Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Vereségek helyett győzelmek jöhetnek

Az Istenért, tapasztaljátok meg végre, hogy új paradigmák formálják át az életünket! címmel Varga Csaba címzetes egyetemi docens tartott előadást a civil egyetem keretében a Berzsenyi-líceumban.

– Sokakkal szemben állítjuk, hogy a folyamatos vereségek helyett az élet szüntelen győzelmeket hozhat. Hogy miképpen, ez a titok, erről beszélgetünk – mondta bevezetésképpen Varga Csaba. – Minden korszak belülről homályos, tisztázatlan. Nem nagyon látni, saját korunk honnan hova halad, vagy éppen lép vissza. Most azonban mintha tisztább lenne a korszak horizontja. Meglehetősen jól látható, hogy elképesztő, felkavaró paradigmaváltásban vagyunk benne. Régi paradigmák (uralkodó gondolatok, szemléletek, világképek, életprogramok, magatartásminták) süllyednek el vagy válnak könnyűvé, miközben új és váratlan paradigmák emelkednek fel, amelyek a mindennapi élet értelmezését, vitelét, kifutását is gyökeresen átalakítják.

Most mintha tisztább lenne a korszak horizontja - mondta  Varga Csaba
Most mintha tisztább lenne a korszak horizontja - mondta Varga Csaba.

Minden korszakban az élet tapasztalásakor, formálásakor a figyelmünk gyakran megragad a szokásos eseményeknél, vagy másképpen a régi paradigmáknál, s az ezekből következő életgyakorlatoknál. Ezért nincs más lehetőség és feladat sem, mint az, hogy új tudattal, új szeleket, új látásokat, új felismeréseket és világátalakításokat szorgalmazzunk – összegzett Varga Csaba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvadult macskák okoznak gondot

Elvadult macskák okoznak bonyodalmat Nagycenken. A kóbor állatokat szinte lehetetlen befogni, s… Tovább olvasom