Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Így juthat autóhoz 5,3 millió forinttal olcsóbban

Az állami támogatás mellett a forgalmazók is kedvezményekkel várják a családi autót keresőket.
A különböző autómárkák 400 ezer és 2,8 millió forint közötti extra kedvezményeket adnak hétüléses modelljeikre az állam által kifizetett 2,5 millió forinton felül – derül ki a Vezess szaklap gyűjtéséből. A forgalmazók soha nem látott akciókkal várják a július 1-től igényelhető központi támogatás miatt családi autókat kereső vásárlókat.

Több hétüléses modell már 3 millió forint alatt hazavihető a speciális kedvezményekkel együtt, de a magasabb árkategóriában nézelődők is jól járnak: egyes márkáknál bő 5 millió forinttal a listaárak alatt vásárolhatnak. Mint a Vezess kutatásából kiderül a legtöbb forgalmazó konkrét összegű árengedményt ad az árból, de van, aki vételártól függetlenül százalékos kedvezményt határozott meg, és arra is akad példa, hogy többmilliós extracsomagot adnak ajándékba.

A szaklap által talált legnagyobb kedvezmény összesen 5,3 millió forint, ha összeadjuk az importőr engedményét és az állami támogatást. Érdekesség, hogy van olyan importőr, amely ugyan az állami támogatáshoz kapcsolódóan indított akciót öt különböző modelljére, viszont a speciális árengedményt bárki igénybe veheti, nem csak a nagycsaládosok.

Itt lehet elérni a Vezess által összeállított listát, amelyen a központi költségvetés és az egyedi kedvezmény levonása utáni autóárak szerepelnek.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fiat Chrysler a francia politikát okolva visszalépett a Renault-nak tett egyesülési ajánlatától

Francia részről azonban úgy látják, az FCA türelmetlen volt, gyorsan nyélbe akarta ütni az ügyletet,… Tovább olvasom