Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Nem sikerült. Magyarország-Portugália 0-1

Gólt csak a portugálok tudtak lőni. Már csak a negyedikek vagyunk a csoportunkban.


22 óra 40 perc

Halmosiról lepattant egy fehér mezes játékos: sárgát kap a magyar. A szabadrúgás után már nincs tovább. Félő, hogy a magyar csapat számára sincs tovább. Portugáliában és Dániában lép még pályára a magyar csapat, nem mi leszünk az esélyesek. A csoportunkban a dánok 18 ponttal elsők, a svédeknek 15 pontja van, nekünk a portugálokkal együtt 14.

22 óra 36 perc

Még négy percig tart a meccs: ennyi a hosszabítás.

22 óra 34 perc

Utolsó csere a meccsen: Rolando érkezik Tiago helyére.

22 óra 33 perc

Fél perce tart a portugál bedobás...

22 óra 30 perc

Elnéznénk még egy ideig ezt a meccset - főleg mióta mi (is) támadunk -, de az a helyzet, hogy már csak 5 perc van hátra, és nem akar jönni a magyar gól.

22 óra 28 perc

Miután óriási portugál lehetőség marad ki - magyar csere jön: Tóth helyére Buzsáky áll be.

22 óra 27 perc

Liedson helyére jön Nani a portugáloknál.

22 óra 25 perc

Inkább nálunk van a labda, de a háló sajnos nincs veszélyben.

22 óra 22 perc

Igen jó lett a meccs. Előbb Torghelle lőhetett, lövésébe belevetődtek, aztán a túloldalon a percekig észrevehetetlen C, Ronaldo lövését kellett védenie Babosnak. Az ellentámadást szabálytalanul álltották meg, Duda sárgát kapott érte. A 30 méterről járó szabadrúgást Bodnár lőtte, megpattant egy portugálon, de Eduardo védeni tudott.

22 óra 19 perc

Priskin harcol ki szögletet, amitől alaposan megélénkül a nézőtér. A szöglet a túloldalon köt ki, Dzsudzsák beadása után pedig kipöcköli a labdát Eduardo, Hajnalnak szinte lövésre. Hajnal lövése inkább ívelés, pár méterrel mellé megy.

22 óra 16 perc

Újabb magyar lehetőség: Hajnal fejelhetett, de fejese erőtlen is volt, meg mellé is ment. Támadnunk kell, másként nem lesz egyenlítés.

22 óra 14 perc

Pepe sárgát kap. Esküszöm, hogy nem tudom, miért.

22 óra 12 perc

Magyar helyzet - azaz csak lehetett volna, mert Priskin háta mögé jött a labda. Aztán lök, úgyhogy a portugálok jöhetnek szabadrúgással.

22 óra 10 perc

Dárdai helyére jön Hajnal. Huszti helyére pedig Priskin érkezik.

22 óra 5 perc

Bruno Alves tarkóval próbál fejelni: alaposan mellé megy.

Bruno Alves és a labda.


22 óra 3 perc

Bodnár szépen szerel, de a portugál drukkereknek nem tetszik.

22 óra

Mintha mindkét csapat zavarban lenne...

21 óra 55 perc

Tóth Balázs sárga lapot kapott. Közben Albánia egyenített Dánia ellen.

21 óra 53 perc

Decot ápolni kell, sőt le is kellett cserélni. Simao Sabrosa érkezik a helyére.

21 óra 52 perc

Dzsudzsák lőhetett volna, de odaértek, mielőtt megtehette volna.


21 óra 51 perc

Elkezdődött a második félidő. Magyarország kezdte a játékot.


21 óra 50 perc

A magyar csapat után itt vannak a portugálok is.


21 óra 42 perc

Megjelent a sajtópáholyban Farkasházy Tivadar is.

Teddy is itt van,
21 óra 33 perc

Még egy percig tart a félidő.

21 óra 30 perc

Inkább a portugáloknál van a labda, de sokra nem mennek vele. Közben folyamatosan jön a bítatás a lelátóról.

