Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Balsai Mónika és Csankó Zoltán Kisfaludy-díjat kapott

Bár az évad még tart egy darabig, pénteken megtartották a Győri nemzeti Színház évadzáró társulati ülését. A színház ahogy az igazgató elmondta a legstabilabb vidéki színház, és nézőszámban is toplista élén van.
Az Isten pénze musical díszletében tartották meg az évadzárót Győrött. Stílusosan, és nyugodtan, hiszen mint elhangzott az előző igazgató Forgács Péter által megkezdett gazdasági reformok meghozták a várt hatást.

Stabil, jól működő biztos anyagi lábakon álló színház a győri teátrum. Ottófi Rudolf alpolgármester köszöntője után Nagy Viktor a színház igazgatója elmondta, az összesített adatok alapján a Győri Nemzeti Színház az egyik legsikeresebb, ha nem a legsikeresebb vidéki színház hazánkban, mind a nézőszámot, mind a repertoár gazdagságát tekintve. Az évad sikeres volt. A jövőben is a népszínházi jelleget kívánja megőrizni az igazgató, és egy változatos új évadot ígér. Olyat, amelyben a színészek, a szerződéses művészek közül szinte mindenkinek tudott munkát ajánlani, csak az hagyja el a győri teátrumot, akit elcsábítottak, vagy szakmai kihívásnak engedve ment, illetve azok, akik nem voltak a társulathoz valók.

Nagy Viktor azt is kifejtette, bár az önkormányzat a gazdasági válságban négy százalékkal kurtította a költségvetésüket, de jól tudtak gazdálkodni a rájuk bízott pénzzel, nyereséges volt az évad. Így tudtak 30 éves jubileumi jutalmat osztani a közalkalmazottaknak. Célja lesz az direktornak a jövőben is, hogy minél több anyagi elismeréshez is jutassa a társulatot. Azt a csapatot, amely mindent megtett azért hogy sok teltházas produkció legyen a nagyszínházban és a Kisfaludy teremben egyaránt. A társulati ülés végén adták át az évente esedékes elismeréseket.

A Kisfaludy-díjak átadását mindig szavazás előzi meg. Idén a Miklósy Lajos által alapított elismerést Balsai Mónika a Pygmalionban a Lila Akácban és a Portugálban, Csankó Zoltán pedig a Nem félünk a Farkastól című darabban nyújtott alakításáért kaphatta meg.

A Kisfaludy ösztöndíj Bátyai Éváé és Pingiczer Csabáé lett a társulat előzetes szavazatai alapján. Örökös taggá választották Zinkné Várhegyi Éva zenekari művészt, Némethné Kökényesi Györgyi női szabótár vezetőt, Schwimmer János magánénekest és Czechmeister László scenikust, gyártótár vezetőt.

Mivel a színház nem csupán a rivalda, hiszen éves szinten közel ötszáz embernek ad munkát, taps köszöntötte a nyugdíjba vonulókat is, Schendlné Nagy Ilonát, Laczó Istvánnét és Horváth Ferencet.

Együtt a díjazottak, a nyugdíjba vonulók és az igazgató középen. Az Isten pénze díszletében. Fotó. Krizsán Csaba
Együtt a díjazottak, a nyugdíjba vonulók és az igazgató középen. Az Isten pénze díszletében. Fotó. Krizsán Csaba

Olvasóink írták

 • 2. SAmu 2009. június 14. 08:22
  „Kedves ortadon!
  nem értem egészen: Ki miatt csúsztak a bérletes előadások?
  Kinek nem gratuláltak?
  Kik távoztak, akiket leszóltak?”
 • 1. ortadon 2009. június 12. 22:04
  „Köszönjük Emese (NV)!

  Szép dolog a Himnusszal indítani egy évadzárót...
  Szép dolog kimondatlanul is magasztalni, dicsőíteni magunkat...

  Nem szép dolog név nélkül célozgatni személyekre, akik vállalták a véleményüket, nem szép dolog leszólni másokat, akik távoztak a társulatából, nem szép dolog egy Kisfaludy díjas színésznőre kenni a bérletes előadások csúszását, nem szép dolog nem gratulálni egy ösztöndíjat átvevőnek, NEM SZÉP DOLOG A HALOTTAINKAT ELFELEJTENI!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra verte a nőt, mert befeküdt egy bokor alá

Győr - Az alkoholtól menni alig tudott, mégis halálba verte, rugdalta hajléktalan élettársát az 51… Tovább olvasom