Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Szekeres Imre nem mond le

Nem mond le Szekeres Imre honvédelmi miniszter - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Szekeres Imre vállalja a politikai felelősséget azért, hogy "minden erőfeszítés ellenére akadt néhány személy a szervezeten belül, akik saját érdekeiket szem előtt tartva, esküjüket semmibe véve, törvénybe ütköző cselekményeket követtek el".

Mint írták, a felelősség vállalása ebben az esetben azt jelenti, hogy Szekeres Imre nem hagyja lemondással magára a szervezetet, hanem megtesz mindent azért, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

A miniszter - a tárca tájékoztatása szerint - ezért utasította arra a Katonai Biztonsági Hivatalt (KBH), hogy munkájukat még az eddigieknél is alaposabban és körültekintőbben végezzék, és amennyiben szabálytalanságot vagy visszaélést tárnak fel, azonnal járjanak el, és haladéktalanul jelentsék azt a Katonai Ügyészségnek.

Kitértek arra, hogy a HM-nél történt vesztegetési ügyet a KBH - tehát a saját belső elhárítás - tárta fel több hónapos felderítő munkával, a gyanúsítottakat pedig a miniszter azonnal felfüggesztette hivatalukból és a vezérkari főnök kezdeményezésére hivatásos katonai jogviszonyuk megszüntetése érdekében megindult ellenük a méltatlansági eljárás.
Szekeres Imre egyúttal kezdeményezi, hogy tartson rendkívüli ülést az Országgyűlés honvédelmi bizottsága, hallgassa meg őt és Kovács Tamás legfőbb ügyész beszámolóját a folyamatban lévő ügyekről.

"Ezekben az ügyekben higgadt, nyugodt politizálásra van szükség, mert ez méltó a Magyar Honvédség eddigi kiváló teljesítményéhez, nem pedig a politikai színjáték" - tette hozzá a minisztérium.

A Magyar Nemzet pénteken saját információjára hivatkozva azt írta, hogy lemondhat a honvédelmi miniszter a hetekben napvilágot látott ügyek miatt.

Olvasóink írták

 • 7. pancser 2010. február 27. 08:30
  „Evtás maradj is a hejeden (mert az ő helye csak hej.... hej, hej!)! Cucu gondolkodás cucu erkölcsök. Hadsereg nincsen, de korrupció igen. Köszönjök MSZP.”
 • 6. jozeph 2010. február 27. 05:54
  „3 hónap múlva úgy is repül mint a Grippenek. Jó szelet hozzá!”
 • 5. jánosi 2010. február 26. 20:42
  „4.
  Mert a tálibok a röhögéstől megadnák magukat és az USA -nak nem maradna ellenség !”
 • 4. janika 2010. február 26. 20:09
  „Miért nem Szekerest küldik ki Afganisztánba?”
 • 3. 13.István 2010. február 26. 19:33
  „Hányszor is volt SOROZÁSON ??”
 • 2. jánosi 2010. február 26. 15:41
  „Pedig milyen cuki, vigyorgó NATO főtitkár akart lenni .............”
 • 1. éaa 2010. február 26. 14:47
  „"... hanem megtesz mindent azért, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő. " Egy kicsit késő ez a bölcs felismerés! Eddig mi a fófülét csinált?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célegyenesben a 4,5 milliárdos Dél-Nyírségi szennyvízprojekt

A jövő év tavaszán megkezdődhetnek a mintegy 4,5 milliárd forint összköltségű, hat települést érintő… Tovább olvasom