21 óra 27 perc

C. Ronaldo hisztizik egy sort, miután nem neki jár a bedobás.

21 óra 26 perc

Magyar szabadrúgás - ezt is Torghelle harcolta ki -, sajnos Huszti próbálkozása veszélytelennek bizonyul.

21 óra 23 perc

Torghelle varázsolt egyet, de csak bedobásig jutottunk. Abból aztán megintcsak Torghelle próbálkozott, méghozzá ollózással. Fölé ment.


Fotók: Bábics Norbert


21 óra 21 perc

A dánok vezetnek Albánia ellen 1-0-ra. Ha meg tudják tartani előnyüket, Hamlet utódai gyakorlatilag ott vannak Dél-Afrikában.

21 óra 19 perc

Szinte megállás nélkül zúg a "Hajrá, magyarok!" a Puskás Stadionban. Ha egyelőre nincs is világverő csapatunk, azt mindenképp elmondhatjuk: 40 ezres katlan várja a hozzánk látogató válogatottakat.

21 óra 17 perc

Ronaldo rendkívül veszélyesen, nagy sebességgel tört Babos kapujára, de szerencsére Gábor állta a sarat, s védte a világsztár lövését.

21 óra 16 perc

Deco és Ronaldo próbálta megkeverni védőinket: mindkét esetben tisztáztunk.

21 óra 12 perc

Újabb szabadrúgást fúj nekünk a bíró: ezúttal Dzsudzsákot akasztották meg. A sértett újabb bombát eresztett meg: nagyszerű lövés volt. 

21 óra 10 perc

Tóth Balázs remekül, s ami még fontosabb: szabályosan szerelte Ronaldót!

21 óra 09 perc

Alves szabálytalanul állította meg Husztit: szabadot kaptunk. Dzsudzsák keményen rátűzelte közel 40 méterrel, remek kísérlet volt!

21 óra 05 perc

Dzsudzsák gyönyörűen táncoltatta meg védőjét, kár, hogy nem vette észre a második ütemből érkező Husztit.

21 óra 03 perc

Huszti harcolt ki szabadrúgást harcolt a szögletzászló közelében, de nem tudtunk élni a kedvező pozícióval.

21 óra 01 perc

Dárdai cselezgetett a cselkirály portugálok ellen: egész jól jött ki a párharcból.

20 óra 56 perc - Ismét hátrányba kerültünk

Pepe fejes góljával vezetnek a portugálok. A gól amúgy mintha Mellberg fejesének a másolata lett volna. Ugyanaz a hiba - Babos későn mozdult ki - ugyanaz az eredmény. 0-1.


20 óra 53 perc

Ronaldo először kezdett bűvészi cselezésbe, de határozottan megállítottuk. Ez a beszéd!

20 óra 49 perc

Kiegyenlített a játék képe: bár azt lehetett várni, hogy a luzitánok nekünk esnek, de ez egyelőre nem történt meg. 

20 óra 46 perc - Figo a nézőtéren

Útjára indul a labdába pillanatokon belül. Az utóbbi év(tized) legnagyobb portugál játékosát, Figót a díszpáholyban látjuk. Úgy tűnik, megtiszteli személyével az utódokat.

19 óra 32 perc - Íme, a kezdő tizenegyek!

Magyarország: 1 Babos Gábor - 2 Bodnár László, 4 Juhász Roland, 3 Gyepes Gábor - 6 Halmosi Péter, 8 Dárdai Pál, 5 Tóth Balázs, 10 Vadócz Krisztián - 11 Huszti Szabolcs, 7 Dzsudzsák Balázs, 9 Torghelle Sándor.

Portugália: 1 Eduardo - 3 Bosingwa, 6 Ricardo Carvalho, 2 Bruno Alves, 5 Duda - 10 Deco, 15 Pepe, 8 Tiago, 16 Raul Meireles - 9 Liédson, 7 Cristiano Ronaldo.

