Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

7próba - Villámcsődület az ötödik próba

A Kisalföld 7próbájának ötödik állomása vidám közösségi tevékenység. A tánc az egyik legfelszabadítóbb, legörömtelibb, így a résztvevők újabb feladata biztos sikerre számíthat. Pár perces videó tehát a kihívás!
Sokáig emlékezetes jelenet: néhány hete a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai villámcsődületet adtak elő a győri városháza előtti téren, mert így hívták fel a figyelmet a biztonságos gyalogosátkelőhely-használatra.

A flashmob vagy magyarul villámcsődület egyre elterjedtebb, nem véletlenül: közösségteremtő, szívet-lelket és testet megmozgató, jó hangulatú tevékenység. De miről is van szó?

A villámcsődület előre szervezett csoportosulás, amelyet gyorsan hoznak létre nyilvános helyen, úgy, hogy a résztvevők valami szokatlant csinálnak, például demonstrálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. Viszonylag új jelenség, az első, amelyet megőrzött az emlékezet, 2003-ban volt New Yorkban.

Sok fajtája van: lehet például párnaharc (ilyet sűrűn tartanak Budapesten), de gyakran tánc vagy éppen valamilyen sportos esemény. Az ezekről készült videók rendkívül népszerűek, hamisítatlan közösségi élmények. A Kisalföld 7próba ötödik feladata is ehhez kötődik.

A részt vevő 22 osztálynak villámcsődületet kell létrehoznia, méghozzá egy táncot. 7próbások, táncoljatok, bármelyik tetszőlegesen választott településen! Az erről szóló videót pedig töltsétek fel, küldjétek el a kisalfold@7proba.hu címre.
Nagy sikert aratott a 2016-os polgári védelmi napon a villámcsődület. Fotó: Kisalföld-archív
Nagy sikert aratott a 2016-os polgári védelmi napon a villámcsődület. Fotó: Kisalföld-archív
Néhány jó tanács a résztvevőknek: ha kevesebben vagytok, egy zárt helyen látványosabb a csődület, viszont magántulajdonban lévő helyszín esetén mindenképpen engedélyt kell kérni az üzemeltetőtől vagy a tulajdonostól. 
A csődület lényege, hogy spontán: találjátok ki a táncot, a tánclépéseket, gyakoroljátok be otthon, utána pedig jöhet az egy-két perces fellépés!

Lényeges, hogy a tánc ne zavarjon senkit, se járműforgalmat, se a település életét. Érdemes az iskola auláját, tornatermét választani. Amennyiben a település főterén, utcáján szeretnétek teljesíteni az ötödik próbát, feltétlenül szólni kell az önkormányzatnak.

A flashmob közösségteremtő, szívet-lelket és testet megmozgató, jó hangulatú tevékenység.

Mi tehát a feladat? Megszervezni, fejet összedugni; táncot begyakorolni, ehhez segítséget kérni; aztán irány a tér! Lássák az eseményt sokan, arasson sikert, az sosem baj; élvezzétek, lehet vicces is; és aztán egy gyors tánc, a tapsot learatni, videóra az egészet felvenni és szétoszolni... Ennyi az egész!

A beküldési határidő pedig jövő hétfő, vagyis december 3-a, 12 óra.

Ne felejtsük, hogy gyorsulnak az események, nemsokára vége az évnek és aztán jöhet a végső próba, a sorverseny, annak a végén pedig a díj!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jót cselekedtek a diákok a 7próba harmadik megmérettetésén - fotók

Jót cselekedtek a diákok a 7próba harmadik megmérettetésén - fotók
Másfél éves, frissen műtött kislány napját tették vidámmá, időseknek segítettek, állatmenhelyre… Tovább olvasom