Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Közönségtalálkozó a Béres csepp feltalálójának családjával Győrben

A ˝Szabadhegyi találkozások˝ rendezvénysorozat vendégei voltak hétfőn este Béres Klára és dr. Béres József a hungarikumnak számító Béres csepp feltalálójának fia és felesége.

Győri látogatásuk apropója, hogy a neves és hazájához egész életében hűségesen ragaszkodó feltaláló és kutató idén lett volna 90 éves, ugyanakkor Béres Klára azt is elmondta, szívesen mennek az ország bármely pontjára, ahová szívesen és szeretettel fogadják őket.


Simon Róbert Balázs alpolgármester az est házigazdájaként ismertette a feltaláló életútját, amelynek alfáját és ómegáját az jelentette, hogy a Béres Csepp feltalálója mindig az embereken akart segíteni. Karizmatikus egyéniségére, kitartására jellemző, hogy fizikai munkásként indult, s egészen a Széchenyi-díjig, valamint a Hűség a hazához Érdemrend nagykeresztjéig vitte.A kellemes hangulatú, teltházas közönségtalálkozó résztvevői szinte bizonyosan szívükbe zárták a Béres házaspárt, akik előadásukat követően készséggel válaszoltak a hallgatóság kérdéseire.


A sorozat következő vendége május 13-án este 6 órától Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész lesz a győri József Attila Művelődési Házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt daloltak, csujogattak a Muzsikással

Tényő - Száznégy gyerek dalolt-csujogatott együtt a Muzsikással hétfőn a sportcsarnokban. Tovább olvasom