Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Megfojtották és elásták a Győrben élt Barbarát, férje előzetesben - fotók

Egy holttestet találtak Mocsánál. A nőt a győri rendőrség kereste, a tatabányai férjet gyanúsítják a gyilkossággal.
14.47 - Kollégánk Mocsa határában, Boldogasszonypusztán járt péntek délután, ott, ahol rátaláltak a szántóföldben elásott nő holttestére.


A gödör, ahol a holtestet megtalálták
A gödör, ahol a holttestet megtalálták. Fotók: Kiss T. József

A gyanúsított férj igyekezett megtéveszteni Barbara családtagjait, ismerőseit: Facebook-oldalára még decemberben is képeket posztolt kettejükről, ˝Várni fogok rád, amíg csak élek!˝ felirattal is.
A gyanúsított férj igyekezett megtéveszteni Barbara családtagjait, ismerőseit: Facebook-oldalára még decemberben is képeket posztolt kettejükről, ˝Várni fogok rád, amíg csak élek!˝ felirattal is. Fotó forrása: Facebook.


Takács Péter és felesége még december 30-án, este 7 óra felé indult el vásárolni, Komáromba. ˝Mielőtt kikanyarodtunk volna a puszta felől az országútra, rendőrök sokaságát láttuk. Helyszíneltek, nem tudtuk mi történt. Messzebb egy nagy gödröt láttunk csak.  Bennünket is megállítottak, igazoltattak. Gondoltuk, nagy baj történhetett˝ - fogalmaztak a kisalfold.hu-nak.

Takács Péter és felesége
Takács Péter és felesége

Egy másik boldogasszonypusztai lakó, Sándor József elmondta: ˝Szilveszter előtt, szóbeszéd útján hallottam meg ezt a rossz hírt. Azt mondták, egy 30 év körüli hölgy az áldozat. A 90-es  évek eleje óta lakom itt, de még itt ilyen  szörnyű eset nem fordult elő. Kicsit elhagyatott vidék a miénk...˝

Sándor József
Sándor József

Bilanics Józsefné péntek reggel olvasta az interneten a szörnyű hírt. ˝Győri születésű vagyok, 1964-ben kerültünk ide, gyerekkorom óta lakom itt, nyugodt környék a miénk, ilyen még nem történt itt soha...˝ - mondta megrendülten.

Bilanics Józsefné
Bilanics Józsefné

11.16 - A megalapozott gyanú szerint november 14-én történt a gyilkosság: a férfi által vezetett autóban utazó feleségét megfojtotta, majd a Tata-Komárom közötti útvonalon, a mocsai elágazástól mintegy 1,5 km-re lévő szántóföldi területen elásta a holttestet.

A Tatabányai Járásbíróság döntése szerint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon elrejtőzne a hatóság elől, ezért helyezték előzetes letartóztatásba. Ráadásul, B. Róbert gyanúsított korábban Barbara eltűnésével kapcsolatban valótlan bejelentést tett a hatóság előtt, illetve igyekezett a nő családtagjait, ismerőseit megtéveszteni az áldozat sorsát illetően.

Valószínűsíthető, hogy szabadlábon befolyásolná a  tanúkat, meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.

A döntés nem jogerős, a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést az előzetes letartóztatással szemben.

Péntek, 10.40 - Elrendelték Tatabányán B. Róbert előzetes letartóztatását pénteken, ő az, akit a felesége, a 35 éve Barbara meggyilkolásával gyanúsítanak.

Úgy tudjuk, a nő 35 éves volt, eltűnését november közepén jelentették be a győri rendőrségen. Információink szerint Barbarának Győrben volt a tartózkodási helye, az állandó lakcíme pedig Tatabánya. Úgy tudjuk, az Ipari park területén dolgozott. 

Arról még egyelőre nincs információnk, hogy a gyilkosság pontosan hol történhetett. A nyomozást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.
 
A Bors napilap úgy értesült, hogy a holttestet Galambos Lajos birtokánál találták meg.

Egy fiatal nő holttestére bukkantak az előzetesben ülő zenész birtoka melletti szántásban. Gyilkosság történt, Lajcsi családtagjait megdöbbentette az eset.

– December harmincadikán megjelentek itt a rendőrök, megálltak Lajcsi birtoka szélénél. Biciklivel mentem utánuk, hogy lássam, mi történt – mesélte a Bors informátora.
Korábban
- Komárom-Esztergom megyében találták meg a Győrből eltűnt asszonyt - közölte a rendőrség a honlapján.

Női holttestet talált egy komáromi férfi 2015. december 30-án délután Mocsa közelében. Miután az orvos a helyszínen idegenkezűséget állapított meg, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen - olvasható a rendőrség közleményében.

Másnapra a nyomozók azonosították az elhunytat. A rendőrök kiderítették, hogy az áldozatot a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amelynek során feltérképezték a sértett életvitelét, utolsó napjait. A beszerzett információk alapján a rendőrök január 6-án előállították és gyanúsítottként hallgatták ki az asszony férjét, a 45 éves tatabányai B. R-t.

A férfit Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2700 holland katona érkezik a Bakonyba!

2700 holland katona érkezik a Bakonyba!
Az elkövetkező hetekben nem amerikai katonákkal, hanem a holland haderővel találkozhatunk a 82-es főúton és a Bakonyhoz közeli utakon. Tovább olvasom