Teniszünnepre készülnek a soproni Grand Prix-n

Bardóczky Kornél magabiztos előrehaladása mellett a magyar párosok is biztatóan szerepelnek Sopronban, a Raiffeisen Grand Prix 15.000 dolláros összdíjazású nemzetközi tenisztornán.

Csütörtökön ideális teniszidőben folytatódott Sopronban a nemzetközi verseny. A magyar szemmel első számú esélyesnek számító Bardóczky Kornél egyesben már az elődöntőbe jutott tegnapi angol ellenfelének legyőzésével. Az első játszmában hatalmas csatában rövidítésben nyert, hogy aztán a második játszmában biztos fölénnyel kényszerítse megadásra ellenfelét a magyar teniszező. Bardóczky–Maczkin (angol) 7:6 (7–2), 6:1. Párosban is továbblépett Bardóczky, aki Hultai Gergely oldalán  egy nappal előbb az osztrák W. Schranz, St. Seywald kettős verte 6:2, 7:6 (7–3)-ra, tegnap pedig játék nélkül (feladás miatt) jutottak túl a magyarok következő ellenfelükön, a spanyol pároson.

A Balázs György, Kiss Sebő páros is magabiztosan halad előre, előbb a Chramosta, Dlouhy cseh párost verve 6:3, 4:6, 7:6 (8–6)-ra, majd tegnap a Szatmáry, Szépvölgyi magyar párost 2:6, 6:2, 6:1 arányban.
Sajnos a hazaiak kedvenceinek, a soproni Csoba Dénes, Varga Márk kettősnek nem ment ilyen jól, tegnap kikaptak a Novak, Vacek cseh pártól.

Horváth Ernő, a rendező Alpesi Trans Racket Sopron Tenisz Klub nevében elmondta, hogy a pénteket és a szombatot, a torna elődöntőinek és döntőinek napjait a tenisz ünnepévé szeretnék varázsolni Sopronban. Erre a két napra is ingyenesen várják az érdeklődőket, akik a rangos mérkőzések mellett színvonalas, érdekes bemutatókat is láthatnak. A napokban egyre növekvő és várhatóan a két hétvégi napra még tovább fokozódó érdeklődésre való tekintettel több száz ülőhelyes mobil lelátót építettek, hiszen sokan szeretnék látni Taróczy Balázs wimbledoni páros világbajnokunk, valamint a Kiss Sándor vezette Davis Kupa-játékosainak felléptét.

De nyilván érdeklődésre lehet számítani a siket gyermekek, valamint a kerekes székes teniszezők, élükön Farkas László magyar bajnok felléptével kapcsolatban is, akik a fogyatékkal élők nemzetközi éve alkalmával tartanak bemutatót. A bemutató mérkőzések pénteken és szombaton is 10 órakor kezdődnek.