Hallgassa élőben!

Ápolónője találta meg a holtan fekvő Csűrös Karolát

Csendes tiszteletadással búcsúztatták szomszédai Csűrös Karolát. A társasház lakói megrendülve emlékeztek otthonaikba visszavonulva, amikor a mentők elszállították lakásából a 85 éves színészlegenda földi maradványait. Ápolónője talált rá a művésznőre.

Összetartó közösség lakik abban a XIII. kerületi társasházban, melynek legfelső emeletén élt Csűrös Karola és férje, Horváth Ádám rendező. A híres páros hétköznapjai csendesen teltek, soha nem igényelték, sőt kifejezetten zavarta őket, ha bármelyik lakó vagy éppen a sarki közértes úgy bánt velük, mint egy hírességgel. Hétköznapi életet éltek, sokat beszélgettek a szomszédokkal.

Horváth Ádám 2019-es halála után azonban minden megváltozott. Csűrös Karola, vagy ahogy a barátai és kollégái nevezik, Karcsi, zárkózottabb lett.

2020 tavaszán aztán baleset érte, eltört a térde, majd rá néhány héttel életveszélyes állapotban került kórházba. Mint kiderült, mélyvénás trombózis alakult ki a lábában. Az állapota az alapos orvosi kezelések ellenére is nagyon lassan javult, ami – most már tudjuk – annak a mélységes szomorúságnak volt köszönhető, amit a szeretett férje elvesztése okozott.

Aztán szerdán jött a hír, hogy Csűrös Karola elhunyt. A Szomszédok legendás Szikszay Etusaként is ismert színésznőhöz rendszeresen járó ápolónő találta meg az ágyában holtan fekvő színésznőt. Karcsi éjszaka, álmában hunyt el.

A Bors az egyik szomszédtól úgy értesült, a lakóközösség tagjai SMS-ben értesítették egymást a tragédiáról, voltak, akik kiabálva adták tovább a hírt. Mire kiért a mentő, mindenki visszahúzódott a lakásába. Az emberek nem akartak láb alatt lenni, úgy adták meg a szeretett szomszédnak a végső tisztességet, hogy síri csendben, kéretlen tekintetek vizslatása nélkül vihették végig Karolát a lépcsőházon, egészen a mentőautóig.

Férje halála után szó szerint elveszítette lába alól a talajt és már nem állt talpra
Fotó: Bors

 

A lap elérte Csűrös Karola egy régi barátját, Pásztor Erzsi színésznőt is, aki már hetekkel ezelőtt érezte, hogy baj lesz.

– Mellbe vágott a halálának a híre, ugyanakkor tudom, hogy ez volt az élet rendje, mert már nem akart élni. Két éve feküdt, nem volt hajlandó felkelni az ágyból. Úgy csinált, mintha minden rendben lenne, pedig közel nem így volt. Nem volt jól – mondta Pásztor Erzsi, majd így folytatta:

– Ádám halála után feladta. November 6-án voltam nála Tóth Enikővel a születésnapja alkalmából, az volt az utolsó találkozásunk.

Szörnyű állapotban jöttem el tőle. Nagyon megviselt az akkori állapota. Kereste a szavakat, de nem nagyon tudott kommunikálni. Önmagát zárta be a négy fal közé.

– árulta el a Borsnak megtörten Erzsi.

Csűrös Karola a Borsnak: Félek, hogy ez lesz a vége!

A Bors még nyáron telefonon kereste meg a művésznőt, aki bár vidám hangon, mégis meglehetősen reményvesztetten nyilatkozott lapunknak, amikor a hogyléte felőle érdeklődtünk. Mintha előre tudta volna, hogy mi vár rá.

– Megvagyok, köszönöm szépen, a bal lábam viszont még mindig nem az igazi. Itt töltöttem minden időmet, a lakásban, olvasgatok. Ellátnak, vigyáznak rám, nem panaszkodhatok. Ha már nem lesz forróság, a lábam miatt már akkor sem fogok tudni kimenni innen. Félek, hogy ez lesz a vége!

