Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Szigorítanák a pilóták pszichológiai vizsgálatát

Az egész javaslatcsomag Andreas Lubitz miatt született, aki szándékosan hegynek kormányozta a gépet, amikor egyedül maradt a pilótafülkében. 149 ember halt meg.
A pilóták pszichológiai vizsgálatának szigorítását, egészségi állapotukról európai adatbázis létrehozását és az adatoknak az arra illetékesek közti megosztását javasolja az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szakértői munkacsoportja, amelynek állásfoglalását pénteken kapták kézhez az Európai Unió tisztségviselői.

A javaslatok között szerepel az is, hogy a pilótákat szúrópróbaszerűen alkohol- és kábítószer-vizsgálatnak kell alávetni, továbbá jobban kell ellenőrizni azoknak az orvosoknak a munkáját, akik felelősek a pilóták rendszeres egészségügyi vizsgálataiért.

A szakértői munkacsoport nem állt elő változtatási javaslattal a pilótafülkék ajtajának zárrendszerét illetően, de támogatja az EASA kezdeményezését, miszerint mindig legalább két személynek kell lennie a pilótafülkékben.

Az egész javaslatcsomag azért született, mert márciusban egy német utasszállító repülő másodpilótája, Andreas Lubitz minden jel szerint szándékosan hegynek kormányozta a gépet, amikor egyedül maradt a pilótafülkében. Lubitz évekre visszamenően mentális betegséggel, depresszióval küszködött, ami miatt elveszíthette volna állását. Öngyilkosságával 149 ember halálát okozta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem engedték elszállásolni a bevándorlókat a tüntetők Rómában

Róma északi külvárosában, egy egykori iskolaépületben a hatóságok csaknem száz illegális bevándorlót… Tovább olvasom