Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Az MSZP nem engedi a párt tagjait és a szavazóit zsarolni

Az MSZP szerint a Fidesz két és félmillió embert akar elszámoltatni, akik 2006-ban a szocialistákra szavaztak, ezt nem fogja engedni a szocialista párt.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón kijelentette: "megálljt parancsolunk Orbán Viktornak, Kövér Lászlónak és a Fidesz többi vezetőjének! Nem engedjük, hogy a párt tagjait, az MSZP szimpatizánsait, vagy két és félmillió MSZP-szavazót megfélemlítsenek, megfenyegessenek".

A kormánypárti politikus Orbán Viktor Fidesz-elnök, illetve Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke közelmúltban elhangzott szavait idézte, melyek szerint számot kell adniuk tetteikről azoknak, akik hatalmon tartották a "reménytelenség kormányát", és az elszámoltatások meg fogják tizedelni a szocialistákat.

Török Zsolt felidézte: a Fidesz elnöke 1998-ban még azt mondta, aki azt állítja, hogy rajta kívül nincs már alternatíva, nem kormányozni, hanem uralkodni akar, Orbán Viktor most azonban már politikai egyeduralomra, centrális pártrendszerre törekszik.

A szocialista képviselő szerint a Fidesz a pedagógusok és a köztisztviselők között is tisztogatni akar, ezért 164 ezer pedagógus, 100 ezer köztisztviselő ébredhet úgy nap mint nap, hogy veszélyben az állása, mert "nem volt hűséges a királyhoz".

Hangsúlyozta: 2,8 millió ember szavazott a szocialisták és a szabad demokraták közös kormányzására, és 2,5 millióan voksoltak az MSZP-re 2006-ban. Ezeknek az embereknek a szavazatát negligálni, őket elszámoltatással megfenyegetni nem tisztességes, demokráciában nem szokás - mondta Török Zsolt.

Ha valaki nem akarja a demokráciát, akkor elnézi, hogy megtagadják a holokausztot. Hétfőn a Fidesz nem támogatta a holokauszttagadást büntethetővé tévő Btk.-módosítást - közölte, azt tudakolva, vajon miért, a Jobbikkal akar együttműködni a Fidesz?

"Török Zsolt téved, azokat fogjuk elszámoltatni, akik hazugságaikkal, bűncselekményeikkel és az ezekhez való asszisztálással tönkretették Magyarországot." - válaszolta sajtóközleményében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Olvasóink írták

 • 18. szocdem 2010. március 01. 09:42
  „Lári fári....

  Eszembe jut egy vicc.

  Az oroszlán, a medve és a nyúl a vihar elől egy barlangba menekülnek. Már három napja tombol a vihar, amikor az oroszlán megszólal: felséges érdekeim azt kívánják, hogy most valakit megegyek, mert éhen halok ha nem.
  A nyúl erre: - A macit nem engedem!!!

  Az MSZP is valami sokkal nagyobb erő mögé akar elbújni.. A maci nem más most mint a nép, ami hátha nyakon legyinti az állatok királyát...”
 • 17. jánosi 2010. február 28. 17:13
  „12.
  hahó ! hahó !
  azért nem támogatta mert ők sem támogatták, hogy a kommunizmus - kauszt büneinek tagadása is
  ide tartozzon !
  A visszalépésekről : már ezzel is igyekeznek a fidesz szavazókat megkeverni ! simuló szövegek, hátha
  így a fidesz szavazók egy része megijed és otthon marad .................
  mszp-nek hinni : csak a Munkásmozgalmi Pantheon lakóinak ...............”
 • 16. ValóSág 2010. február 28. 17:10
  „A jobbik az emeszempé leányvállalata. Tehát az anyacég, jelen esetben az emeszempé megegyezik a leánycéggel, hogy alibiből visszalépteti a jelöltjét a FIDESZ javára. Csak azért, hogy a jobbik tudjon győzni. Bármi áron is. A áttérben mesterházi-vona megegyezés lapul. Sunyi módon mint mindig, és mindenhol. Bezzeg a Bayer Zsolt nyílt levelére nincs válasz! "békát" tudnak mutogatni. Igen egy nyamvadt, rühedt béka. Ez válasz jobbik-bagázs! Így kell elintézni! Megcsináltuk! Megcsinálták! Hajrá! Egyre több hülyeséget kívánok!”
 • 15. t-a-ibi 2010. február 28. 09:33
  „Fel a változások ellen,-- minden marad a régiben!
  Alakul az új-régi kormány
  FITYESZ-MASZOP -nagykoalicíó

  Avagy szavazz a JOBBIKRA!

