Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

30 milliónyi gabonát loptak egy veszkényi magtárból

Közel harmincmillió forint az értéke annak a gabonának, amit egy veszkényi magtárból loptak el szerda éjjel. A mennyiségről sokat elárul, hogy a tolvajok rakodógéppel és több kocsival álltak neki a lopásnak.

A tulajdonos jutalmat tűzött ki az ügy felderítését elősegítőknek.
Mindig azt a lovat ütik, amelyik húz – tartja a mondás, mely most éppen a babóti Armin Eckhardtra érvényes. A Németországból származó gazdálkodó veszkényi magtárából közel harmincmillió forint értékben loptak el 120 tonna repcét és 160 tonna búzát. A mennyiségére jellemző, hogy elszállításához legalább egy rakodógépre és több teherautóra volt szükség. A tulajdonos szerint ezen mennyiséget 11 autóval vagy 11 fordulóval lehet elszállítani.

Armin Eckhardt és családja: Az ellopott gabona több család áldozatos munkájának gyümölcse, melyet most más arat le, másodszor.
Armin Eckhardt és családja: Az ellopott gabona több család áldozatos munkájának gyümölcse, melyet most más arat le, másodszor.

– A gazdálkodó cégem 2003 óta használja a veszkényi, 1100 négyzetméteres magtárat, melynek kapacitása 1600 tonna gabona – avatott be a részletekbe a gazdálkodó. Az ellopott termény az idei aratásból származik.

– Nagyon könnyű más munkáját tönkretenni. A betakarításban természetesen a családomon kívül számos munkatársunk is részt vett – fogalmazott a feleség, Tánya. Lapunknak elmondták, az éjszakai hívatlan látogatók a magtárban tárolt gépeket és utánfutókat az épület elé kivontatták, hogy jobban hozzáférjenek a gabonához. Ezeket reggel a tulajdonos találta meg a magtár előtt.
Lapunk megtudta, az éjszakai tolvajokat hajnalban egy szemtanú látta a magtárban dolgozni, ám úgy vélte, a tulajdonos pakolja ki a saját gabonáját.

– A gépeket a tolvajok nem vitték el, hiszen ezek megtaláláskor jól azonosíthatók, az ellopott gabonát viszont bárhol lehet értékesíteni – mondta a Babóton élő gazda. Információink szerint a tolvajok nem a Veszkényen átvezető műutat használták, a 85-ös főútra egy kavicsozott mellékúton hajthattak ki hajnali 4–5 óra körül.

Armin Eckhardt a Kisalföldnek elmondta, a rendőrségen kívül a család is keresi a tolvajokat, ezért aki használható információval rendelkezik vagy a rakodógéppel, vagy akár a szállító járművekkel kapcsolatban, cserébe jutalomra is számíthat a gazdától.

Fizette a temetőfelújítást. Amint arról korábban beszámoltunk („Meg akarják hálálni a település vendégszeretetét", Kisalföld, 2011. május 26.), a német gazdálkodó állta a babóti temető 1,2 milliós felújításának költségeit. Armin Eckhardt emellett más módon is kiveszi részét második hazájának építéséből, szépítéséből.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Tündenéne 2012. október 02. 21:12
  „http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/hajnali_nav-akcio_13_milliardos_afacsalas_-_fotok/2300418/

  Hmm...”
 • 35. kroly 2012. augusztus 16. 09:46
  „Szomoru hogy ilyen dolog megtörténhetet,de azért kissé nevetséges hogy mind ezt nyomtalanul megtudták csinálni.Hát sajna igy figyelünk egymás értékeire.A rendörségröl meg ne is beszéljek totális tehetetlenség.Nemy 1 vödör buzát vittek el hanem kb 11-kamiunnyit.Hát ilyet hogy lehet nyom nélkül kivitelezni??????????????”
 • 34. Lara50 2012. augusztus 13. 19:01
  „A" manupankapimka"Belekeveredett a saját <moderálva>ába :-------)!!! Befejeztem........”
 • 33. alekínyó 2012. augusztus 13. 17:58
  „Mankapunka: most aztán óriási öngólt lőttél bakker! :) nem kéne mindig okoskodnod...”
 • 32. vonalkód 2012. augusztus 13. 15:22
  „Az a baj, hogy itt már rég nem vitázni kéne, hanem a szélsebes és a bravúros nyomozás és rendőri sikerek babérjait kéne learatni a kapcsolódó cikkekben.

