Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Lánctalpasok dübörögnek Győrszentivánon a hétvégén

A több mint 30 eszközt számláló két konvoj a tervek szerint 8 órakor indul útnak vasárnap.

Az augusztusban esedékes lengyelországi légvédelmi rakéta éleslövészetre készülő MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái május 12-én Győrből Kecskemétre indulnak többnemzeti elektronikai hadviselési gyakorlatra.

Mivel a gyakorlatban érintett haditechnikai eszközöket vasúton szállítják el, ezért a győri alakulat közúton csak a győrszentiváni vasúti rakodóig közlekedik.

Az érvényes útvonalengedéllyel rendelkező haditechnikai eszközök két menetoszlopban közelítik meg a vasúti rakodót, az alábbi útszakaszokat érintve:

1. menetoszlop útvonala: Audi H. u., Hűtőház u., Váci M. u., Déryné u., Pince u., Egressy u.

2. menetoszlop útvonala: Váci M. u., Hérics u., Vonat u., Egressy u.

"A több mint 30 eszközt számláló két konvoj a tervek szerint 8 órakor indul útnak, az említett útszakaszokon való áthaladás pedig várhatóan néhány percet vesz igénybe.

A menetoszlopban lévő, lánctalpas technikai eszközök gumibetétes lánctalppal vannak ellátva az utak állagának megóvása érdekében.

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred az érintett útszakaszon közlekedőktől, illetve a környéken lakóktól megértést kér!" - közölte Sályi Gergő törzsőrmester, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred protokoll zászlósa.

Nyitó képünk illusztráció! 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. szabo1936 2013. május 11. 21:01
  „20.zeta
  Elhiszem neked de inen azt nem lehet latni.Azt hiszem meg ot is mert ha cask nem ismered oket akor tudod,hogy kicsodak.De ez igy ment Istvan kiraly ota amikor o behozta a kulfoldi lovagokat az orszag mindig eledo volt.A 2 VH alat aMagyar honvedseg tisztikara tisztikara nagy szamban nemet szarmazasu volt a legtobje magyarositot nevekel az volt a problema igy a kormanyzok nem volt nagy hatalama folotuk.
  You have a nice weekend and stay a way from kosher food,Ez cask egy vicc,”
 • 20. zeta62 2013. május 11. 11:45
  „19. szabo1936 2013.05.11. 07:16

  Kedves obsitos!

  Még mindig tévedésben élsz! Akik itt fikázzák a magyarokat, és a hőseinket, azok csak beszélnek magyarul (is), de nem magyarok. Levanteiek, és zsigerből utálják a MAG népét.”
 • 19. szabo1936 2013. május 11. 07:16
  „Ne becsuljetek a Magyar katonakat ha megfizetik oket vagy van okuk,hogy miert harcolnak akor igen jo nevunk van.Ha mint turistak elatogatnak Marseilban latogsak meg az Idegen Legio Muzeumat ot is van egy Magyar fal az egyik legjoban kituntetet legioner Tasnady Laszlo Legion of Honor (zaszlos)A USA Armyban is tob MH kituntetetet katona sajnos meg is haltak erte.Nem szabad a sajat fajtatokat lenezni mert nem vagyunk rosz katonak.De kell jo felszereles is egy oszverel nem lehetarab versenylovak elen futni akarmijen jo lovaglo is a JOKE.”
 • 18. állampógár 2013. május 10. 20:45
  „Ja.Harmincötöt is.Ebédig.A többit utána.”
 • 17. Legs 2013. május 10. 18:55
  „6. Madarász--Talán több toleranciát,ha kérhetem.Ez a hadsereg már nem a kommunista rendszer serege.Nem tökéletes az tény,de ezek a fiúk-lányok nem egy kézigránátot dobnak el ,és lőnek ki három golyót,mint mi az 1-1.5 év alatt.Az hogy zászlós,netán őrmester?Az is megváltozott.régen annyi volt belőle mint a nyúlszar.Ma Amerikában egy tiszthelyettes kiképzése dollár milliókba kerül.Nem csak győzni kell,de vissza is kell hoznia a katonáit.Ők is sokba kerülnek a költségvetésnek.Ezért van az hogy egy Amerikai őrmester a kerékpártól a repülőid mindent tud vezetni.Na jó!Tengeralattjárót nem mindenki:))) Amúgy egy jól kiképzett katona simán lenyom 20-30 ilyen tartalékost mint mi....”
 • 16. Legs 2013. május 10. 18:42
  „14. Mankapunka 2013.05.10. 18:23 ---
  --"ÁRvíznél mostanában a TV-ben én csak civil lakosságot láttam pakolni"
  ---AZ Orbán szerint Európa "rejtett erőtartalékait" is láttad a gáton? :)))”
 • 15. Legs 2013. május 10. 18:39
  „13. zeta62