  Az utóbbi napokban a témahiányos kampányban meglepetészerűen tört elő a két választási forduló közötti visszalépések ügye. Ha jól rekonstruálom, az első mondat két politológustól érkezett, akik határozottan figyelmeztették az MSZP-t az általuk csapdahelyzetnek jellemzett szituáció közeledtére. Az elemzők szerint ,,az évtizedes Fidesz-MSZP szembenállással a hátunk mögött talán még nehezen elképzelhető, de a fő törésvonal áthelyeződhet a Jobbik és a többi párt közé, aminek egyébként még áldásos hatásai is lehetnek." A téma bejárta a sajtót, különösen annak baloldali részét, hosszan írt róla a Népszabadság és a Hírszerző, aztán tegnap már egészen az MSZP miniszterelnök-jelöltjéig is elért. Mesterházy Attila szerint ,,korai még arról beszélni, visszalépnének-e a szocialista jelöltek a Fidesz javára". Majd hozzátette: ,,A Fidesznek előbb bizonyítania kellene, hogy demokratikus párt, Orbán Viktornak pedig azt, hogy demokrata".”
 • 14. t-a-ibi 2010. február 27. 23:48
  „Az MSZP nem engedi a párt tagjait és a szavazóit zsarolni.

  Azért ezek ismerik egymást!---nem engedi zsarolni.

  Bizony azt lehet zsarolni aki bűnöző!”
 • 13. Jerry 2010. február 27. 13:51
  „"Török Zsolt téved, azokat fogjuk elszámoltatni, akik hazugságaikkal, bűncselekményeikkel és az ezekhez való asszisztálással tönkretették Magyarországot." Remek, gondolom akkor azokkal kezdik,akik minden ciklus elején megszavazták nagy egyetértésben a saját bérüket, a kiváltságaikat,adómentességet, elszámolás nélküli pénzfelvételt. Azért kíváncsi lennék arra, ha már végre megmondják, ki volt az ezüst hajó kapitánya, ki vezette az országjárót, és mi volt a vége a happyend kft-nek.Helyeslem, hogy tisztogatni akar a fidesz, de talán a saját háza táján kellene kezdeni, utána menni az mszp portájára.Enélkül ugyanis erősen hiteltelen lesz a párt.Aztán meg honnan tudják, hogy név szerint ki szavazott ellenük? Hát nem volt titkos a választás? Amikor a parlamentben 386-an szavaznak rólunk,a név szerinti szavazás titkos, amikor a nép szavaz róluk névtelenül,az nem titkos?Hol van itt kérem a demokrácia? Talán a 100.000 cédulagyüjtő közpénzzel megtömött zsebében?”
 • 12. tosa2 2010. február 27. 12:57
  „Hahó, hahó !!! Írt valaki arról, hogy a fidesz nem támogatta a holokauszttagadók büntethetőségét ??????”
 • 11. lacim6 2010. február 27. 10:15
  „Bayer Zsolt levele Vona Gábornak Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  ,,eltelt egy év, kaptatok félmillió szavazatot. A kormány meg a helyén! hát hol marad a forradalom?"
  ,,Nehogy azt higgyétek, félelmetesek vagytok. Vagytok, akik vagytok"Szervusz, Gábor!

  Olvasom a Jobbik szórólapján az írást: ,,Húsz évet a húsz évért" (természetesen ,,a nép nevében", a világ legnagyobb hülyeségeit és gazemberségeit mindig a nép nevében mondták és tették...).

  Szóval olvasom, hogy húsz évet a húsz évért. Jó ez a szlogen, tényleg jó, ugyanis nem kell rajta gondolkodni. Azonnal megérti még a legutolsó, frusztrált seggfej is. Olvasom, és megfogalmazódik bennem az első kérdés.

  Gábor, ha az elmúlt húsz évben csupa egyforma gazember irányította az országot, s ezért mindegyik húsz évet érdemel, akkor te miért léptél be 2002-ben Orbán Viktor polgári körébe? Mert beléptél, ugye, Gábor? Hát az MSZP is mindig erről beszél, ez az ő ,,bizonyítékuk" arra, hogy a Jobbik Orbán Viktor keze munkája. Mert úgy van ez, hogy az MSZP mindenképpen rátok akar tolni bennünket kínjában, ti meg mindenképpen az MSZP-re akartok tolni bennünket éhségetekben, s lám, máris ki van jelölve a tér, ahol az MSZP és a Jobbik összeér... S ez a tér nem a végtelen - egy fenét! Ez a tér az ostobaság, a mély butaság és az aljasság hátsó udvara. Ez van, Gábor...

