Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Aranyat ért a parádés játék

A Graboplast-ETO 25–15-re megverte a Dunaferrt a női kézilabda-bajnokságban.

Kattintson a képekre >>

Fantasztikus hangulat fogadta a pályára lépő két csapatot. A Dunaferr soraiban némileg meglepetést keltett, hogy a tavasszal térdműtéten átesett Nagy Ivett a keretben volt, bár a játékos szerint bevetésére  nem sok esély mutatkozott. Győri oldalon rendbe jött Borbás Rita térdsérülése, így ő is harcra készen várta a bajnokság csúcstalálkozóját.

Remekül kezdett a Graboplast-ETO, tizenöt másodperc után Dokic vezetést szerzett, amit Radulovics még kiegyenlített, de a folytatásban a győriek percei következtek.

Nagyszerűen védekezett a győri gárda, a kapuban pedig Herr Orsolya parádézott. A hazaiakat az emberhátrányos szituáció sem törte meg, sőt, ekkor Bradeanu, majd Vérten harcolt ki büntetőt, amit Görbicz könyörtelenül ki is használt. Negyedóra elteltével hat góllal, 8–2-re vezetett a Graboplast-ETO.

Görbicz kihagyott hétméterese és Kindl gólja egy kissé kizökkentette a csapatot, s a Dunaferr három gólra felzárkózott (8–5). Róth Kálmán, még mielőtt baj lett volna, gyorsan kikérte idejét, próbálta rendezni a sorokat. Ez összességében sikerült, a szünetig nem tudott tovább faragni hátrányából a címvédő dunaújvárosi gárda.

Szünet után egy hétméteres erejéig Petróczi állt a győri kapuba, s rögtön meg is fogta Radulovics hetesét. Ez újabb lökést adott a zöld-fehéreknek, akik az első félidőben látott produkciójukra is rátettek egy lapáttal. A két csapat között a legnagyobb különbség abban mutatkozott meg, hogy míg a győrieknél Herr mellett mezőnyben is rengeteg kiemelkedő teljesítmény akadt, addig a Dunaferrnél csupán Pálingert lehetett kiemelni, a többiek mélyen tudásuk alatt teljesítettek. Nem túlzás az állítás, ha nem a válogatott első számú hálóőre áll a vendégeknél a kapuban, jóval előbb eldőlhetett volna a csata sorsa.

Idegeskedésre persze nem volt ok, mert a Graboplast- ETO szép fokozatosan így is elhúzott a találkozó és ezzel a bajnoki cím elvesztésébe láthatóan beletörődő vendégektől, s öt perccel a vége előtt, tizenegy gólos győri vezetésnél (24–13) felhangzott az „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!" rigmus.

A győri csapat a vártnál jóval magabiztosabban teljesen megérdemelt győzelmet aratott, s egész éves teljesítményére feltéve a koronát, megnyerte a magyar bajnokságot. Győri női csapat erre utoljára 1959-ben volt képes.

Ünneplés a városháza előtt

Zsúfolásig megtelt tegnap este szurkolókkal a győri városháza előtti tér. A zöldbe és fehérbe öltözött fanatikusok türelmetlenül várták a bajnokcsapat tagjait, akik kilenc óra körül érkeztek meg. Talán leírni sem kell, hogy a szimpatizánsok milyen frenetikus fogadtatásban részesítették a lányokat. Előkerültek a már jól ismert pezsgősüvegek is, Görbicz Anitáék nagy lelkesedéssel locsolták a tomboló tömeget.

Balogh József polgármester egyenként szólította az újdonsült bajnokcsapat tagjait, majd bejelentette, a város ötmillió forinttal díjazza a sikert. Közben természetesen folyamatosan zúgott a „Hajrá, Győr, hajrá, ETO", sőt, a szurkolók görögtüzet is gyújtottak kedvenceik tiszteletére. Felejthetetlen, csodálatos este volt. Akik ott voltak, minden bizonnyal nem felejtik a közös ünneplést.

A bajnoki ezüstérmes Dunaferr csapata a találkozó és az ezüstérmek átvétele után a nádorvárosi temetőbe ment, ahol Kulcsár Anita sírjánál egykori társukra emlékeztek.

A nap másik mérkőzésén:
FTC–Cornexi-Alcoa 42–29 (20–13).

A végeredmény:

1. Graboplast-ETO 14 pont,
2. Dunaferr 13,
3. FTC 6,
4. Cornexi 1.

 Kattintson a képekre >>

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahogyan az aranyrangadó hősei látták

Róth Kálmán: – Mit mondhatnék? Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindazoknak, akik hozzásegítettek bennünket ehhez a sikerhez. Köszönöm a lányoknak, akik ezen a nagyon fontos meccsen is remekül játszottak, s persze hálával tartozom a közönségnek is, hiszen a szurkolók szokásukhoz híven fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba.

Bordásné Horváth Marianna: – Nehéz mit mondani, több mint húsz éve arra várok, hogy megtapasztaljam, milyen érzés bajnoknak lenni. Örülök, hogy részese vagyok ennek a diadalnak.
Herr Orsolya: – Nagyon jól éreztem magam végig a kapuban, s most hogy vége, talán csak annyit mondok: bajnokok és roppant boldogok vagyunk.

Petróczi Viktória: – Közönségünk nélkül aligha születhetett volna meg ez a győzelem. Egy képzeletbeli aranyérem nekik is jár.

Simona Gogirla: – A meccs előtt is elmondtam, hogy nekem személyes elszámolnivalóm is volt a Dunaferr-rel szemben. Tudom, hogy Győr milyen régóta szeretett volna egy ilyen sikert ünnepelni. Nagyon örülök, hogy tagja lehettem annak a csapatnak, mely ezt a fantasztikus eredményt elérte.

Aurelia Bradeanu: – Igazi csapat voltunk a pályán, s úgy érzem, teljesen megérdemelten győztük le a világ egyik legjobbját.
Görbicz Anita: – Röviden csak annyit tudok mondani: hihetetlenül boldog vagyok!

Temes Bernadett: – Bevallom, a mérkőzés előtt álmomban sem gondoltam, hogy ekkora különbséggel verjük meg a világ egyik legjobb csapatát. Boldog vagyok, hihetetlen jó érzés bajnoknak lenni. Köszönjük a közönségnek a fantasztikus biztatást.

Ana Dokic
:
– Fantasztikus érzés bajnoknak lenni, nagyon vártam már erre a pillanatra. Nagy öröm volt a Magyar Kupát is elnyerni, de ez valahogy mégis más, ez egy hosszú szezon gyümölcse. Két nagyon jó csapat játszott ma, azt hiszem, megérdemelten nyertünk.

Dr. Szálasy László
: – Úgy gondolom, ma elkezdődött a jövő...

Balogh József, Győr polgármestere
: – Gratulálok a lányoknak, óriási mérkőzést játszottak, egyszerűen átgázoltak a Dunaferren. Úgy gondolom, ez az óriási győzelem és a vele járó bajnoki cím feledteti a sikertelen kupadöntőt.

Molnár Péter városi sportigazgató
:
– A csapat ma nagyon „éhes" volt a sikerre, s nagyon kellett már egy ilyen hatalmas győzelem, amelyet megérdemelt a város sportszerető közönsége is. Őszintén gratulálok a bajnoki elsőséghez.

Kiss Szilárd
:
– Nagy teher alatt játszottunk. Sok helyzetünk volt, de Herr remekül védett. Ez elbizonytalanított bennünket, és ez volt az oka a súlyos vereségnek. Az ETO most minden téren jobb volt.

 

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5. Philips Nemzetközi Félmaraton

Tovább olvasom