  Maximálisan igazad van.A mil-mi 24.es az amerikai Apache vetélytársa volt.A Mig ek.Szuhoj-ok pedig élesben is működtek,míg Gripen-ek valós harcban még nem vettek részt.”
 • 14. Mankapunka 2013. május 10. 18:23
  „Ebben sajnos egyet kell értenem Madarásszal. :)

  Azért, mert 25 évente van ekkora hó, meg néha napján van egy iszapömlés, ezért nem kell azt a betonfallal körbezárt dzsungelt fenntartani.

  ÁRvíznél mostanában a TV-ben én csak civil lakosságot láttam pakolni, a katonák csak álltak, és ellenőríztek. Ezt egy 70 éves nyugdíjas is ellátja.”
 • 13. zeta62 2013. május 10. 17:22
  „A szinte vadonatújra felújított NDK-s MI-24 (NATO-kód Hind) helikopterek bizony nagyon jó minősítésűek, nagy harcértékűek. Lennének, ha nálunk nem hagyták volna a szabad ég alatt valamennyit(több tucat) szétrohadni.
  Vajon miért???”
 • 12. zeta62 2013. május 10. 17:19
  „8. kivagyokén 2013.05.10. 12:00

  Az szdsz nem véletlenül szereltette le a sorkatonaságot, a soha fel nem állítható (pénzt nem adtak) hivatásos ígéretével.
  A tudjukkik szerint rabszolgáknak nem kell önvédelmi erő.
  Akik itt huhognak ellene, csak a hovatartozásukat fejezik ki.”
 • 11. Valaki 2013. május 10. 14:13
  „6. Madarász

  Ja, madárésszel gondolkodva. :))
  Amúgy ez a lékvédelem egyenlő a nullával.”
 • 10. kivagyokén 2013. május 10. 12:43
  „Bár a kérdés nem nekem szólt........

  A katona mindig HÁBORÚRA készül. Ahhoz, hogy ne hősök legyenek, bizony nem keveset gyakorolni kell. Ez pedig PÉNZBE kerül. Nagyon sok pénzbe. Ami sajnos nekünk sose volt erre a célra, ami aztán sajnos megbosszulta magát. Ha végignézed a történelmet, Te is rájössz. A háborút SOHA nem KATONÁK, hanem POLITIKUSOK csinálják. A katona csak megvívja, adott esetben az élete árán. Aki pedig elindítja, az a biztonságban csücsül.

  Igen, szívós munkával sikerült leküzdeni arra a szintre a hadsereget, ahol jelenleg van. De talán nem kellett volna ész nélkül kidobni egy csomó hasznos dolgot. Lásd MIG 29. Légvédelmmi rakéta RENDSZEREK. Időben gondolkodva amost felmerülő költségek TÖREDÉKÉÉRT lehetett volna modernizálni szinte mindent. Hidd el, az orosz technika nem rossz! Igen csúnya, meg sokat eszik, viszont MŰKÖDIK! és ez háborúban életet ment.
  Talán az új beszerzéseknél kellene arra figyelni, hogy hozzáértők válasszanak, és minél kevesebb ember gazdagodjon meg de negyaon. Talán nem kerülne a valós értékénél minden a 10-20X árában. Fogalmad nincs mennyien, mekkora összegeket zsebelnek be.