  De vissza eredeti kérdésünkhöz: miért léptél be 2002-ben Orbán Viktorhoz? Erre a kérdésre három lehetséges válasz adható:

  - Azért léptél be Orbán Viktor polgári körébe, mert 2002-ben érezted te is, volt négy jó év ebben az országban, négy olyan év, amikor jó volt reggel felkelni, amikor mindnyájan éreztük, hogy elindultunk valamerre; s érezted, hogy rettenetes, ami a választáson történt. S érezted, ha már megtörtént, muszáj tenni valamit, muszáj segíteni, muszáj, hogy Orbán érezze: nincs egyedül.

  - Azért léptél be Orbán Viktor polgári körébe, mert 2002-ben te még a ,,..ideszt" és ,,Likud Viktort" támogattad. (Ismerős kifejezések, ugye, Gábor? A Kuruc.info testi-lelki nyomorékjainak kifejezései. Különösen a ,,..idesz" tetszik, mert ezt régről ismerem. Ezt még a BIT-es komcsik találták ki 1990-ben. Hiába no, a szar sem vész el, csak átalakul...)

  Mindenesetre, ha kiderül, hogy 2002-ben még a ,,..ideszt" támogattad, akkor nagy bajban vagy, Gábor! Akkor fel fog kerülni a Kuruc.info trágyadombjára a címed és a telefonszámod, s a felhívás, hogy verjenek össze téged a bátor fiúk...

  - A harmadik lehetséges válasz: akkoriban meggörbült a tér, és csapdába ejtette az időt. Így az 1998 és 2002 közötti időszak nem része annak a bizonyos húsz évnek, amiért a Jobbikon kívül mindenki húsz évet érdemel.

  Nincs több lehetséges válasz, Gábor. Ebből kell választanod. Vagy a ,,húsz évet a húsz évért" egy ócska, primitív kampányduma csupán. S még aljas is, ráadásul.

  De hát, nem ez az egyetlen...

  Az elmúlt hat-nyolc évben volt minekünk egy baráti társaságunk, a Turul-kör. Ott találkoztunk egy hónapban egyszer néhányan, víg cimborák, aztán beszélgettünk, iszogattunk, olykor valamelyikünk tartott egy előadást, múlattuk az időt. Tagja volt ennek a társaságnak Pörzse Sanyi többek között, és a Losó is, teljes nevén Losonczi Pál, ő most a kampányfőnökötök, ugye, Gábor... Csak azért mesélem ezt most neked, hogy kicsit a dolgok mögé láss. Hogy értsd: nem is olyan régen még egy asztalnál ültünk néhányan, és emberi hangon beszéltünk. Olyan érzése volt az embernek, hogy mi barátok vagyunk, ott, a Turul-körben. Aztán most naponta elolvasom, hogy én (is) szemét, áruló ..ideszes tetű vagyok. Egy darabig vártam, talán felhív majd a Losó, hogy ,,Zsocám, bocs, ezek nem mi vagyunk, ezek nem a mi szavaink, ne hülyéskedj b... meg, hát évek óta egy asztalnál ülünk, eszünk, iszunk... Zsocám, hát téged kértelek meg, hogy elmondhassam a műsorodban, mit csináltak velem Verókék a VI. kerületben. És el is mondhattam. Zsocám, hát az én kocsmámba menekültünk akkor este, amikor ezek a most regnáló gazemberek ránk szabadították a rendőrséget, és alig láttunk a könnygáztól..." De Losó nem hívott fel. Pörzse Sanyi sem hívott fel. Pörzse Sanyi inkább azzal a mondattal kampányol mostanában, hogy ,,Orbán beült a páncélautójába és elmenekült". Micsoda egy aljas, hülye mondat! S már a páncélautónál lebukik az egész. Soha nem volt Orbánnak páncélautója. Csak így jobban hangzik, igaz? De a fő baj nem ez. A fő baj, hogy ideje lenne szakítani ezzel a forradalmi romantikával. Mert nem volt itt forradalom. És nem is lehetett volna. Egy olyan országban akartok ti forradalmat csinálni, ahol sztrájk idején a Népszavában toboroznak sztrájktörőket, és egy nap tízezren jelentkeznek? Ugyan már, Gábor. Ráadásul 2006. október 23-át még csak nem is lehetett előre látni. Vége volt a gyűlésnek, a tömeg hazaindult, Gyurcsány meg összeverette a fideszeseket. Te is tudod, én is tudom: így történt. Gyurcsánynak gondja lett volna rá, hogy, mondjuk, lelőjék Orbánt, és gyönyörű temetést rendezett volna neki. Sírt volna a sírnál. És akkor most mi lenne? Semmi sem lenne.