– nyilatkozta a Borsnak Csűrös Karola.

Lehoczky Zsuzsa: Nem tudott Ádám nélkül létezni

A Nemzet Színésze tőlünk tudta meg a szomorú hírt, hogy egykori pályatársa elhunyt.

– Jaj Istenem, ez borzasztó! Nagyon szerettük egymást, sok szerepben és tévéfilmben játszottunk együtt. Tudtam, hogy nincs jól, de az ember az utolsó pillanatig reménykedik – mondta elcsukló hangon Lehoczky Zsuzsa.

– Azt tudom, hogy a férje, Ádám halála óta napról napra rosszabbul volt. Nem akart kimozdulni a lakásból sem. Ő már nem tudott nélküle létezni. Vagy hívta Ádám, vagy magától ment… – mondta a könnyeivel küszködve a művésznő.

Dosszié
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Házi szaloncukor egyszerűen

Hozzászólások

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
Hirdetés
A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM
Hirdetés
Mindennapok hősei: TEAMS WORK.
Tartós élelmiszert gyűjtenek Barbacson
Idén két Carmen-díj is gazdára talált Győrben
Több mint huszonöt éve támogatja a Győri Balett társulatát a művészetpártoló győri Solymosi házaspár, a Carmen-díj alapítói.
Varga Judit: meg kell fékezni a gyermekeket célzó agresszív szexuális propagandát (videó)
Az igazságügyi miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában elsőként a magyarok mondhatják el népszavazáson, hogy mit gondolnak minderről.
Egy nagy születésnapi ünnepség és egy hatalmas köszönet a munkatársainknak!
A PENNY 25. születésnapja a munkatársaink, a közös sikerek és az összetartozás erős szellemének ünnepléséről szólt.
Gyász
Uram, engedd be szent szívedbe, fogadd be a kegyelmedbe. Ami jót tett életében, érdeme legyen fönt az égben. Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FOKI JÓZSEFNÉ szül: Tóth Anna soproni lakos 86 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. december 10-én 11.30 órakor lesz a soproni Szent Mihály/Jakab temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló családja
„Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett. Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, testvérünk, barátunk és rokonunk FÜRSTENFELDER FRIGYES életének 70. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2021. december 07-én kedden 14.00-kor lesz a soproni Szent Mihály temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Istenem, vedd térdedre Édesanyánkat, ringasd szelíden, mert elfáradt. Ki adtál életet, adj neki most álmot, és mivel ígértél, szavadat kell állnod, mert ő mindig hitt és sose kételkedett, szájára suttogva vette a neved.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága feleségem, édesanyánk, testvérünk és rokonunk, HOFFMANN GYÖRGYNÉ szül. Bartus Erzsébet életének 63. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2021. december 8-án, szerdán 11 órakor lesz a győri Szentlélek-templomból, szentmisével egybekötve. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te sosem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapánk, papánk, testvérem, apósunk, rokonunk és ismerősünk, HORVÁTH ANDOR ISTVÁN Pannon-Víz dolgozója 59 éves korában betegség után váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 7-én, kedden 15 órakor lesz a pázmándfalui temetőben. Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Örökre álomra hajtottad fejed, lent a kereszt tövében legyen nyugvóhelyed. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH ISTVÁN Pintyő 85 évesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 7-én, kedden 14.30 órakor szentmisével egybekötve lesz a kapuvári Szent Kereszt-temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Búcsúzik Tőle: lánya és testvére
Nem az a fájdalom, amelytől könnyes a szem, hanem amit a szívünkben hordunk némán, csendesen. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága kislányunk, testvérem, édesanyánk és rokonunk, HORVÁTH KRISZTINA életének 44. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. december 7-én, kedden 13 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójából. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család
