Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Közönségkedvenc a győri nemzeti

A gazdasági válság ellenére nem esett vissza a bérletvásárlás a Győri Nemzeti Színház pénteken megnyitott évadjára.

A színidirektor, Nagy Viktor szerint ez annak is köszönhető, hogy nem a kritikának ˝csinálnak˝ színházat. Az igazgató új neveket is említett megnyitójában.

A Győri Nemzeti Színház új évadját nyitotta meg tegnap Nagy Viktor igazgató, aki elöljáróban megjegyezte: a társulat legyen büszke az előző évadra. Abban a nézők által is elismert művészi színvonalú előadásokra. A gazdasági válság ellenére nem csökkent, inkább kicsit emelkedett a bérletvásárlás. Más lenne a helyzet, ha a kritikának csinálnának színházat.

Nagy Viktor
Nagy Viktor igazgató. Fotó: Bertleff

Egy országos látogatottsági felmérés szerint az előző évadban 128.283 nézője volt a Győri Nemzeti Színháznak, s ezzel a hatodik helyet foglalja el négy neves fővárosi és a miskolci színház mögött. Az igazgató itt jegyezte meg, hogy még van tartalék Győrben ahhoz, hogy elérjék a nézőket. A premierek előtti közönségtalálkozókkal még közelebb lehet hozni egymáshoz a színészeket és a közönséget.

Külön darabot nem emelt ki az elmúlt évadból, inkább így dicsért: a drámai előadásokon át a zenés darabokig, vígjátékokig kiváló előadásokat láthatott a közönség. Széles skálán, jól teljesített a színház. Hangsúlyozta, a társulat ismerete alapján a következő évad is kiemelkedő lehet.

A megújulásról többek között elmondta, hogy az új évadban új tagokat köszönthet Győrben a közönség, ez személycserékkel is járhat.

A következő évad premierjei közül az igazgató kiemelte az előbemutatón már ˝kipróbált˝ Csárdáskirálynőt, valamint az Egy lócsiszár virágvasárnapja című darabot, amelynek próbái nagy erőkkel folynak. A beavató színházat Nagy Viktor tavaszra szeretné megvalósítani – terve szerint a Csongor és Tündével –, azzal célba venni a diákságot, az irodalom- és művészetoktatást erősítve.


Az idei évad technikai megújulásokat is hozott. Megújultak a pénztárak, a közönségszolgálat. A színházteremben felújították a széksorokat, új fény- és hangtechnikai eszközöket szereztek be. Nagy Viktor füstmentes színházat akar megvalósítani, ahol az előcsarnokban sem lehet majd dohányozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patrick Swayze, Halle Berry és David Caruso magyar hangjai

Kautzky Armand szinte már a barátjának érzi James Bondot. A napokban elhunyt Patrick Swayze-nek is… Tovább olvasom