  Úgyhogy inkább azon gondolkodj, kinek állt érdekében, hogy az őszödi beszéd miatt kirobbant spontán tüntetés a tévé elleni erőszakos ostromba forduljon? Mert ez a jó kérdés, Gábor! Úgyhogy, mondom, hagyjuk ezt a forradalmi romantikát. Meg aztán, kik is itt a forradalmárok, a szabadságharcosok meg a hazafiak? Azok, akik öten-hatan összevernek egy védekezésre képtelen embert? Gábor, ma az kell a hazafisághoz, hogy öt markos legény összeverjen egy hatvan év körüli, rossz fizikai állapotban lévő embert a garázsban, aztán még a tárcáját is elvegye? Ez a hazafiság és a szabadságharc? Mert lehet Csintalant nem szeretni, még utálni is lehet - de összeverni? Áruld már el, mi a különbség a Csintalant összeverő gyáva szarok és egy falusi öregembert összeverő gyáva cigányok között? Ott belül, a lelkükben és a fejükben mi a különbség? S csak azért kérdezem ezt tőled, mert a ,,legnépszerűbb" internetes portálotokon ezek a gyáva szarok ,,hazafiak" meg ,,szabadságharcosok". S ha ezek hazafiak és szabadságharcosok, akkor minek nevezzük ´56 hőseit, akik szembeszálltak az akkori világ legerősebb és legkönyörtelenebb hadseregével? Tudom én, hogy romlott a világ, na de ennyit, Gábor? Ha összeverek ötödmagammal egy nekem nem tetsző és védekezésre képtelen öregembert, mindjárt szabadságharcos leszek? Akkor inkább maradok ,,..ideszes", Gábor... S még egy apróság: azt nyilatkoztad az EP-választás előtt, hogy a választás után addig fogtok tüntetni, ameddig a kormány el nem takarodik. Gábor, eltelt egy év, kaptatok félmillió szavazatot. A kormány meg a helyén! Hát hol marad a forradalom? Vagy az Orbán dolga? Esetleg rájöttél, hogy kukaborogatással nem lehet bejutni a parlamentbe?

  Amúgy, úgy általánosságban is javaslom, olvasgasd a Kuruc.infót. Tanulságos lesz, neked is. A Kuruc.infót olvasgatva személyesen megtapasztalhatja az ember, milyen is a jakobinus és a bolsevik lélek, szellem. Ocsmány, szemét, aljas, hazug és gusztustalan szellem, lélek az. Az összes l´art pour l´art zsidózásával és cigányozásával együtt. Az a hely az, Gábor, ahol ,,mokkavadászoknak" nevezik a cigányokat lelövöldöző nem is tudom, micsodákat. Ez lenne a tiszta, szép jövő? A ,,szebb jövőt"? Mert nekem senki ne magyarázzon cigánybűnözésről, senki ne magyarázzon a magyar-zsidó együttélés konfliktusairól, vállaltam ez ügyben konfliktust, eleget. De hogy azok, akik rágyújtják a házat egy cigány családra, aztán a menekülő ötéves gyereket apjával együtt agyonlövik, hősök lennének, vagy ,,jópofa" ,,vadászok"... Hát, ebből nem kérek, Gábor. Szerintem te se. Csak most még kell a támogatás. A felület. Most még mindegy. Most még jól jön a ...ideszezés" meg a ,,húsz évet mindenkinek" hazugsága. Most még remek, ha Morvai Krisztina hazaüzen Brüsszelből, hogy ki mit csináljon a metszett farkincájával. Igaz ugyan, hogy ez a félreérthetetlen és szintúgy l´art pour l´art zsidózás kizárólag az MSZP-nek jó, de kit érdekel, igaz? A ,,mokkavadászoknak" ez tetszik, és ez a lényeg. (Csak tudnám, Krisztina mióta ilyen kényes a metszett farkincákra...)

  Apropó, Morvai Krisztina!

  Morvai Krisztinából a Fidesz csinált valakit. Illetve a ,,..idesz", legyünk konzekvensek. Krisztina a mi infrastruktúránkkal és Balog Zoli segítségével csinálta végig amúgy tiszteletre méltó és fontos jogvédő szolgálatát. Balog Zoli segítette őt, vitte ki Brüsszelbe. Krisztina engem kért meg, hogy írjak előszót a könyvéhez. Aztán képviselőként kiment Brüsszelbe, és azt üzente a ,,..idesznek", hogy tegyen végre valamit a 2006. október 23-án összevertek, megalázottak és megnyomorítottak érdekében. Micsoda egyenes, gerinces magatartás, micsoda kiállás... Atyaúristen...

