Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Két magyar cég a vezető 500 között

A Mol a 129., a Magyar Telekom a 475. helyen áll. Az olajipari cég rontott, a telekommunikációs javított korábbi helyezésén.

Két magyar cég szerepel a Handelsblatt Európa ötszáz vezető cégét rangsoroló listáján, amelyet a német gazdasági lap a tavalyi év forgalma alapján állított össze.

A Mol a 129., a Magyar Telekom a 475. helyen áll.
A lista éllovasa a Royal Dutch Shell, az első három helyet európai olajipari cégek foglalják el, a negyedik helyen a Volkswagen, az ötödiken a francia Carrefour található.

A Mol egy évvel korábban 126. helyezett volt, a Magyar Telekom a 477. helyen szerepelt.

A nyereségtermelő képességet tekintve ugyanakkor az orosz cégek teljesítettek a legjobban az összesítés szerint: míg a listán szereplő cégek forgalmukhoz képest átlagosan 4,9 százalékos adózott eredményt tudtak tavaly felmutatni, az orosz cégeknél ez az arány 13,7 százalék volt.

Az európai cégek tavalyi profittermelő képessége átlag 18 százalékkal volt gyengébb, mint 2008-ban, az oroszoké viszont átlag 2 százalékponttal javult. A legjobb nyereségtermelő képességgel rendelkező európai cégek 30 százaléka orosz vállalkozás volt tavaly.

Olvasóink írták

  • 1. kolombela 2010. május 31. 16:49
    „Ez a "két magyar cég" elnevezés nem fedi a valóságot. A M. Telekom német tulajdonban van, a Mol pedig jelentős részt orosz tulajdonban van.
    A helyes megfogalmazás az lenne, hogy külföldi tulajdonban levő magyarországi cégek...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok munkakeresőknek

A győri kirendeltség és szolgáltató központ aktuális állásajánlatai a következők: Tovább olvasom