Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

25 millióért árult információt egy nő a Teréz körúti robbantóról

A gyanú szerint a pénzért elárulta volna az elkövető kilétét, ám kiderült, hogy blöffölt. A nő tagad, szerinte valaki a nevében küldött e-mailt.
Eljárás indult jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja egy nő ellen, aki a hatóságok szerint 25 millió forintot kért a Teréz körúti robbantó kilétének felfedéséért - írja az ATV.

A nőt szeptember 30-án állították meg nyomozók egy plázában arra hivatkozva, hogy szigorított biztonsági ellenőrzések vannak országszerte. Miután papírjait áttanulmányozták, közölték vele, hogy tanúként kívánják meghallgatni egy ügyben, és a közeli rendőrkapitányságra kísérték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda öt munkatársa, majd később a helyi rendőrség kollégái összesen 10 órán keresztül kérdezgették az elmúlt napok történéseiről, illetve egy általa jól ismert személy viselkedéséről, szokásairól, képességeiről, kapcsolatairól, ruházatáról.

Csak a meghallgatás negyedik órájában tudta meg, hogy mivel gyanúsítják. Állítólag 2 órával azelőtt, mielőtt bevitték, az ő okos telefonjáról származó e-mailt kapott az egyik kormányzati sajtós, amelyben a levélíró közli: 25 millió forint ellenében hajlandó információval szolgálni a Teréz körúti merénylet részleteiről.

Hét óra kihallgatás után átadták a hölgyet a helyi rendőröknek, akik rabosították, DNS mintát vettek tőle és további 3 órán keresztül ugyanazokat a kérdéseket tették fel számára, mint a fővárosiak. Ezalatt mindkét telefonját átvizsgálták és lefoglalták. Pár nappal később eredménytelen házkutatás tartottak a lakásán.

A nő e-mail fiókjához két korábbi kapcsolatának is volt hozzáférése. Egyikük a bombamerényletet követő negyedik napon viber üzenetben hívta fel a nő figyelmét a 10 milliós nyomravezetői díjra, ám a nő „elhajtotta".

Az ATV úgy tudja, az illetőt azóta már ki is hallgatták a nyomozók. A nő tagadja, hogy bármi köze lenne a szóban forgó e-mail üzenethez, szerinte valaki feltörte a postafiókját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán rendelte el a civil szervezetek elleni hadjáratot

Orbán rendelte el a civil szervezetek elleni hadjáratot
Tovább olvasom