  Mindegy, Gábor. Ennek sincs semmi értelme, csak valakinek egyszer azért el kell mondania, nehogy azt higgyétek, félelmetesek vagytok. Vagytok, akik vagytok. (És egy Pősze Lajost sikerült összehoznotok magatoknak az új időknek új dalai jegyében... Szánalmas...)

  Vagytok, akik vagytok, Gábor. Vagytok eggyel többen azok közül, akiknek legfontosabb törekvése, hogy Fidesz ne legyen. Ez a törekvés kötötte össze az elmúlt húsz év összes politikai szereplőjét. Volt közöttük küldött ember sok, meg hülye is, sok. Közöttetek van ez is, az is. És nektek sem fog sikerülni.”
 • 10. lacim6 2010. február 26. 19:01
  „Ezekkel közösérdek, meg demokrácia, meg két nagy párt,bebax..szna, én csak egyről tudok, az a Fidesz. Vicc hogy mit képzelnek ezek magukról”
 • 9. Eva- 2010. február 26. 18:17
  „Azt hiszem normális gondolkodás lenne!”
 • 8. Phobos 2010. február 26. 17:04
  „Két párt közös érdek !

  Az MSZP szóvivője szerint nehéz most válaszolni a kérdésre, hogy a "szélsőségesek térnyerésének megakadályozása érdekében" a szocialisták visszalépnének-e a második fordulóban a Fidesz javára - de nem is zárta ki a lehetőséget. Budai Bernadett megjegyezte: fontos cél, hogy "antidemokratikus erő ne győzhessen le egyetlen demokratikus erőt sem".
  Az MSZP szóvivője szerint még elméleti síkon is nehéz most válaszolni arra, hogy a szocialisták a második fordulóban visszalépnének-e a Fidesz javára. Budai Bernadett pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a visszalépésnek két feltétele van, amellett, hogy "valószínűleg nem kerül rá sor": ismerniük kellene a Fidesz programját, és az ellenzéki pártnak tartózkodnia kellene az antidemokratikus megnyilatkozásoktól.
  Az MSZP felső vezetése a Népszabadság információi szerint eddig csak informálisan foglalkozott a lehetséges forgatókönyvekkel, és javaslatot tett központi üzenetekre is arra az esetre, ha a politikusokat ezzel szembesítenék. A lehetséges válaszok között szerepel a lap szerint például, hogy ,,a választásokon az MSZP meglepetést fog okozni", ,,a Fidesz sem jelentette még ki, hogy visszalép majd az MSZP javára", ,,antidemokratikus erő ne győzzön demokratikus erő felett, és ennek érdekében sokféle összefogás megfontolandó, ahhoz azonban, hogy a Fidesz és Orbán Viktor bizonyítsa demokratikus elkötelezettségét, az ellenzéki pártnak még sok kérdésre kell válaszolnia."
  Budai Bernadett a sajtótájékoztatón - összhangban a Népszabadság információival - azt mondta: az MSZP sokkal jobb eredményt fog elérni, mint amit a mostani közvélemény-kutatások mutatnak, majd hozzátette: fontos cél, hogy antidemokratikus erő ne győzhessen le egyetlen demokratikus erőt sem.
  Korábban: A választások első fordulója mindent fel fog borítani a magyar politikában - írta nemrég a Political Capital két elemzője.
  A Népszabadság szerint mindez komoly dilemmát okoz az MSZP vezetőiben: a "szélsőjobb elleni fellépés" ugyanis abba a csapdahelyzetbe sodorhatná az MSZP-t, hogy a választások első fordulója után azokban a körzetekben, ahol a szocialisták a harmadikok, a Jobbik pedig első helyen végez, vissza kellene léptetni saját jelöltjüket a Fidesz javára. A tavalyi EP-választáson 12 olyan körzet volt, ahol a Fidesz nem érte el az 50 százalékot, a Jobbik viszont megelőzte az MSZP-t. A korábban erős szocialista régiónak számító Borsodból került ki a legtöbb ilyen körzet.
  A napilap úgy tudja: az MSZP-ben nem dőlt el, hogy az első forduló után lesznek-e a Fidesz javára történő esetleges visszalépések a Jobbik térnyerésének megakadályozására. Ugyanakkor több befolyásos szocialista politikus megerősítette: hosszú távon lehetne hozadéka annak, ha az MSZP gesztust gyakorolna, és visszalépne egyes körzetekben, legalább azokban, ahol láthatóan semmi esélyük nem maradt.
  Egy, a lap által megszólaltatott elemző szerint ha kizárólag a szocialista szavazókon múlik a Jobbik győzelme, "ők tudni fogják, melyiket válasszák a szélsőjobbveszély és a Fidesz-kétharmad közül"”
 • 7. Eva- 2010. február 26. 17:03
  „Szerintem sem szabad engedniük, mert a két milliós egypárt ugyan hatalmas, de az összes választó közel 8 millió!
  Terem még babér azért.
  Aki pedig sérteget, verbális agresszióval él---annak Danton szavait!
  "követni fogsz!"
  google kereső adja pontosan:”
 • 6. jánosi 2010. február 26. 15:31
  „Ez a Török úgy hülye ahogy van ! Betojnak a rettegéstől és másokat is ijesztgetnek ........”
 • 5. FREDDY/S 2010. február 26. 15:30
  „A süllyedő hajón keresik a mentőcsónakot, melyet már korábban elherdáltak, s most mindenki más a hibás a tettükért, nemde...”
 • 4. éaa 2010. február 26. 14:54
  „"nem támogatta a holokauszttagadást büntethetővé tévő Btk.-módosítást - " Ja, ja, oh ja az ki nem maradjon!”
 • 3. adalfold 2010. február 26. 14:41
  „.... LIKUD VIKTOR ELINDUL NÉPET TÉRÍTENI, AHOGY MONDTA
  25-30 ÉVRE AZ Ő EGYEDURALMÁHOZ (2/3-AD).

