Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Könnygázpuska sült el egy elsős kezében Győrben: vádat emeltek egy rendőr ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy rendőr ellen a Győri Törvényszék Katonai Tanácsánál.
Amint arról beszámoltunk, 2018 áprilisában a Készenléti Rendőrség győri objektumában pályaorientáció keretében megtartott fegyverzettechnikai bemutatón az egyik tanuló megszerzett egy könnygázgránátot, majd azt egy gránátvetőben helyezte el, amelyet egy másik gyermek működésbe hozott.
 
A kilőtt könnygázgránát mechanikai, illetve irritáló hatása miatt 5 gyermek szenvedett 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést, valamint további 83 személy testi épsége, egészsége került közvetlen veszélyhelyzetbe.
A vádirat lényege szerint a főtörzsőrmester a könnygázgránát kezelésére vonatkozó előírásokat figyelmen kívül hagyta és e foglalkozási szabály megszegésével a bemutatón résztvevő személyeket közvetlen veszélynek tette ki.
Az eset a Készenléti Rendőrség győri épületében történt. Nyolcvan kisgyereket fogadtak szombaton. Fotó: Kisalföld-archív
A Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Osztálya vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség keddi közleményében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan lehet ellopni közel félszáz szalmabálát egy éjszaka alatt?

Hogyan lehet ellopni közel félszáz szalmabálát egy éjszaka alatt?
Vélhetően rakodógéppel és kamionnal. Dunaszeg határában nagyjából ötmilliós értékben tűnt el egy halom bála. Tovább olvasom