Rangadó a hibátlanság jegyében

A hibátlanság megőrzése a cél a Graboplast-ETO női csapata számára a a Ferencváros elleni rangadón.

A hibátlanság megőrzése a cél a Graboplast-ETO női csapata számára a mai rangadón a Ferencváros ellen. Kovacicova játéka kérdéses a hazai zöld-fehéreknél. A jövő héten megkezdik a Bajnokok Ligájára szóló bérletek árusítását.

Cél a 100 százalék

Nagyra tartjuk a Ferencvárost, de pénteken is győzni akarunk, mert szeretnénk megőrizni eddigi százszázalékos mérlegünket a bajnokságban – hangzott el a címvédő Győri Graboplast-ETO KC csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Róth Kálmán vezetőedző:

„Úgy készülünk a pénteki meccsre, mint minden másikra. Ami könnyebbséget jelent számunkra, hogy nyugodtan várhatjuk ezt az összecsapást is, mert sikerélményekkel a hátunk mögött fogadhatjuk riválisunkat és ezt a helyzeti előnyünket ki is akarjuk használni. A Fradi minden előjel ellenére nagyon nehéz ellenfélnek ígérkezik, hiszen a fiatal játékosok rapszodikus teljesítményt nyújtanak, mint ezt mutatták  a Dunaferr, illetve a Debrecen ellen is. Döntő lehet, hogy védekezésben melyik csapat nyújt jobbat és az is, a lerohanásokat melyik tudja pontosabban befejezni.”

A győrieknél tovább növelheti az önbizalmat, hogy az összesített góllövőlistán Görbicz Anita áll az élen, aki kilencvenszázalékosan értékesítette a heteseket, az akciógólokat tekintve pedig Vérten Orsolya a listavezető.

„Sok használható labdát kapok a társaktól és a gyorsaságomat kamatoztatva ezekből több mint ötven gólt szereztem eddig a bajnokságban. A csapat és én is szeretném folytatni a jó sorozatot, de nemcsak a Fradi ellen, hanem az egész bajnokságban is” – fogalmazott a válogatott szélső Vérten Orsolya.

A győri zöld-fehéreknél a tizedik forduló rangadója előtt nincs mindenki rendben, az újdonsült magyar válogatott, Monika Kovacicova ugyanis a héten izomhúzódást szenvedett, az ő játéka így kérdéses. Róth Kálmán szerint a mérkőzésig hátralévő edzéseken dől el, vállalni tudja-e a játékot. Juhász Gabriella és Bognár Barbara már régebb óta sérült.

Ajándékbolt nyílik

A találkozót megelőzően nyílik meg a Magvassy Mihály Sportcsarnokban, a B szektor alatt kialakított helyiségben a klub ajándékboltja, melyben többek között a női és férficsapat mezeit, továbbá ETO-címeres gyertyákat, kitűzőket, medálokat, sálakat, pólókat lehet majd vásárolni. Ugyancsak a pénteki rangadó alkalmával vehetik birtokba az újságírók az új sajtóhelyeket, és mostanra készült el a VIP-páholy is.

A klub tegnapi tájékoztatóján elhangzott, hogy december 28-án és 29-én rangos női négyes tornának ad otthont a Magvassy-sportcsarnok, amelyen már biztos résztvevőnek számít az ETO mellett a román Oltchim Valcea és a Ferencváros. Negyediknek a horvát Podravka Koprivnicát vagy a szlovák Duslo Salát szeretnék megnyerni a győriek.

Bérletek a BL-re

A csapat a hazai pontvadászat mellett a Bajnokok Ligájára is készül. A Győr–Pér repülőtérről minden mérkőzésre 30 személyes különgéppel utazik a Graboplast-ETO, így Szkopjéba, Volgográdba és Aalborgba néhány szurkoló is a csapattal tarthat. Aki azonban az olcsóbb megoldást keresi, az Szkopjéba és Aalborgba eljuthat a szurkolói egyesület által indított buszokkal is. Jelentkezni és érdeklődni Gellért Tamásnál lehet, a 30/377-8588-as telefonszámon vagy a fanclub@gyorietokc.hu e-mail címen. A szkopjei útra a vízum miatt legkésőbb november 20-ig kell jelentkezni.

A Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseire ülő- és állóbérletet is kibocsát a klub, amelyeket a jövő hét elejétől vásárolhatnak meg a szurkolók. Az ülőbérlet a három hazai összecsapásra 9500, az álló pedig 6000 forintba kerül. A bérleteseknek november végéig fenntartják a helyeiket. A mérkőzésekre egyébként az ülőjegy 4000, az álló pedig 2500 forintba kerül.