  UNDORÍTÓ, HOGY AZ MSZP-SZDSZ ELIT ORSZÁGROMBOLÓ, KIÁRUSÍTÓ TÖMEGVERETŐ TEVÉKENYSÉGE UTÁN FŐ ELLENSÉGÉNEK A JOBBIKOT NEVEZI MEG.
  NYÍLVÁN FÉL A SZAVAZAT -VESZTÉSTŐL - A JOBBIK BETEHET AZ Ő 2/3-ÁNAK.

  VISZONT ITT BUKIK LE. NAGY ÍVBEN LETOLJA AZ ORSZÁG ÜGYEIT - HISZEN 7 ÜLÉSEN JÁRT AZ ELMÚLT 5 ÉVBEN A PARLAMNETBEN.... A TAKARÍTÓK TÖBBEN VOLTAK...-, NEM ÉRDEKLI A ROMBOLÁS, A LÉNYEG HOGY SOKÁIG ISTENKIRÁLY LEHESSEN.
  AZÉRT SZAVAZZ A JOBBIKRA, MERT BŰNTELEN (NINCS EGY JELÖLTJE SEM ELJÁRÁSBAN VAGY DUTYIBAN), SZAKMAI (A LEGTÖBB FELKÉSZÜLT SZAKÉRTŐ), BECSÜLETES (EGYELŐRE BIZTOSAN) ÉS MEGVÉDI AZ ORSZÁGOT ORBÁN DIKTATÚRÁJÁTÓL ÉS AZ MSZP TOVÁBBI ROMBOLÁSÁTÓL.”
 • 2. lacim6 2010. február 26. 14:32
  „A szocialisták újabb bojkottkísérlete a Magyar Hírlap ellen Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Az MSZP elnöke mint felkent szocialista médiapolitikus a rendszerváltás után húsz évvel is megpróbálja irányítani a közmédiumokat

  Lendvai Ildikó, az örök cenzorLendvai Ildikó, az MSZP elnöke megpróbálta kitiltatni a Magyar Televízió reggeli műsorából Szentesi Zöldi Lászlót, lapunk főszerkesztő-helyettesét. A pártállam cenzora, az MSZMP Központi Bizottságának egykori mun­katársa, aki az érintettek elbeszélése szerint a nyolcvanas években személyesen működött közre a Mozgó Világ és a Tiszatáj című folyóiratok ellehetetlenítésében, ezúttal a Ma Reggel szerkesztésébe avatkozott bele. ,,Az MSZP nevében arra szólítjuk fel a köztelevízió illetékeseit, hogy Szentesi Zöldi László társműsorvezetőként való szerepeltetését gondolják újra. Mindenesetre az MSZP képviselői ezután a köztévé egyetlen olyan Szemközt című műsorblokkjában sem vesznek részt, amelyben Szentesi Zöldi László kérdezőként, társ­műsorvezetőként szerepet kap, mert a közszolgálati funkciók ellátásában nélkülözhetetlen pártatlanság és elfogulatlanság személyében nem garantálható" - írta Horváth Szilárdhoz, a műsor főszerkesztőjéhez címzett levelében az MSZP-elnök.

  Szentesi Zöldi László lapunkban kifejtette: nem érdekli, hogy megsértette-e a szocialista szimpatizánsokat, viszont aki az elmúlt nyolc év után ismét az MSZP-re szavaz, az az egész nemzetet sérti meg.