  Lehet, hogy az eltelt 5-6 nap nemvolt még elég a "forrónyom "megtalálásához?

  Aki ilyen mértékű lopást csinál annak a törvény előtt szigorúan kell felelnie akár kinek a fia vagy lánya, gondolom, hogy mindenkire egyaránt vonatkoznak demokratikus államunk jogszabályai.”
 • 31. aahh 2012. augusztus 13. 09:56
  „Remélem meglesznek a tettesek. Nem érdemlik meg Arminék a bántást . Rendes, dolgos emberek, kedvesek. Tiszteletre méltó, ahogy részt vesznek a falu életében és támogatják.
  Én sem vagyok az alkalmazottjuk...!”
 • 30. Valkür83 2012. augusztus 11. 16:59
  „Tisztelt hozzászólók!

  Nekem Arminék személyes jó barátaim! Ezért szeretnék mellettük kiállni!

  Ennyi irigy és buta embert egy kupacon rég nem láttam mint itt!
  Pár ember csak irigy, mások nem tudják felfogni amit olvasnak!

  Amit érdemes tudni az Eckhardt családról: Armin nagyon is dolgozik, még talán többet mint bármelyik alkalmazottja sőt régebben mikor nem volt ennyi dolgozója mint most még felesége is besegített ha szükség volt rá!
  Nem kéne őket összekeverni a sok osztrák milliomos paraszttal akik Magyarországon földeket bitorolnak és a megtermelt pénzt meg hazaviszik Ausztriába! Arminék Babóton élnek már kb 15éve, itt telepedtek le több ezer kilométerre otthonuktól de inkább azt mondanám hogy most már Babót az otthonuk! Itt alapítottak családot, a kisfiúk itt jár oviba! Itt adóznak, itt költik el a kemény és szorgos munkával megkeresett pénzüket!

  Azért arra kíváncsi lennék miért nézi sok ember bűnözőnek Armint! Azért mert támogatja a falut? Azért mert jól él? Én tőle soha egy fillért nem sajnáltam mert tudom nagyon jól hogy mit tett le asztalra, és hogy mennyi idejébe és verejtékébe került összehozni azt amit most fel tud mutatni!

  Tudjátok sok magyar vállalkozó példát vehetne róla! Nem Tahitin kéne elverni az összelopott és összecsalt pénzt! Ha a magyar vállalkozókban csak fele annyi emberség és segítőkészség lenne mint Arminban nem itt tartana ez az ország!

  Miért gyanús az sok embernek hogy éjjel nem tünt fel senkinek 11 kamion gabona pakolása? Dolgoztam mezőgazdaságban és nem volt ritka az hogy éjjel kellet kamionokat megraknom mert épp akkor értek oda és ha nem rakom meg akkor megy tovább mert annyira szoros a "menetrendjük" így aratások után!

  Nem ragoznám tovább a szót csak annyit mondok hogy MANKAPUNKA és a hozzá hasonló emberek gondolkodjanak el kicsit. Azért mert nektek nincs annyi pénzetek mint Arminnak már irigynek kell lenni és lehordani azt aki valóban megdolgozott azért amije van! Ez a legkönnyebb dolog hogy egy Nick-név mögé bújva beleugattok a nagyvilágba és azt hiszitek hogy ti vagytok a f@sz@gyerekek mert valakit lehordotok akit még messziről sem ismertek, ha meg esetleg ismeritek akkor holnap mosolyogva köszönsz neki mintha semmi sem történt volna! Ez nagyon gyerekes és kétszínű dolog!

  Remélem mielőbb megkerülnek a tettesek Én szorítok!”
 • 29. tattooman 2012. augusztus 11. 09:47
  „Kedves Munkapunka!

  Az emberi tulajdonságaid most nem minősíteném, de azért tart ott ez az ország ahol, mert élnek ilyen emberek mint Te. Ugatni tudsz, de amikor össze kellene fogni, akkor szépen meghúzod magad.

  A cikkel kapcsolatban:

  Babóton él, nem Kisbaboton! A kettő nem keverendő, egy Veszkénynél nagyobb településről van szó. Hozzájárul a falu fejlődéséhez, nincs ezzel semmi probléma. Senki nem úgy nézett rá amikor odaköltözött, mint ahogy Te a szomszédaidra, hanem befogadták és nagyon jól beilleszkedett a falu életébe.

