Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Az alkotás gyönyörűségére

Kocsis Ilona egy franciaországi kirándulása után érzett késztetést arra, hogy ecsetet vegyen a kezébe. Kiállítása a győri Teleki utcai művelődési házban látható.

Kocsis Ilona a képei előtt
Ha létezik nem tipikus festői pálya, a győri Kocsis Ilonáé bizonyosan az. A mai szlovákiai Királyrévben született. Apja odaveszett a háborúban, édesanyja tizenöt kiló csomaggal és csecsemőjével, földönfutóként került Magyarországra. Kocsis Ilona járt iskolába Budaörsön és Pápán, beiratkozott a gimnáziumba, de a szükség törvényt bont... Előbb lett fodrász, s csak utóbb érettségizett le, hogy később fodrászokat is tanítson, és nem a mesterségükre... Kocsis Ilona már felnőttként, családosként Szegeden matematika–rajz szakon főiskolai oklevelet szerzett. Tanított szakmunkásképző intézetekben és általános iskolában. Festeni azonban hét-nyolc éve kezdett el csupán.

Az elmúlt években nyaranta részt vett a Vasas Képzőművészeti Kör alkotótáboraiban Esztergomban, a Pilisben, Csobánkán és a Mátrában. Kocsis Ilonának a győri Teleki utcai művelődési otthonban most megnyílt első kiállításán látható akril-, olaj-, akvarellképei azzal az alkotóval szembesítik a látogatót, aki két évtizeden át a festészet tiszteletére és befogadására oktatott, s akit magát is megihletett a művészet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadászbajnokság

Megyei vadászbajnokságot rendez vasárnap 9 órától a Győri Lövészklub és a vadászkamara a kertvárosi… Tovább olvasom