Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Gyakorlatorientált képzések

A Természettudományi és Műszaki Karon a képzések döntő többsége gyakorlatorientált: a cégekkel közösen kialakított projektfeladatok vizsgafeladatok is egyben.

A szervezett terepgyakorlatok jó lehetőségeket adnak arra, hogy a hallgatók a mindennapokban is megismerhessék az elméletben tanultakat.

– A karon természettudományi, műszaki és gazdasági képzés zajlik alapszakokon, mesterszakokon és felsőfokú szakképzés keretében – kezdte prof. dr. Veress Márton dékán. – A képzések döntő többsége gyakorlatorientált: a cégekkel közösen kialakított projektfeladatok vizsgafeladatok is egyben. A szervezett terepgyakorlatok jó lehetőségeket adnak arra, hogy a hallgatók a mindennapokban is megismerhessék az elméletben tanultakat. Laborjaink korszerűsítése folyamatban van. 540 millió forint értékben – pályázati forrásból – újulnak meg eszközeink, műszereink a következő félévben zajló munkák során. A közeljövőben tervezzük a Földtudományi Doktori Iskola indítását. A pedagógus szakokon bevezettük a tanári minősítést, így a végzett hallgatók az általános iskolától kezdve egészen a középiskoláig bezárólag taníthatják a választott szakokat. A műszaki és gazdasági szakokon végzett hallgatók rugalmasan reagálhatnak a piacgazdaság kihívásaira. Műszaki, ergonómiai, valamint gazdasági ismeretek birtokában képessé válnak az önálló alkotómunkára. A hallgatók félig iskolai, félig vállalati környezetben egy adott vállalat valós problémájának a megoldásán kis csoportokban dolgoznak. Mindez arra jó, hogy a hallgatók már a tanulmányaik során megismerjék a rájuk váró feladatokat.


A dékán kiemelte, a Nyugat-magyarországi Egyetem más karaival is jó az együttműködésük, lehetőség van arra, hogy a hallgatók a más városokban lévő laborokban végezzék el a gyakorlatokat. Emellett a Szombathelyen induló speciális képzésekre máshonnan is lehet jelentkezni. Óriási választási paletta nyílik meg a hallgatók előtt. Az pedig már az ő szorgalmukon múlik, hogy mennyire használják ki mindezeket.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. január 10. 09:50
    „Nocsak nem a jóléti rendszert kukolják ezzel a teleszkóppal? Vajon hány fényévre vagyunk tőle?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év első soproni házasságkötése

Alig egy hetet kellett várni, hogy Sopronban egybekeljen az esztendő első párja. Tavaly 333 pár… Tovább olvasom