„Csendesen alszik, megpihent végleg, angyalok bölcsője ringatja már, nem jöhet vissza, hiába hívjuk, emléke szívünkben otthont talált.” Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH LAJOS (Husom) életének 65. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. december 6-án, hétfőn 15 órakor lesz a téti katolikus temetőben. A temetés után negyedórával engesztelő szentmisét tartunk. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy ID. CSAPÓ ANDRÁS gépészmérnök, 404.sz. Ipari Iskola szakoktatója a Lövész-Öttusa Szakosztály vezetője életének 75. évében elhunyt. Utolsó útjára 2021. december 6-án, hétfőn 15 órakor kísérjük a kapuvár-gartai temetőben. Családja, barátai, ismerősei, tanítványai körében helyezzük örök nyugalomra. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a búcsúztató a sírnál lesz. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
Olyan csönd van így nélküled, hogy szinte hallani, amit még utoljára akartál mondani. (Váci Mihály) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága fiam, férjem, édesapánk, nagypapám, testvérem, apósunk és rokonunk, KISS IMRE a Kiss és Társa tulajdonosa barbacsi lakos életének 63. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. december 8-án 15 órakor lesz a barbacsi temetőben. Engesztelő szentmise a temetés előtt, 14.30 órakor a helyi templomban. A szeretet és a tisztelet jelét, kérjük, egy szál virággal fejezzék ki. A koszorúra szánt összeget a kihelyezett gyűjtőládába kérjük elhelyezni, amelyet jótékony célra ajánlunk fel. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Váratlanul ért halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el.” Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, testvérünk, dédink és rokonunk, KOVÁCS MIHÁLYNÉ szül. Börzsei Olga életének 82. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 8-án, szerdán 15 órakor lesz a győr-újvárosi temetőben. Előtte, 14 órakor engesztelő szentmisét tartunk a Szent Erzsébet-templomban (Nép u. 25.). Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló Szerettei
Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki sosem kértél, csak adtál, örökre elmentél. Szereteted szívünkben örökké él. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett Édesanyánk, Nagymamánk, Testvérem és Rokonunk RÁCZ MAGDOLNA életének 67. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2021. december 6-án, hétfőn 15 órakor lesz a tápi temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Ne búsuljatok nekem már nem fáj semmi, ha eljön az este, csillagként tudok nektek üzenni. Tekintsetek fel az égre, ott fogok ragyogni, szívetek egy darabja voltam, mit nem lehet pótolni. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapánk, SZABÓ IMRE életének 63. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2021. december 6-án hétfőn, 14.30 órakor lesz a beledi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Búcsúztam volna tőletek, de erőm nem engedett, így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek.” Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyám, nagymamánk, anyósom és rokonunk SZUCHY JÓZSEFNÉ szül.: Török Sarolta életének 91. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 11-én, szombaton 11 órakor lesz a téti katolikus temetőben. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Én nem tudom, de áldom Istent, Ki nékem megváltást hozott, És azt, aki értem csak Egyszer is imádkozott.” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyám, anyósom, nagymamánk és rokonunk TAKÁCS ENDRÉNÉ szül.: Szikriszt Mária életének 87. évében rövid szenvedés elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. december 9-én, csütörtökön 15 órakor lesz a Győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Előtte 14 órakor engesztelő szentmise lesz lelki üdvéért a győri Szent Kamillus templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Egy szál gyertya, mely lassan végigég, egy élet, mely percek alatt véget ért. Itt hagytál minket, kik szerettek Téged, de emléked örökre a szívünkbe égett. Hálás köszönetet mondunk minden rokonnak, barátnak, kollégának, a ház lakóinak és az ismerősöknek, hogy a gyász napjaiban együttérzésüket részvétnyilvánítás formájában kifejezték. Akik családunkkal együtt FIGLER IMRÉT gépjárműoktató-vizsgabiztost a soproni evangélikus temetőben örök nyughelyére elkísérték, a kegyelet virágait szerettünk sírjánál elhelyezték, s mély gyászunkban bármi módon osztoztak. Gyászoló család