúlt 8 évben kellett volna gyakorolni!!!!!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent a belvízvédelmi készültség Hajdú-Biharban

Két védelmi szakaszon, Kösely mellett és Hamvas-Sárréten megszüntette a belvízvédelmi készültséget a… Tovább olvasom