18 óra 43 perc - Fokozott jegyellenőrzés, feljelentetett petárdázók

Az MLSZ illetékes vezetői arról tájékoztatták honlapunkat, hogy a múlt szombati magyar-svéd találkozóra többen hamisított jeggyel próbáltak bejutni, ezért a szerdai mérkőzés előtt a belépőket a szokottnál is körültekintőbben, fokozottabban ellenőrzik majd.

Szintén a biztonsággal kapcsolatos hír, hogy a svédek elleni meccsen kiemeltek a közönség soraiból három olyan személyt, akik tiltott pirotechnikai eszközöket használtak, ellenük a szövetség feljelentést tesz a rendőrségen.

15 óra 44 perc - Queiroz: "biztosan remek mérkőzés lesz"

Szerda esti ellenfelünk, a portugál válogatott kedden délben érkezett meg Budapestre. A csapat késő délután a mérkőzés helyszínén, a Puskás Ferenc Stadionban tartott edzést, amely előtt a szövetségi kapitány, Carlos Queiroz, valamint két játékos, Nuno Gomes és Bruno Alves válaszolt a kérdésekre az igen nagy érdeklődés mellett, mintegy százötven újságíró előtt megrendezett sajtótájékoztatón.

Carlos Queiroz elmondta, tiszteli, és kellően ismeri is a magyar válogatottat, s arra számít, hogy a mieink támadófutballt játszanak majd.

- Mivel mindkét együttes számára a túlélés, a továbbjutási esély megtartása a cél, biztosan remek mérkőzés lesz - mondta a portugálok kapitánya az mlsz.hu-nak. - A mi erősségünk is a játék, a támadás, tehát két nyílt sisakkal küzdő együttes harcára számítok. Bízom győzelmünkben, hiszen ellenkező esetben alig maradna esélyünk...

Nuno Gomes arról beszélt, hogy számos nagy téttel bíró meccsen lépett már pályára, és a szerdai is ezek közé tartozik. A különbség az, hogy az eddigi sorsdöntő mérkőzéseket különböző tornákon játszotta, míg a holnapi a világbajnoki kvalifikációért zajlik, s bízik abban, hogy az övéi járnak majd sikerrel.

A sajtótájékoztatót követően került sor a bő hetven perces edzésre. A portugálok jó hangulatú laza, könnyed foglalkozást tartottak, amelyen valamennyi játékos részt vett.

11 óra 01 perc - Rudolf valószínűleg nem játszhat

Másfélórás edzéssel ért véget válogatottunk felkészülése a szerdai, Portugália elleni vb-selejtezőre (Puskás-stadion, 20.45), a mérkőzés napján már csak a szokásos déli taktikai értekezlet marad.

Túl a különböző taktikai variációk gyakorlásán, a tréningen az volt a legizgalmasabb kérdés, hogy a sérültek hogyan mozognak: Szélesi Zoltán egyáltalán nem edzett, Rudolf Gergely teljes egészében, Juhász Roland pedig részben "különórázott".

A kiadós bemelegítés után számos, kimondottan a hangulatot javító labdás gyakorlat szerepelt a programban, majd Erwin Koeman szövetségi kapitány két csapatra osztotta játékosait és azokkal, akik az előjelek szerint nem tartoznak a kezdőtizenegybe kiszemeltjei közül, tulajdonképpen a portugálok várható játékát imitáltatta.

Az edzés végén dr. Pánics Gergely, csapatunk orvosa arról tájékoztatta az MLSZ honlapját, hogy a jelenlegi helyzet szerint Szélesi Zoltán biztosan nem tudja vállalni a játékot, Rudolf Gergely szerepeltetésére is csekély az esély, de némileg jobb a helyzet Juhász Roland esetében.

8 óra 52 perc - Még nem vertük meg a luzitánokat

A versenyben maradásért lép ma este pályára a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn: a portugálok elleni mérkőzés 20:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.Edzés közben a magyar válogatott. Képek: MTI.

