Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Gyászol a győri egyetem: elhunyt Kalotai Zsolt

Életének 69. évében elhunyt Kalotai Zsolt, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának ny. könyvtárosa. Búcsúztatása 2011. május 4-én, szerdán 14 órakor Győr-Újvárosban, az evangélikus öregtemplomban lesz.


Kalotai Zsolt 1988. szeptember 1-jétől 2007. január 31-ig dolgozott az Egyetemi Könyvtárban. Munkaköre szerint feldolgozó könyvtáros volt, s kiemelkedő lexikai tudását, a Kisalföld megyei napilapnál töltött olvasószerkesztői gyakorlatát is jól hasznosította precízen végzett munkájában.

Több éven keresztül egyik szerkesztője volt az intézmény sajtófigyelőjének, s szűkebb közösségében szakszervezeti bizalmiként is dolgozott. Fő érdeklődési köre a földrajz, a térképek világa, s fotósként a természetet, szeretett tájait, családja eseményeit örökítette meg. Magánéletében számára a család, a rokonság jelentette a fő értéket.

Győrt és a más városokat ábrázoló képeslap-, bélyeg-, térkép- és könyv gyűjteményét könyvtárosi szempontok szerint rendszerezte, s tervei között szerepelt az értékek közkinccsé tétele. Fanyar humora is közkedveltté tette környezetében.Kalotai Zsolt egykori kollégái, barátai, mindazok, akik szerették, az intézmény új aulájában kialakított kegyeleti részen 2011. május 4-én, szerdán 8 órától 18 óráig fejezhetik ki az elhunyt iránti tiszteletüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modern boszorkánykonyha az Apáczain

Már 2200 éve egy egyiptomi tudós méricskélni kezdte, hogy a szabadban hagyott bűzlő húsdarabból… Tovább olvasom