Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Hárommilliót költöttek saját erőből a rendelőre

Hárommillió forintból újította fel fogorvosi rendelőjét a mihályi önkormányzat. Idén kezdik tavalyi nyert pályázataik megvalósítását.
– A helyi költségvetés terhére újítottuk fel a község fogorvosi rendelőjét, melyre mintegy hárommillió forintot költött az önkormányzat – tájékoztatta a Kisalföldet Csitei Gábor polgármester. A keretből új fogorvosi széket állítottak munkába és a rendelő padozatát is felújították. – A rendelőre nagyjából harminc éve nem költöttek egy fillért sem, ám a jelenlegi felújítással már modern környezetben fogadhatjuk a betegeket – tette hozzá a polgármester.

A községbe nemrég került új fogorvos, dr. Shahrzad Motazeidian személyében huszonhét éves iráni fogorvost kaptak a mihályi betegek. Az ifjú perzsa hölgy 2003 óta tanul, majd dolgozik hazánkban. A község polgármestere hangsúlyozta, a doktornő kiváló munkáját bizonyítja, hogy a mihályi fogorvosi rendelő már körzeten kívüli betegeket is fogad. Utóbbival kapcsolatban a mihályi vezető kiemelte, természetesen továbbra is várnak csatlakozni kívánó településeket, hiszen a fogorvosi körzet „elbír" még további községeket is. A csatlakozás többek között azért is lehetséges, mert a szomszédos Kisfalud épp nemrégiben jelentette be leválását. Akkoriban elhangzott, óvodájának különválasztása után a Mihályival kötött fogászati társulásból is kilépett Kisfalud. A polgármester anyagi okokkal magyarázta a döntést. A fogászati ügyelet működtetése kötelező önkormányzati feladat, melyhez jó ideig Mihályi mellett Gyóró, Kisfalud és Vadosfa társultak. Az akkoriban kötött új szerződésből azonban már Kisfalud kimaradt, ők jelenleg Kapuvárral vannak szerződésben.

Dr. Shahrzad Motazeidian személyében kitűnő fogorvos dolgozik a rendelőben...
Dr. Shahrzad Motazeidian személyében kitűnő fogorvos dolgozik a rendelőben...


...amely, mint azt Csitei Gábor mutatja, új fogászati széket is kapott.
...amely, mint azt Csitei Gábor mutatja, új fogászati széket is kapott.

Csitei Gábor a mostani felújítás kapcsán hangsúlyozta, Mihályi fontosnak tartja, hogy – többek közt – a fogászatot is a szomszédos településekkel együtt működtessék, ez a lakosság egyértelmű érdeke. A mihályi vezető kiemelte, napjainkra a jó fogorvos mellé jó rendelő is jár a községben.
A rábaközi nagyközség idei terveiről szólva a polgármester elmondta, tavalyi nyertes fejlesztési pályázataik eredményét 2014-ben élvezhetik a helyiek, ezek között a településközponti felújítást emelte ki a falu vezetője. – Mihályi központjának további, bolt előtti felújítására ugyancsak pályázati forrást várunk, oda parkolókat és kerékpártárolókat terveztünk – mondta a polgármester. Szintén pályázatból újítják meg a helyi labdarúgópálya környékét is.

– Talán a község legfontosabb kérdése a Dőry-kastély további sorsa, remélem, tavasszal már a fejlesztési tárgyalások lezárásáról tájékoztathatom a közvéleményt – jelentette ki Csitei Gábor. Kiemelte még, az elmúlt évek legfontosabb tapasztalata számára az, hogy megváltozott a mihályiak gondolkodása, a helyi civil szervezeteken keresztül egyre több feladatot vállalnak szülőfalujuk szépítésében, fejlesztésében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármesterek megdöbbentek a hír hallatán

A csornai térségi önkormányzati társulásban ˝ragadt˝ települések polgármesterei megdöbbentek a hír hallatán: mégsem léphetnek ki a szervezetből. Tovább olvasom