Erwin Koeman szövetségi kapitány csapata ugyan jelenleg a második, pótselejtezőt érő helyen áll a hatosában, de a svédektől szombaton elszenvedett vereség nyomán a skandinávokkal szemben egy, míg a portugálokkal szemben három pontra csökkent az előnye.Itt vannak Európa braziljai! Fotók: MTI.


Egy újabb vereség jelentős lépéshátrányba sodorná a magyar csapatot, a papírforma ugyanis svéd győzelmet ígér Máltán, s ha ez bekövetkezne, az északiak, valamint velük együtt jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a portugálok is beelőznének.

A magyar válogatott története során még nem nyert a portugálok ellen, a két csapat összesen nyolcszor találkozott egymással, öt portugál siker mellett háromszor született döntetlen.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. georgbob 2009. szeptember 11. 21:40
  „Én az összes olyan válogatottban játszó focistának, aki nem tud földön passzolni, lefűrészelném mindkét lábát...Milyen játékstílus az, ahol törpenövésű játékosoknak a hátvédek passzolás helyett ívelgetéssel kedveskednek. Én ennyit szűrtem le a taktikából: fiúk, ha megvan a laszti, akkor 1 max. 2 passz után amekkorát csak tudtok bikázzatok a labdába, mert van nekünk egy faja Husztink meg Torghelle-nk. Hát kiábrándító volt...”
 • 28. Becsület 2009. szeptember 11. 07:36
  „Jó reggelt!
  Fiatal koromban MB II.-ben kézisztem, tehát szeretem a sportot, de végre észre kellene vanni a futbalban, hogy nem megy! Az a nagy önteltség elront mindent! Reálisan fel kell mérni a valós állapotot és annak függvényében cselekednei! Nem kell illúziókat kergetni, no és nem a pénz kell, hogy az elsődleges hajtóerő legyen!”
 • 27. Griffin 2009. szeptember 10. 12:50
  „csak a Léderer ne kommentáljon,és a Szujó, és szegény Kokó se(ezért nem nézek semmilyen ertéeles közvetítést),ez külön bünti volt,nem a 0:1,amit az energiatakarékos üzemmódban focizó portugálok simán letudtak...”
 • 26. HorváthP. 2009. szeptember 10. 11:54
  „"Teddy is itt van..."
  És akkor mi van?
  Voltak ott még rajta kívül 40.000-en, akik ráadásul szurkoltak is.”
 • 25. McAliester 2009. szeptember 10. 11:49
  „Építjük a jövő csapatát...
  A tehetséges fiataljaink beérnek akkor jó lesz... - mindig ezt nyilatkozzák a "nagyok"
  Csak arról megfeledkeznek, hogy már Bicskeiék is ezzel takaróztak 10 éve...”
 • 24. tricse 2009. szeptember 10. 10:40
  „Talán egy női csapatkapitányt is kipróbálhatnának!:)”
 • 23. Kirsten 2009. szeptember 10. 10:08
  „Legalább nem lettünk annyira megalázva.. Vb-hez ez nagyon kevés lett volna fiúk!”
 • 22. latakacs 2009. szeptember 10. 08:57
  „Gondoljunk bele. Ez a csapat ne akarjon Vb-n játszani, mert simán kiesik rúgott gól nélkül a csoportmeccsek során. Két meccsen összesen 1 gólt szereztek, azt is vitatható 11-esből. Én azt láttam, hogy a 190 cm-s svédek ellen beívelgettek, ahelyett, hogy a földön játszották volna meg a labdát, a portugálok ellen is hasonló volt, de mit akarunk egy csatárral? Ennek a csapatnak sztem az EB-n helye lesz, addig összeérnek, talán a hibáikat is kijavítják.”
 • 21. Hombre 2009. szeptember 10. 06:56
  „Majd elmennek,aztán kipihenik magukat a 3milliárdér épült wellness központban. Lehet hogy jön a Csernus is segíteni nekik!”
 • 20. drummano 2009. szeptember 10. 06:56
