Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Súr a legszebb fekvésű magyar falu

Több mint 22 ezer szavazatot kapott egy internetes szavazáson Súr. Ennek köszönhetően elnyerte a ,,A legszebb fekvésű magyar falu" címet.

Hazánk legszebb fekvésű falvát kereste az Origo hírportál. Első fordulóban megyénként három indulóra lehetett voksolni, Komárom-Esztergom megyét Dömös, Héreg és Súr képviselte. Végül Súrnak sikerült a legtöbb voksot gyűjtenie, így a megyeszéli település képviselhette a régiót a második fordulóban, ahol a megyék legjobbjai csaptak össze. A bakonyaljai falu itt is maga mögé utasított mindenkit, hogy a négy napig tartó szavazáson 22 ezer 445 szavazatot kapott.

A hírportál a megyei közgyűlések segítségével választotta ki az indulókat. Súr az első fordulóban 16 ezer 491 voksot kapott – ez akkor az országos listát tekintve a második helyre lett volna elég.

– A szavazás össznépi folyamatot indított el nálunk, a településünket ismerők kifejezték szimpátiájukat egy-egy vokssal, s a lakóközösség is megmozdult, s olyan jó közösség alakult ki az interneten, hogy úgy gondoltam, ezt élőben is lehetne folytatni. Ennek egyik példája, hogy összejöttünk a polgármesteri hivatalban és együtt szerettünk volna klikkelni, de nem bírta a sávszélesség. Mondhatni, közösségi élményben öltött testet egy virtuális dolog – fogalmazott Sógorka Miklós polgármester. Mint ismeretes, Súron jelenleg építik ki a 4G-s hálózatot. 

– Harmadik ciklus óta vagyok polgármester. Az első kétszer négy év alatt az összes épületünket sikerült felújítani, már csak járdák és utak maradtak. A mostani időszakra azt fogalmaztam meg célnak, hogy építsük az emberi kapcsolatokat, erősítsük a lokálpatriotizmust. S úgy tűnik, ezzel a szavazással sikerült – folytatta Sógorka Miklós, aki kiemelte: kaptak szavazatot emellett Németországból, az Amerikai Egyesült Államokból és Ausztráliából is.
 
Több mint tízszer annyi szavazat érkezett a bakonyaljai falura, mint ahányan élnek ott.
Több mint tízszer annyi szavazat érkezett a bakonyaljai falura, mint ahányan élnek ott.– Jó lehetőség ez arra, hogy fejlődjön a turizmus. A helyiek büszkék az eredményre. Büszkék arra, hogy példát mutattunk az összefogással, igaz, ez eddig is jellemző volt ránk – mondta a polgármester.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BMW csapódott a szalagkorlátnak az M1-es autópályán - fotók

BMW csapódott a szalagkorlátnak az M1-es autópályán - fotók
Az M1 es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon a Kisbér-Komárom lehajtó előtt egy BMW csapódott… Tovább olvasom