  Második felvetésedre reagálva: Igenis dolgozik a munkásaival együtt, nemcsak dolgozgat. Sőt a magyar bérekhez képest kiemelkedően megfizeti az alkalmazottait. Nem osztrák parasztról van szó, aki a föld széléről "ostoroz", hogy dolgozz!

  A végére még megjegyezném, mielőtt támadási felületet biztosítanék Neked. Nem, nem dolgozom nála és nem is vagyok babóti. Számos közös ismerősünk van és Őt is személyesen ismerem. Ezek voltak a puszta tények, nem pedig a "köd".”
 • 28. vonalkód 2012. augusztus 11. 09:44
  „Babót az nem Kisbabót te gyökér! / 2 km /
  Aki rendes bérért dolgozik az meg nem csicska, te hitelből rongyotrázó mindig a negativot látó senki.”
 • 27. katlyna 2012. augusztus 11. 09:40
  „Mankapunka- nem szokásom kommentálni, de a te írásaid olvasva nem bírom megállni.
  A cikket te sem olvastad el elég értelmesen,mert Babótról és nem Kisbabótról van szó, így térképileg te is el vagy tévedve eléggé..Olyan emberek felett törsz pálcát akikről írásaid alapján fogalmad sincs és csak a képen láttad őket amit az újság lehozott.A gazdálkodó család becsületes és kemény munkával keresik és keresték meg azt a pénzt amit te kétségbe vonsz és valljuk be irigyelsz tőlük.Amikor ők reggeltől estig kint vannak a földeken és igen nem csak dolgoztatnak hanem ők maguk is dolgoznak, az alkalmazottaikkal együtt,akkor nem irigykedsz.
  Az a bizonyos köd úgy néz ki a te szemed elött lebeg,nem azok elött akik tisztelik őket.
  A mai fukar és önző világban furcsa lehet az olyanoknak mint te, hogy valaki önzetlenül a saját pénzéből ad annak a közösségnek a javára ahol a mindennapjait éli.
  Az pedig, amit te csinálnál és csinálsz az a saját dolgod,de ha másként gondolja valaki más,ne keresd mindig a hátsó szándékot,mert az meg a te jellemedre vall.”
 • 26. pancser 2012. augusztus 11. 09:23
  „23."Mankapunka" Igen tévedtem a temető dolgában, de a lényeg a lényeg, a gesztus. Ez az ember be akar illeszkedni, erre még anyagiakat is áldoz. Te ezt nem méltányoltad, ez b....ság! Ha kivárjuk a végét, akkor ezek az emberek segítik a magyar mezőgazdaság fejlődését, mint tették korai elődeik a 18.ik században. erről sok dunántúli táj tudna mesélni, ahova a nyugati betelepülők érkeztek, az a vidék felvirágzott többnyire, mert szorgalmas tenni akaró emberek munkája nyomán így szokott lenni. Ezért becsüljük meg őket!
  Nem az a baj, ha nem vagy képben "Mankapunka" hanem az nem vagy hajlandó tanulni, azt hiszed te is mint sok más ostoba, hogy a földnek számít az, hogy valaki hol született. Nem számít, hanem azt számít ki hogy gondozza!
  A munkavállalók teszik ki a dolgozó népesség 90%-át, akik között vezérigazgatók is vannak nem csak traktorosok. Csicskák lennének? Te saját magadnak vagy a csicskája! A börtönszlenget hol tanultad, mert egy parasztember nem használja!”
 • 25. vonalkód 2012. augusztus 11. 09:06
  „mankapunka te IQnegativ barom
  A BABÓTI és nem a kisbabóti temetőröl van szó és a távolság 2 km de ez mindegy.
  Elmondom neked aki tisztességes bérért dolgoztat az nem csicskáztat.
  Te vagy a csicska aki segélyekből kölcsönökből élve rázod a rongyot és utánna panaszkodsz.”
 • 24. vadgesztenye 2012. augusztus 11. 09:02
  „23#
  Javítok, nem Kisbabot Babót falu neve, és nincs messze egymástól.
  A másik az, hogy dolgozik. Mindenki dolgozik akkor, mindenki csicska? Ez a fene nagy szocialista öntudat! Csicskáztak a TSZ-ekben gyárakban , tehát mindenhol. Az mi volt? Dolgozni kell, csak az visz előbbre. Kinek van köd a szemén? Az ilyen hozzáállás ami miatt itt tarunk.
  Ármin nem itt született, más kultúrában nőtt a német mentalitást nálunk még kevesen értik . Tanuljunk tőle.”
 • 23. Mankapunka 2012. augusztus 11. 02:53
  „pancser!!! Elolvastad te a cikket egyáltalán? Kisbabóti temetőt támogatták,nem a veszkényit? Kicsit a kettő elég messze van egymástól. Te tényleg el vagy téved földvár felé fél úton.f

