Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Akadálymentesítési beruházásokra pályázhatnak

Nyugat-Dunántúl - Országszerte csaknem 7,5 milliárd forint értékben kezdődhetnek újabb akadálymentesítési beruházások, az „Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (akadálymentesítés)" című pályázati konstrukciókat most tették közzé.
Várhatóan 242 újabb beruházás kezdődhet meg, vagyis ennyi épület akadálymentesítésére lehet kérni támogatást – derül ki a VÁTI fejlesztési társaság tájékoztatásából. Az „Új Magyarország" programon idén is kizárólag olyan projektek nyerhetnek támogatást, amelyek komplex módon kivitelezett és teljes körűen elvégzett akadálymentesítést valósítanak meg. A vissza nem térítendő uniós támogatás régiónkban legfeljebb 40 millió forint lehet, s 15 millió forint feletti összeget kizárólag akkor igényelhető, ha a komplex akadálymentesítés megvalósításához liftbeépítés is szükséges, s ezt a terveken előre jelezték. A beruházásokhoz 15 százalékos önrészt kell biztosítani.

A pályázatokat július 1. és szeptember 30. között lehet benyújtani a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. regionális területi irodáihoz. A teljes pályázati útmutató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról tölthető le (www.nfu.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentőöv lehet az adósságban

Régió - A válság óta tömegével szakadtak a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete nyakába az adósok… Tovább olvasom