Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Véget vet a magzati szöveteken végzett orvosi kutatások támogatásának a Fehér Ház

A döntés az abortuszellenesek számára nagy győzelmet jelent. Jelenleg legalább három szövetségi finanszírozású kutatás zajlik, melyek emberi magzatszövetekkel dolgoznak.
Véget vet az emberi magzati szöveteken végzett állami orvosi kutatásoknak az amerikai Fehér Ház, figyelmen kívül hagyva a tudósok álláspontját, akik szerint bizonyos egészségügyi problémákra csak így lehetne gyógymódot találni.

A döntés az abortuszellenesek számára nagy győzelmet jelent.
    
Az egyetemeken végzett, szövetségi támogatású kutatások egyelőre további ellenőrzések mellett folytatódhatnak, ugyanakkor beszüntettek egy kiemelt egyetemi projektet, mely a szöveteket HIV-kezelések teszteléséhez használta az egészségügyi és szociális minisztérium közleménye szerint.
    
A változások nem érintik a magántámogatásokból finanszírozott kutatásokat.
    
Magzati szövetet használnak a HIV-vírus és gyermekkori rákbetegségek kutatásához, a rák legyőzésében szerepet játszó, immunrendszert támogató kezelések kutatásához, a zikavírus elleni oltóanyag kifejlesztéséhez.
    
Nem orvosi indokkal végzett abortusz esetében ezeket a szöveteket egyébként megsemmisítenék.
    
Az abortuszellenes aktivisták számára prioritás volt, hogy az országos egészségügyi intézet (NIH) beszüntesse a magzati szövet felhasználását.
    
A kormány évtizedek óta támogatta a magzati szöveteket felhasználó kutatásokat, függetlenül attól, hogy párt volt kormányon.
    
Jelenleg legalább három szövetségi finanszírozású kutatás zajlik, melyek emberi magzatszövetekkel dolgoznak. A kormány által támogatott egyetemi kutatóprojektek között 50 ezerből mintegy 200 alapul emberi magzati szöveteken a közlemény szerint.

(Lead-képünk illusztráció: Pixabay - a szerk.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihalás fenyegeti a csimpánzokat is

Kihalás fenyegeti a csimpánzokat is
"Erdei gettókba" szorultak vissza a vadon élő csimpánzok. Tovább olvasom