Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Először szerepel fejkendős muszlim nő a Playboy magazinban

Először szerepel fejkendős muszlim nő a Playboy magazinban
A líbiai felmenőkkel rendelkező Noor Tagouri a férfimagazin októberben megjelenő, Renegades című kiadásában tűnik fel.
Először szerepel  fejkendőt viselő muszlim nő a Playboy magazinban, amely még az év elején szakított a meztelen női képekkel.     
   
A líbiai felmenőkkel rendelkező Noor Tagouri a férfimagazin  októberben megjelenő, Renegades című kiadásában tűnik fel, amely  olyan férfiakat és nőket mutat be, akik "mindent - még az életüket  is - kockára tették azért, hogy azzal foglalkozzanak, amit  szeretnek".   
   
A 22 éves újságíró, aki a Newsy nevű hírportál munkatársaként  dolgozik, fekete bőrkabátot, farmert, sportcipőt és fejkendőt  viselve pózol a magazinban, amely "rámenős aktivistaként" írja le a fiatal lányt.   
   
Tagouri szerint muszlim nőként felnőve sok mindennel meg  kellett küzdenie az Egyesült Államokban, ám az így szerzett  tapasztalatai később sokat segítettek neki abban, hogy előrébb jusson a karrierjében.   
   
A fiatal lány 2012-ben hívta fel magára először a figyelmet,  amikor kitett magáról egy, az ABC 7 stúdiójában készült képet az internetre, azzal a felirattal, hogy: "Az amerikai televíziózás történetének első fejkendős hírolvasója".   
   
A bejegyzés futótűzként terjedt a világhálón és egy kampány is  született a 'LetNoorShine címkével, amely arra bátorított mindenkit, hogy bátran vállalja önmagát és ne féljen megvalósítani  az álmait.   
   
A több mint százezer internetes követővel rendelkező Tagouri férfimagazinbeli szereplését sokan áttörésnek tekintik, akadnak azonban olyanok is, akik elítélik a fiatal lányt. "A Playboy a pornográfia szinonimája" - olvasható a The Muslim Vibe című online  magazin cikkében, amely szerint a magazin évtizedekig az élen járt  a nők tárgyiasításában.

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges napon házasodott? Ennek nem fog örülni!

Különleges napon házasodott? Ennek nem fog örülni!
Tovább olvasom