  „Kummant nem tudom mit várt az 1 szem csatártól...
  "Részvétem" azoknak akik kint voltak a meccsen, szombaton is végig bíztattuk a csapatot , most is. Annyi buzdítást kaptak a srácok, még a leggyengébb próbálkozás is tapsvihart kapott...Nem ezt érdemlik a szurkolók, vagyis ez a csapat nem érdemli meg a közönségét... Hála égnek nem jutottam el a tegnapira, nem kellett ismét csalódnom...
  amint tétje van egy meccsnek, nem pedig barátságos (Olaszverés) berosálnak.
  Járjatok kézi meccsre meg vizilabdára abban legalább jók vagyunk”
 • 19. mir 2009. szeptember 10. 06:28
  „Ezek a semmirekellők a saját csapatukban miért tudnak focizni a válogatottban meg miért nem? Van egy tippem szerintem nem kell mondanom.”
 • 18. traboca 2009. szeptember 10. 04:59
  „Én már láttam rosszabbat is és ha ez a magyar csapat olyan olyan szar lenne akkor szét vertek volna minket 10-0ra.”
 • 17. pacalpöri 2009. szeptember 09. 23:19
  „két kieső csapat szánalmas vergődése.
  Hát Coolman ezt elqurtad!
  Erre a megye II. bármelyik mestere képes!”
 • 16. ACSA 2009. szeptember 09. 23:14
  „Aki mindent megtesz és csupán ennyire futja neki,akkor ennyiért kell becsülni!/SAJNOS/”
 • 15. Szilágyi_Zsolt 2009. szeptember 09. 22:55
  „Ilyen dögunalmas, fantáziátlan és lélektelen meccset már régen láttam. Az addig rendben van, hogy a védekezés elfogadható volt, de a foci a gólokról szól. Megint nem volt semmi támadószellem, semmi elképzelés a játékban. Nem az utolsó 15 percre kell felszívni magunkat, és nem akkor kell csatárokat behozni. Ha csak feleannyi lendülettel játszottak volna aranylábú fiaink, mint a svédek elleni meccs végén, ezeket a portugálokat simán meg lehetett volna szorítani.
  És t. újságíró urak! Nincs olyan szó, hogy beelőz. Vagy beér, vagy megelőz. Mit lehet várni az átlagembertől e téren, ha még az sem tudja helyesen használni a nyelvet, akinek ez lenne a szakmája?”
 • 14. lali84 2009. szeptember 09. 22:53
  „enyi volt sajna”
 • 13. lali84 2009. szeptember 09. 21:55
  „rita és primax!!!ne ám ősszevesztek ezen!!!
  igy van hajrá magyarok de másik sajnos csatár nélkül nem fog menni
  másik ez kommentátor nyeritezik mikor nálunk van a laszti de oly feleslegessen futasuk az egészet mikor nincs értelme annyi szurkoló de enyit tudunk SAJNA de küzdeni kell mert a portugálok se jok most pedig tele van sztárral..meglehetne verni..én véleményem csak”
 • 12. megmondó 2009. szeptember 09. 21:40
  „jah, a debrecen??

  28 csapat közé jutott! :)háháhá”
 • 11. rita0408 2009. szeptember 09. 21:37
  „Primax 2009.09.09. 21:23
  A realitás egy dolog, attól még lehet őket bíztatni,és nem kell őket rögtön leszólni!
  Sajnos az összefogás és optimizmus hiányzik sok (magyar) emberből!
  A Debrecennek "sincs helye" a BL-ben,de ott vannak,ami igazán jó dolog!”
 • 10. Primax 2009. szeptember 09. 21:23
  „rita0408 #9 !
  " Szánalmasak vagytok!!! " - írod.
  Reálisak vagyunk.
  Nem érdemeljük meg, hogy VB-n szerepeljünk, mert borzasztó színvonalú Magyarországon a labdarúgás.
  Sajnos.”
29 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb-2010 - Tizenegy válogatott már biztos résztvevő

A házigazda jogán résztvevő Dél-afrikai Köztársaság mellett eddig tíz válogatott szereplése vált… Tovább olvasom