  Muaddib Szerinted ő a földön dolgozik? Max. dolgoztat. Magyarul,téged csicskáztat. Nem ugyanaz a kettő.

  gall Ebben igazad van,de nem látjátok még mindig,köd van a szemetek előtt,de majd elszáll egyszer,és pofára estek.
  Elnézemt ezt nektek,várjátok csak ki a végét.”
 • 22. vonalkód 2012. augusztus 11. 01:50
  „acsali és mankapunka
  Csak hogy tudjátok miről beszéltek én és rajtam kívül kb 5000 vagy annál is több ember ismeri ezeket az embereket a rábaközben. Armin 25 évesen alapított otthonátol távol, pont az én szülőföldemen egy jól működő mezőgazdasági céget, melyben reggeltől estig szorgalmasan dolgoznak az alkalmazottaikkal együtt.
  Mivel fiatalon érkeztek gyorsan beilleszkedtek a falu életébe, sok jó barátságot kötöttek sok segítőjük volt ezt megköszönve tettek gesztust és segítettek a falun ezért fizették ki a temető felújjítását és a falu életébe ( ovoda, iskola, sport....) egyéb segítséget is adtak. Segítettek rászoruló embereken és más falvakon is.
  Melyitek válalt volna fel 1998 ban olyat, hogy egy másik ország kulturáját felveszi, megtanulja és ott abból él?
  Le a kalappal előttük.
  Az meg, hogy bünözőnek nézitek őket, illetve a tolvajokat támogatjátok azt jelenti, hogy ti is azok módjára éltek vagy csak esz bennetek az irigység?
  Vegyetek példát róluk és olyan módon éljetek hazátokban magyarként, ( nem csak szidni, hogy ezek a magyarok) mint ők külföldiként élnek (igaz az egész falu büszke rájuk) Babóton.”
 • 21. kolopeti 2012. augusztus 10. 23:38
  „11 kamion-nal vittek el gabonát és nem tünt fel senkinek kicsit sántit!!!”
 • 20. Muaddib 2012. augusztus 10. 21:21
  „Mankapunka !
  Adakozni jó, ha nincs pénzed akkor is adakozhatsz, akár egy a pozitív hozzáállásával .
  Egyébként folyamatosan látok, földhirdetéseket meg lehet próbálni gazdálkodni, ha valaki esetleg irigykedne.”
 • 19. pancser 2012. augusztus 10. 18:38
  „16!"acsali" tudod inkább pancser mint b....ó! Ezért vagyunk sokak által utált nemzet. "Munkapunka" a te gondolkodásmódod alapján Széchenyi egy éves jövedelme amiből az MTA létrejött ........ nem hinném, hogy gróf olyan sokat izzadt volna. Remélem a veszkényiek jó néven vették a gesztust hiszen szeretteik nyughelyét segített megszépíteni. Minden esetre különb, mint azok a mg-i vállalkozók aki a világ kies helyein verik el a pénzüket. Nem mondom, hol mert akkor rájöhet egy-két ember, hogy róla van szó. Ez az osztrák gazda csak dícséretet érdemel az áldozatáért! Nem a nemzetiség teszi az emberséget, meg az áldozatkészséget!”
 • 18. gall 2012. augusztus 10. 17:57
  „17.Mankapunka 2012.08.10. 17:48 ----te eszetlen.vannak még jobb érzésű,és jobb módban élő emberek mint te..”
 • 17. Mankapunka 2012. augusztus 10. 17:48
  „pancser

  Hogyha nehéz erővel kereste volna meg,akkor nem így szórná. Én,amiért megizzadtam,azt nem osztogatom szét a közösségben.

  Tudom,annak más az élete,aki mindig is jó körülmények között nőtt fel.”
36 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális ajánlatok álláskeresőknek a Rábaközben

Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szent István király u. 2., tel.: 96/242-688). Tovább olvasom