  Lendvai Ildikót egyébként Szentesi Zöldi László IQ-bajnokok című publicisztikája sarkallta a rég bevált módszer alkalmazására. Kollégánk írása az MSZP hét végi kampánynyitóját elemezte, többek között lefektetve: ,,És jézusmária, azok a rajongói vallomások... Az >>egyszerű nép<< egyszerű gondolatai. Egy brekegő zsiráf jobban összefoglalja a politika lényegét, mint a szegfűs zászlót lengető agyhalottak."

  Az egykori cenzor leszögezte: ,,A Magyar Szocialista Párt elfogadhatatlannak tartja és mélyen elítéli azt a közírói magatartást, amelyet az önök társműsorvezetője, a Magyar Hírlap publicistája, Szentesi Zöldi László mutatott azzal, hogy durván támadta baloldali támogatóinkat, az önök nézőinek egy részét. Úgy gondoljuk, hogy a publicista szavai méltatlanok az újsághoz éppúgy, mint a Magyar Televízióhoz. Az újságíró nem kritikát fogalmazott meg, hanem gyalázkodott, és ami ennél is fontosabb, nem bennünket, politikusokat, közszereplőket támadott meg, akiknek a kritikából többet kell elviselnünk, hanem szavazópolgárokat, világnézetükért felelősségre nem vonható, hátrányban nem részesíthető embereket" - panaszkodott intézkedést követelő levelében Lendvai.

  Gyurcsány és Lendvai. Gondot okoz nekik a Magyar Hírlap

  Az MSZP-elnök nemcsak a nyolcvanas években óvta a magyar állampolgárokat az illetéktelen, lázító, felforgató tartalomtól, hanem az MSZP ,,médiapolitikusaként" a Horn-kor­­mány alatt és a 2002-es váltás után is élet-halál ura volt a közmédiumokban.

  Emlékezetes az az eset is, amikor megkísérelte rábírni a köztévé kuratóriumát, hogy Friderikusz Sándort válasszák meg tévéelnöknek. ,,Sándor, mi a maga pályázatát támogatjuk első soron, tehát ebben az én véleményem nem változott, és ahogy látom, megegyezik a (Medgyessy - a szerk.) Péterével."

  Igaz, Lendvai korteskedéséből kisebb botrány kerekedett, mert Fride­rikusz Sándor hangpostafiókját feltörték, és a kínos felvétel miatt a műsorvezető végül visszalépésre kényszerült.
  Így látja az újságírószakma

  Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke az eset kapcsán a következőket mondta lapunknak: ,,Ha valakit meghívnak a közszolgálati televízió műsorába, nem válogathatja meg kérdezőit, ugyanakkor a közszolgálati televízió megválogathatja, hogy kit hív be vendégnek - vagy kérdezőnek - a saját műsorába."

  Ezzel szemben Kósa Csaba, a Magyar Újságírók Közösségének vezetője úgy vélekedett, a televízió illetékes szerkesztője valószínűleg az extrém furcsaságok tárába dobja majd Lendvai Ildikó levelét, nem veszi figyelembe annak tartalmát. Hozzátette: a politikusok feladata ugyanis az, hogy a saját területükön tevékenykedjenek, nem pedig a média irányítása, a szerkesztési elvek meghatározása.

  Szikora József, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége elnöke szerint mindenkinek joga van véleményt formálni, publicistának és pártelnöknek egyaránt. A szocialisták akár bojkottálhatnak is egy műsort. Ugyanakkor megjegyezte: Lendvai Ildikó közleményében valóban durva az a kitétel, hogy egy politikai párt képviselőjeként ,,felszólítja a köztelevízió illetékeseit". Ehhez pedig már nincs joga.
  A Magyar Televízió közleménye

  Lendvai Ildikó levelére reagálva az MTV a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: ,,A Magyar Televíziót meglepte Lendvai Ildikónak, az MSZP elnökének a levele a Magyar Hírlap újságírójának írásával kapcsolatban, a bírált szerző ugyanis nem a Magyar Televízió műsorában tette a pártelnök asszony által kifogásolt kijelentést. Az újságíró nem szerkesztője, nem műsorvezetője, nem munkavállalója a Magyar Televíziónak, amelynek műsorában több mint négy hónapja vendégként szerepelt. Az MTV független közszolgálati intézményként műsorait saját maga szerkeszti, maga hívja vendégeit - és saját műsoraiért természetesen felelősséget vállal. Az MTV levélben válaszolt a pártelnöknek."
  2 perces interjú: Czakó Gábor, író

  - Mi a véleménye Lendvai Ildikó pártelnök Szentesi Zöldi László elleni eljárá­sáról?

