Marseille-be érkezett a győri csapat

Mint azt olvasóinknak megígértük, igyekezni fogunk, hogy ott legyünk minden kilométerkőnél, amit a győri csapat elhagy a híres Dakar-ralin.
(illusztráció)

Dr. Jakab Tamás pilóta és Fenesi József navigátor nem lesz könnyű helyzetben különlegesen felkészített Chevroletjükben. Ám bizton maguk mögött tudhatják a MAN kamiont az utánpótlás-alkatrészekkel, és a magabiztos, jól felkészült a csapatot. A verseny pontban január elsején rajtol Marseille-ből. Az első etap nyugodtan nevezhető sétagaloppnak ahhoz képest, amely majd Afrikában vár a versenyzőkre. Magyarországot még soha ennyi gép és ember nem képviselte az egyik legnehezebb világversenyen, mint idén. A Dakar egyébként most ünnepli negyedszázados fennállását, de a szervezők ezért nem könnyítettek a pályán, inkább nehezítették azt.
Mint dr. Jakab Tamástól megtudtuk, tegnap este megérkeztek Marseille-be, ha kicsit késve is. A gépátvételek – szigorú feltételeknek kell megfelelni az autóknak – ma délelőtt tíz órakor kezdődnek és délután négyig tartanak, utána még egy kis pihenő. S hogy hogyan töltik a Dakar pilótái, navigátorai, szerelői a szilvesztert? Megtudhatják keddi számunkból!
Tartsanak velünk és a Jakab–Fenesi duóval. Sőt, ha kérdésük van a verseny résztvevőihez, azokat a Kisalföld tolmácsolja egy különleges műholdas telefon segítségével és a válaszokat névre szólóan közzétesszük.

Lehet kérdezni

Kérdést lehet feltenni az [email protected]  címen, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 28 postacímet használva. Várjuk olvasóink véleményét is a különleges vállalkozással kapcsolatban.