Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Német autós rekordév

A magyar piacon a kereskedők nem jósolnak nagyobb fejlődést az új autók értékesítési területén.

A német autópiac, amelyet sokan tartanak európai barométernek is ilyen szempontból,  hét éve nem látott ütemben bővült tavaly: a  forgalomba került új járművek száma tavalyelőtthöz képest 4  százalékkal, 3,47 millióra nőtt.

100 milliárd eurós nettó export

A német autóipari szövetség (VDA) közlése szerint a jó éves eredmény elsősorban a véghajrának köszönhető: részben az idén emelkedő forgalmi adó miatt előrehozott vásárlások, részben az  autógyártók extrakedvezményei, részben pedig a modellújdonságok  segítették szárnyalni az eladásokat. 

A német autóexport tavaly 8 százalékkal 170 milliárd euróra  nőtt. Németország nettó autóexportja – kivitel mínusz behozatal –  100 milliárd euró volt, ez rekord, közölték a német autógyártók  szövetségében még korábban. Az autóexport a teljes német kivitel 17 százalékát teszi ki.  Egyetlen más ország sem exportál annyi autóipari terméket, mint  Németország. 

Versenyképesség és toplista győri motorokkal

A német autóipar versenyképességét növelik az alacsonyabb bérű  országokból importált alkatrészek, ezek a hozzáadott érték 40  százalékát teszik már ki – mondta a VDA elnöke, Bernd Gottschalk. 
A német autóipari export 40 százaléka Nyugat-Európába, 20  százaléka az Egyesült Államokba kerül. 

Ezzel a német autóiparé volt a nyugat-európai piac több mint 46  százaléka az idén. Ebben az évben a nyugat-európai piacon  legnépszerűbb tíz típus közöl hét német gyártmányú volt (közöttük a Győrött gyártott Audik, illetve a győri Audi Hungaria Motor Kft.-ben készült motorokkal meghajtott autók is. Az eladott  kocsik számának tanúsága szerint élen a Volkswagen  Golf áll. 
A német piacon a vásárlási lista első 23 helyén végig hazai  típusok vannak. Nyugat-Európában a legnagyobb a német piac, az új autók 23  százaléka itt kerül forgalomba, a második Nagy-Britannia 16,8  százalékos részesedéssel. 

Lesznek magyar autóvásárlók?

A magyar piacon a kereskedők nem jósolnak nagyobb fejlődést az új autók értékesítési területén. Ám könnyen lehet, hogy a német példa ragadós lesz, és hazánkban is beindul egy vásárlási hullám. A megszorító intézkedések ez ellen, az egyre teljesebb hitel- és lízingfeltételek emellett szólnak. Az biztos, új autóhoz hozzájutni nagyon könnyű, a részleteket fizetni kicsit nehezebb. Javasolt legalább 2–3 bank, illetve lízingcég ajánlatát átbogarászni.

Az összehasonlító listákat a kereskedésekben mindenki elkérheti, sőt, az interneten is megtalálhatja. Használt autókra is vonatkozik ez. Jó példa a használtautó.hu portál, ahol azonnal a kiválasztott gépkocsira kérhetnek több fizetési ajánlatot.

A Volkswagen Golf az eladási listák élén áll Németországban, majdnem 60 százalékukat Győrben készült motor hajtja!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Limitált darabszámban: Mystic Edition

A DaimlerChrysler Automotive Hungária Kft. Mystic Edition néven mutatja… Tovább olvasom