Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Obama Isten segítségét kérte a keresztények védelmezésére a Közel-Keleten

Hagyományos, XIX. századi karácsonyi éneket idézett az amerikai elnök a Fehér Házban.
Az amerikai elnök egy XIX. századi amerikai költő szavait idézve kérte Isten segítségét a keresztények oltalmazásához, kivált a közel-keleti térségnek azon a területein, amelyeket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tart uralma alatt. Hagyományos karácsonyi éneket idézett Barack Obama a Fehér Házban, amikor Isten segítségét kérte a keresztények megóvásához.

"A gonoszok elbuknak; az igazak győzedelmeskednek, békesség köszöntsön a Földre, jószándékot az embereknek" - idézte az elnök Henry Wadsworth Longfellow, XIX. századi amerikai költő 1863-ban írt "Karácsonyi harangok" című versének néhány sorát. "Hallom a harangokat karácsony napján" - fogalmazott az amerikai elnök is, egy nappal karácsony előtt.

"A Közel-Kelet néhány vidékén, ahol karácsony napján a harangok évszázadokon keresztül szóltak, az idén hallgatnak" - mondta az elnök a Fehér Házban tartott rövid sajtóbeszélgetésén. S ez a csönd, tette hozzá, tanúságtétele az Iszlám Állam által elkövetett brutális atrocitásoknak. Arról is beszélt, hogy kivált karácsony közeledtével érez hálát azért, hogy olyan országban él, ahol biztosított a vallásszabadság. "Csatlakozunk mindazokhoz, akik szerte a világban Istenhez imádkoznak, hogy védje meg az üldözött keresztényeket, s mindenkit, akit hite miatt üldöznek" - mondta az Egyesült Államok elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A palesztin-izraeli viszály árnyékában készülnek a betlehemi karácsonyra

A karácsony előtti napon is négy palesztin halt meg a sok évtizedes viszályban: hárman közülük… Tovább olvasom