Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Osliban elkészült az orvosi rendelő

Az osli orvosi rendelő felújítását 2015-ben kezdte meg az önkormányzat. Azóta elvégezték a külső korszerűsítést, a napokban pedig a belső átalakítást is.
Pályázati támogatás segítségével újíttatta fel az osli önkormányzat a falu orvosi rendelőjének  belsejét. A korábbi külső rekonstrukcióval így kívül-belül megszépült intézményben várják a betegeket. Fodor József polgármester elmondta: készülnek a községháza korszerűsítésére is.

– Egy belügyminisztériumi pályázaton szerepeltünk sikeresen, mely a kötelező feladatokat ellátó intézmények fejlesztését célozta. Nyolc és félmillió forintot kaptunk az orvosi rendelőre, amit további félmillióval egészítettünk ki – tájékoztatott a részletekről Fodor József. Hozzátette: burkolatot cseréltek, korszerűsítették az elektromos hálózatot, a fűtést, a vizesblokkokat. Mind a gyermek-, mind a felnőttrendelő megújult.


Osli polgármestere egy újabb, közeli fejlesztésről is beszámolt. A községháza felújítására kapott a falu 22,5 millió forint állami támogatást. Az épület közel harminc évvel ezelőtt idősek napközi otthonának készült. Akkoriban modernnek számító technológiával, ez azonban mára elavult.
Szűcs Istvánné és dr. Szalai László az új rendelőben, ahol beteg és orvos is jobban érezheti magát.– Időközben az idősek otthonára nem volt igény, így a polgármesteri hivatal költözött az épületbe. A támogatást az energetikai hatékonyság fokozására kaptuk. Többek között a nyílászárókat cseréljük ki és korszerűsítjük a fűtést a hivatalban is. A munka várhatóan tavasszal kezdődik majd el.

Fodor József megjegyezte: a polgármesteri hivatal a felújítás idejére valószínűleg a kultúrházba költözik. Ott alakították ki egyébként az ideiglenes orvosi rendelőket is, amíg az egészségház rekonstrukciója tartott.
Az orvosi rendelőben dr. Szalai László osli háziorvos a Kisalföldnek elmondta: a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatát sikerült XXI. századira cserélni a beruházással. Orvosával egyetértett Szűcs Istvánné is. „Kulturált, tágas, világos lett az orvosi rendelő. Össze sem lehet hasonlítani a régi viszonyokkal" – jegyezte meg a falubeli asszony.
Ünnepélyes átadás

A megújult rendelőt hétvégén adták át ünnepélyesen a helyieknek. Szerepeltek az iskolások, az óvodások, a nyugdíjasok. Köszöntőt mondott Fodor József polgármester, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Márton Mónika gyermekorvos, dr. Szalai László háziorvos. A rendelőre dr. Szaradits József plébános kért áldást. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális rombolást végzett a vihar Kapuvár és Osli határában - fotók a pusztításról

Brutális rombolást végzett a vihar Kapuvár és Osli határában - fotók a pusztításról
Fákat csavart ki és távvezeték oszlopait törte ketté a vasárnap esti vihar Osli környékén. Tovább olvasom