Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Huszadszor rendez jótékonysági bált a Lions klub

A Lions klub szombaton este 8 órai kezdettel tartja jótékonysági bálját a Hotel Sopronban. A bevételt a fogyatékkal élők és a gyimesi csángók megsegítésére fordítják.

– Húszéves a Lions Club Sopron, és immár huszadszor rendezünk jótékonysági estélyt. A jó hangulatúnak ígérkező eseményre nemcsak klubtagjainkat, hanem azokat is jó szívvel várjuk, akik törekvéseinket támogatják – mondta dr. Ocsák József, a karitatív szellemiségű klub soros elnöke. – A Lions-mozgalom fő célja a vakok és gyengénlátók, továbbá a más fogyatékkal élő embertársaink segítése. Ennek megfelelően a báli bevételből – a Telekgerendáson rendezendő nyári vaktábor támogatása mellett – elsősorban a helyi érintettekre, de a gyimesi csángókra is gondolunk: a kósteleki iskola további támogatásával a magyar nyelvi oktatás feltételeit szeretnénk megteremteni, stabilizálni.

Kóstelekről ifjúsági néptánccsoport érkezik a bálra, műsoruk kellemes színfoltja lesz a programnak. Az estély díszvendége Szentirmay Ákos zeneszerző, aki saját szerzeményeiből játszik zongorán, közreműködik Lukács Sándor érdemes művész. A Csoba Sándor és barátai dzsesszzenekar, valamint a Party együttes is szerepel a Lions-bálon, amelynek fővédnöke dr. Várszegi Asztrik bencés főapát. Külföldi elfoglaltsága miatt a jelenlévőkhöz írt köszöntőlevelét Tóth Kálmán, a Lions titkára fogja felolvasni. Ünnepi mozzanatok is emelik a bál rangját: a Lions nemzetközi elnökének Elnöki Gyémántdíjával dr. Grubits János volt elnököt, a nemzetközi klubhálózat Ezüst Kulcs-jelvényével – a tagság összetartásában betöltött munkálkodása elismeréséül – Tóth Kálmán titkárt tüntetik ki.

A bálon szokás szerint értékes tombolatárgyak várnak gazdára. A pénzintézetek és magánszemélyek nevét, akik pénzbeni adománnyal támogatják a Lions-bál nemes szándékait, a tombolalista borítóján fogják feltüntetni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész a VOLT programja

Elkészült a június 30-án kezdődő VOLT Fesztivál részletes programja. A kétszáznál is több fellépőt… Tovább olvasom