  A katonák (legalábbis döntő többsége) igenis felkészült emberek. Jóval többre képesek, mint a mindenféle csodával felszerelt nyugati kollégáik. Nekik köszönhető, hogy a rendszer úgy-ahogy működik.

  Te szidod a rendőröket. De ha ellopják az autódat, megtámadnak, keresség meg, védjenek meg.
  Leszólód a katonákat, és azt mondod semmire nem valók de ha baj van akkor védjenek meg.

  Kicsit furcsa hozzáállás.

  Ők végzik a dolgukat, és készülnek arra, amit minden normális ember el akar kerülni. Úgyhogy tisztelni kéne ezért őket. Nem leszólni”
 • 9. Madarász 2013. május 10. 12:03
  „7. Az eltartásukból olyan gépeket lehetne venni a hótakarításra, hogy inkább mi küldenénk az osztrákoknak segítséget, nem fordítva. Mondj egy értelmes indokot, miért kell egy hasznavehetetlen, elavult fegyverzetű hadsereget fenntartani, ha megvédeni az országot úgysem tudnák! Erre a néhány évtizedenként bekövetkező szokatlanul nagy havazás nem indok!”
 • 8. kivagyokén 2013. május 10. 12:00
  „Madarász!

  Érdekesen látod a kérdést."Felszámolni". Nagyon egyszerűen megoldod. Talán az lenne a helyesebb, ha több jutna Nekik, kevesebbet vennének el Tőlük, amiről Te nem tudsz. És akkor úgy működhetne a dolog, ahogyan az kell.

  És mint a 7. hozzászólásban említették: Hóhelyzetben, árvízmentésnél, vörösiszap felszámolásnál jók!

  De egyébként meg minek?!”
 • 7. zsi-ci 2013. május 10. 11:51
  „Már pedig katonákra szükség van,ha tetszik egyeseknek,ha nem!!!
  A márciusi hókáoszt felszámolását is segítették!!!
  Sok sikert nekik a gyakorlaton!!!!”
 • 6. Madarász 2013. május 10. 11:22
  „5. Mivel az országot megvédeni úgysem tudnák, csak felesleges pénzkidobás fenntartani a hadsereget.”
 • 5. kivagyokén 2013. május 10. 11:19
  „protokoll zászlós beosztás
  törzsőrmester rendfokozat

  A kettő nem mindig fedi egymást

  A láncos vagonírozást pedig mindig a szentiváni rakodón végezték. Egyébként ha nem került volna eladásra a gyakorlótér teljes egészében, és nem tűnt volna el a hadiút, akkor nem lehetne szidni a sok okosnak a katonákat. Erről nem ők tehetnek. Nem ők adták el! Elhiheti mindenki, igencsak hiányoznak ezek a dolgok.”
 • 4. nightfall 2013. május 10. 10:37
  „protokoll zászlós a beosztása, törzsőrmester a rendfokozata ! mit nem lehet ezen érteni ? A vezénylő zászlós sem biztos hogy zászlós rendfokozatú ! lehet valaki főtörzsőrmesterként is vezénylő zászlós ! nem kell mindig a hibát keresni !”
 • 3. urbaniastapista 2013. május 10. 09:16
  „A még nagyobb vicc, hogy van iparvágány be a laktanyába. Vadi új, most lett kész, az AUDI korutat is keresztezi.”
 • 2. festéktüsszentő 2013. május 10. 08:34
  „most zászlós v törm ?”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: `A baloldal paktumot kötött az alvilággal´

"A baloldal láthatóan nagy bajban van, mert el kell terelni a figyelmet arról, hogy paktumot kötött… Tovább olvasom