Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Szociális ellátás számokban Beleden

A helyi szociális központ munkáját, tavalyi tapasztalatait ismerték meg a beledi képviselők a minap. Eddig több mint öt tonna élelmiszert osztottak szét a rászorulók között.
Beled önkormányzata legutóbbi testületi ülésén számolt be tavalyi munkájáról. A beledi központú egyesített szociális központ egy telephelyet működtet Farádon, ahol az idősek nappali ellátásáról gondoskodnak.

A házi segítségnyújtó szolgálatot tavaly harminchárman vették igénybe, míg az étkeztetést nyolcvanketten. Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás ellátásban huszonöten részesültek. A közösségi ellátást az illetékességi területükön élő pszichiátriai és szenvedélybetegségben szenvedők részére biztosítják, együttműködve a területi szakemberekkel. Tavaly öten kérték a segítségnyújtás ezen formáját.

A családi bölcsőde keretében a családban nevelkedő gyerekek számára nyújtanak életkoruknak megfelelő nappali felügyeletet, melyet harmincan vettek igénybe. Bevezették a szociális diagnózis elkészítését, mely a családok szociális helyzetének átfogó vizsgálata alapján készül, valamint a „vörös kód" jelzést a hajléktalanellátásban. Utóbbi egyfajta figyelmeztetés. Célja, hogy a kritikus időjárási helyzetben felhívja a szociális ellátórendszer figyelmét az életet és a testi épséget veszélyeztető helyzet elhárítására.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai amennyiben egy-egy gyermek veszélyeztetettségét észlelik, annak mértékében gyermekvédelmi intézkedést kezdeményeznek. Tavaly tíz esetben éltek jelzési kötelezettségükkel. Az „élelmiszer-mentőakció" keretében az intézmény munkatársai több mint öt tonna adományt osztottak szét, de támogatták a rászorultakat ruházattal, használati tárgyakkal vagy épp gyógyászati segédeszközökkel.

A Beledi Egyesített Szociális Központ jövőbeni terveit Rácz Imréné intézményvezető fogalmazta meg: „Az intézmény által nyújtott szolgáltatások magas színvonalú biztosítása és az új lehetőségek kihasználása a lakosság jólétének érdekében, valamint adományok gyűjtése és osztásának koordinálása."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakma kiváló kapuvári tanulói

A Szakma Kiváló Tanulója versenyre idén több mint hétezer-ötszázan jelentkeztek. Tovább olvasom