Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

A New York-i értéktőzsdén folytatódhat a növekedés

Miközben a vezető New York-i értéktőzsdék vezető indexe több éves csúcson állnak, a jövő héten még tovább erősödhetnek, a kifulladásnak nincs jele, legalábbis egyelőre - vélték elemzők.

Az eddig ismertetett kedvező első negyedévi vállalati eredmények és az amerikai jegybank jelzése, hogy még egy ideig biztosan alacsony marad a kamat, a technológiai részvények Nasdaq mutatóját 10 éves csúcsra hajtotta fel. Eközben a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe, illetve a részvények szélesebb körét felölelő SandP mutató is 2008 óta legmagasabb szinten áll. Megfigyelők rámutattak arra, hogy bár már vannak jelei annak, hogy a részvények kezdenek túlértékeltté válni, a piac derűlátó, részben azután, hogy az SandP mutatója áttörte a technikai ellenállási pontnak számító 1.340 pontot.

A Wedbush Morgan egyik vezetője szerint a mutató 1.400 pontig is erősödhet. Az áprilist legnagyobb havi emelkedéssel zárta a DJIA és a Nasdaq tavaly december óta. Az SandP pedig 8,4 százalékkal nőtt a múlt év végéhez képest. Miután a végéhez közeledik a negyedéves vállalati gyorsjelentés időszaka, a befektetők figyelmének a középpontjába már elsősorban a makrogazdasági adatok kerülnek a jövő héten. Az SandP 500 cége közül eddig 324 ismertette negyedéves eredményét. Ezek 73 százaléka jobb lett a szakértők által vártnál. Átlagban ez az arány 62 százalék szokott lenni.

Ami pedig a jövő hét makrogazdasági adatait illeti, egyebek között kiemelkedik az áprilisi amerikai feldolgozóipari beszerzési menedzser index. A hétfőn ismertetésre kerülő mutató várhatóan 59,5 pontra csökkent a márciusi 61,2 pontról. Szerdán a szolgáltatási szektor teljesítményét tükröző indexet közlik. A mutató a szakértők szerint várhatóan szintén csökkent, a márciusi 57,3 pontról 56,9 pontra. A hét második felében a befektetők már a péntekre készülnek. Ekkor jelentik be, hogy miként alakult az amerikai foglalkoztatás áprilisban a mezőgazdasági ágazaton kívül. Elemzők szerint 189 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma a márciusi 216 ezer után. A munkanélküliség ráta eközben 8,8 százalékon stagnált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jót tesz a királyi esküvő a londoni gazdaságnak

Elemzői előrejelzések szerint London gazdaságának jót tesz Vilmos herceg esküvője, bár a brit… Tovább olvasom