  - Szabályos cenzori reflexnek nevezném. Az jut eszembe az MSZP-elnök megnyilatkozása alapján, hogy inkább példát vehetne Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökről, akit igen kemény szavakkal illetett az ugyancsak szocialista Nyakó István. Ő azonban ennek hatására nem támadott vissza, hanem meghívta magához a politikust, hogy személyesen tisztázzák az ellentéteiket, rendezzék a konfliktust. Jómagam ezt a magatartást tartom üdvösnek, ez a társadalom szempontjából építő jellegű hozzáállás. Úgy tűnik azonban, Lendvai Ildikó egészen más stílust képvisel.

  - Azért, ha visszatekintünk a rendszerváltozás előtti időkbe, azt látjuk, hogy talán nem is olyan idegen tőle ez a szerep...

  - Sokan felhánytorgatják a pártállam idején viselt cenzori tisztségét, ám azt kell mondanom, voltak nála sokkal rosszabbak. Ám Lendvai cenzorális nyilatkozata fokozza a társadalom szétverését, azt a gyűlöletet, amelyet éppen az MSZP préselt az emberek lelkébe. 2 perces interjú: Kulin Ferenc, irodalomtörténész

  - ,,Próbáljunk meg addig elmenni, ameddig lehet" - mondta a betiltott Mozgó Világ egykori munkatársaként. Érvényes tekinthető még ez az útmutatás?

  - Ha a hatalom mai képviselői egykor ,,bejáratott" szellemi reflexeiket működtetve úgy ítélik meg, hogy Szentesi Zöldi László cikke most is határsértő volt, súlyosan tévednek. Nemcsak azért, mert ha van is ilyen ízlésbeli és erkölcsi határ, az egy demokráciában nem egy újságíró modora és egy végelgyengülésben szenvedő párt pszichikai tűrőképessége között húzódik. De tévednek azért is, mert képtelenek felfogni a helyzetüket. Pedig a publicisztikában még csak szikráznak azok a jogos, mégis visszafogott indulatok, amelyek bármelyik pillanatban robbanhatnak.

  - Megengedheti egy politikus, hogy megszabja, kit hívhatnak meg a köztévébe?

  - Az MSZP elnökének minősíthetetlen akciója jó alkalmat kínálhat a MTV vezetői számára, hogy bebizonyítsák: a médiumok vezetőinek bölcsessége és bátorsága elejét veheti a rafinált hatalomtechnikusok és a politikushisztérikák által provokált indulatoknak. 2 perces interjú: Szentesi Zöldi László, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese

  - Mi jutott először eszébe, amikor meglátta az MSZP elnökének nyílt levelét?

  - Mindenekelőtt örültem, hogy kampányidőszak ide, választási láz oda, az MSZP nagyasszonya időt szakít arra, hogy rendszeresen olvassa a Magyar Hírlapot. A szocialisták a bolhából elefántot csinálnak. Bezzeg, a választópolgárok számára nincs mondanivalójuk, és már a szambázó Mesterházy homlokán is ott a vereség jele.

  - Ezek szerint úgy gondolja, nem sértette meg az MSZP szavazóit?

  - Bevallom, nem érdekel, megsértettem-e őket. Tegyük hozzá, hogy aki az elmúlt nyolc év után újra a szocialistákra szavaz, az az egész nemzetet megsérti.

  - Nem tartja furcsának, hogy éppen Lendvai Ildikó mondja meg, mit kell csinálnia a köztévének?

  - Szerintem Lendvai eltévesztette a címet: az MTV-nek semmi köze ehhez az egészhez. Az egykori cenzor pedig igazán leléphetne már a színről: most 2010-ben járunk, nem 1986-ban, amikor eljátszhatta a maga kis agit­propos játékait. Ne osztogasson ő tanácsokat se az MTV-nek, se nekem!
  MH-összeállítás”
 • 1. matezsu2 2010. február 26. 14:16
  „Az Mszp tud "megálljt parancsolni" rendőrkordonnal, gumilövedékekkel rabomobilokkal. Röhej h ők beszélnek megfélemlítésről, főleg h vicsorhercegnő, Lendvai fenyegetően harsogta a mikrofonba"....feljelentunk mindenkit, aki az "MSP" ellen merészel......" Előzsör a párt vezető beosztású és párthoz közeli főkutyák sikkasztásainak, korrupcióinak, külföldre menekített adóelkerülő forintjainak kellett volna megálljt parancsolni!!!!!! Ugye Bajnai Úr???? Hol is adózunkK?????? Én itt MAGYARORSZÁGON minimálbérből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: 2014-ben bevezethetjük az eurót

Bajnai Gordon szerint 2014. január elsején bevezethető az euró Magyarországon, amennyiben… Tovább olvasom