Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Mobil egészség-felügyelet a Pannontól

Olyan új betegfelügyeleti rendszert mutattak be a Pannon Házban, mely a mobil távközlés eredményeit felhasználva jelentősen javíthatja a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők életminőségét.

Hozzásegítheti őket ahhoz, hogy időben jussanak a szakszerű segítséghez.

A szív- és érrendszeri betegségek első helyen állnak a hazai halálozási statisztikában. Minden olyan kezdeményezés, mely javítja ezen emberek ellátását, illetve segít a nem várt események elkerülésében, hatalmas hatással van az egyének és a társadalom egészére egyaránt.

A mobil távközlés és informatikai megoldások fejlődése már lehetővé teszi, hogy az információs rendszerek a mindennapi életünk részévé váljanak, otthonainkban egyre nagyobb teret kapjanak, alapjaiban – szinte észrevétlenül – megváltoztatva életkörülményeinket, lehetőségeinket. Az informatikai megoldások az otthoni-egészségügy területén is megjelentek. A technológia érettsége már lehetővé teszi az otthonokba telepíthető rendszerek fejlesztését és alkalmas a betegségmegelőzési, otthonápolási feladatokat biztonságosan, egyszerűen és megfizethető áron ellátni.

A Pannon társfinanszírozásával készült, nemzetközi szinten is innovatív, Medistance névre hallgató megoldás segíti a szív- és érrendszeri betegségek tüneteinek folyamatos monitorozását, az orvos szakértő által történő nyomon követését és így esélyt adva csökkenti a lehetséges szövődménybetegségek kialakulását. A Pannon és az Omron Healthcare Magyarország által fejlesztett rendszer folyamatosan méri, továbbítja a páciensek adatait, elemzi, kockázatot becsül és ezzel támogatja a szív-érrendszeri katasztrófák (infarktus, stroke, szívelégtelenség, veseelégtelenség) elkerülését.

A most bemutatott fejlesztés része annak a stratégiai együttműködésnek, amelyet a Pannon a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékével és a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával folytat a távegészségügyi és otthonápolási szolgáltatások fejlesztésére, melyek gyakorlati alkalmazása új dimenziókat nyithat a hatékonyabb prevenció, diagnosztika és gyógyítás területén.

A rendszer teljes mobil kommunikációs háttere a Pannon és a Telenor Connexion (a Pannon, anyavállalata, a Telenor M2M - gépek közötti - kommunikáció területére szakosodott cégének) szolgáltatásain alapszik.

Bővebb információ: www.promedcom.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen kutat a MOL és az osztrák RAG

Az együttműködés célja, hogy további magyarországi olaj- és gázforrásokat biztosítson a piac… Tovább olvasom