Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Az Opel dolgozói is hozzájárulnak a társaság talpra állításához

Lemondanak különböző jutalékaikról, illetve a fizetésemelésükről az Opel alkalmazottai, hogy hozzájáruljanak a gyár talpra állításához.

Az erről szóló megállapodás pénteken a General Motors leányvállalatának európai igazgatója és a németországi alkalmazottak üzemi tanácsa között jött létre.

A szóban forgó összeg a bejelentés szerint évente 265 millió eurót tesz ki, és ennek oroszlánrészét, évente 176,8 milliót a négy németországi üzem alkalmazottai vállalják.

A legnagyobb német üzemben, a hesseni Rüsselsheimben tartott közös sajtóértekezleten elmondták: az alkalmazottak vállalták, hogy 2010-ben, illetve 2011-ben lemondanak a szabadság-, illetve a karácsonyi pénz feléről, a korábban előirányzott fizetésemeléseket pedig elhalasztják.

Német források szerint a General Motors hasonló megállapodásokat kíván kötni az Opel többi európai üzemével is.

Nick Reilly, a General Motors európai igazgatója a gyár jövője szempontjából rendkívül fontos megállapodásról beszélt. A tárgyalások egyébként hónapok óta zajlottak az európai menedzsment és az üzemi tanácsok között a munkavállalóknak a szanálásához történő hozzájárulásáról.

Mindez azonban még nem jelenti azt, hogy pont került volna az Opel szanálási ügyének végére. A munkavállalók hozzájárulása is abban az esetben lép csak érvénybe, ha a General Motors megkapja a remélt milliárdos támogatást az érintett európai országok kormányaitól.

Az amerikai autógyár 1,9 milliárd eurót remél, és a várakozások szerint több mint 1 milliárd eurót ebből a német kormány, illetve a németországi Opel-üzemeknek otthont adó négy tartomány - Hessen, Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-Pfalz és Türingia - adna.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2010. június 16. 04:06
    „Megtudják azt Mo.-n is csinálni a hamburgerzabállók olcsóban.;)”
  • 1. Mankapunka 2010. május 22. 17:08
    „Mondom én jó az Opel!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megéri tanulni? - Diplomával többet keresel

Az érettségizettek havi bruttó átlagjövedelme 2010 elején 118 ezer forint, a diplomás pályakezdők… Tovább olvasom