Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Folyamatosan megújul a nyugdíjasház

Pannonhalma - Húszéves a Szent Márton Nyugdíjasház, s ez alatt a két évtized alatt a jóból és a rosszból is bőséggel jutott az itt élőknek. Az intézmény helyzete mára stabil, ünnepelni hívtak bennünket.

˝Ha otthon lennék, nem lenne, aki rám nyitná az ajtót˝ – szól Horti Ferencné magyarázata a kérdésre, tíz éve miért választotta a nyugdíjasotthont. Az asszony Csongrádról tért vissza a szülőfaluja, Écs szomszédságába, s mára nemcsak megszokta, meg is szerette a környéket. A panoráma az udvarról is, a szobájából is fenséges: ahányszor csak szeretné, mindig láthatja az örök üzenetű apátságot.

Összecsiszolódott a társaság – ők harmincheten, a Szent Márton Nyugdíjasház lakói. Pedig három éve ugyancsak félő volt: a szélrózsa minden irányába kerülhetnek az idősek, szabályosan csőd szélére jutott az intézmény. Olvasóink közül talán sokan emlékeznek rá, még rendkívüli fórumot is összehívtak ez ügyben, ám az új tulajdonos, Boronkay Gusztáv jóvoltából tovább működhetett az intézmény. Az addig alapítványi formában működtetett idősotthonra ráfért a részbeni felújítás, az újszerű menedzselés, ebben pedig partnernek bizonyultak nemcsak az itt élők, de hozzátartozóik többsége is. Gyarmatiné Tomasits Magdolna intézményvezető feledhető emlékként idézi vissza az intézmény működésével kapcsolatos nehézségeket, szerencsére a helyzetük a tulajdonos nyitott szemléletének köszönhetően alapvetően megváltozott.

Az otthon lakói már várták a tegnapi ebédet: a hamis gulyás, a tojásos nokedli salátával most is Győrságról érkezett.
Az otthon lakói már várták a szerdai ebédet: a hamis gulyás, a tojásos nokedli salátával most is Győrságról érkezett.

– A folyamatossághoz hozzátartozott a kitartás, a szorgalom és a hitünk az idősotthon működésében – szögezte le az intézményvezető. – Tudtuk: az állami támogatás folyamatos csökkenése juttatta a csőd szélére az otthont, az új tulajdonos szerencsére a bezárás helyett előremenekült: felújíttatta a tetőt, újak a nyílászárók és a ház nagy részére ráfért a renoválás.

Az intézményvezető szerint az idősház külső felújításával párhuzamosan szakmailag is folyamatosan megújulnak: tartalmas kapcsolat fűzi őket az Őszikék Nyugdíjasklub tagjaihoz, kiállításokat, könyvbemutatót, találkozókat szerveznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelkedő győri tehetséggondozás

A Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó részeként működő Talentum Műhely elsődleges feladata… Tovább olvasom