Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Gyurcsány mélyebb reformokra lát lehetőséget

Az elmúlt 2-3 hét abban erősített meg, hogy van lehetőség még mélyebb, még átfogóbb és még határozottabb intézkedéseket hozni - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT)pénteki ülésén.

A kormány terve változatlanul az, hogy az intézkedések egy része júliusban hatályba lép, a jövő héten szeretnék beterjeszteni a parlamentnek az adóban és a nyugdíjrendszerben végrehajtandó változásokat rögzítő törvényjavaslatokat. Az elmúlt egy hétben az OÉT munkavállalói és munkáltatói oldala is eljuttatta a kormányhoz a szerintük lehetséges költségcsökkentő és bevételnövelő javaslatokat. A munkáltatók lényegében a Reformszövetség anyagát tették magukévá, a munkavállalói oldalon az MSZOSZ készített elsősorban a személyi jövedelemadóra kiterjedő csomagot. A Reformszövetség nagyon radikális kiadáslefaragást ajánl, a kormány elképzelése ennél enyhébb és fokozatosabban bevezetendő járulékcsökkentést javasol. A Reformszövetség ötletei egy részének társadalmi hatása dermesztő - mondta korábban Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő az OÉT pénteki ülésén viszont arról beszélt, hogy még a Reformszövetség által ajánlottnál is több szerkezeti átalakításra, további kiadáscsökkentésre van szükség. Ugyanakkor megismételte, hogy a szükséges változtatásokat össze kell egyeztetni az ország teherbíró képességével. Progresszív egyensúlyt kell találni - közölte Gyurcsány Ferenc. Az elmúlt 2-3 hét azonban abban erősítette meg, hogy van lehetőség még mélyebb, még átfogóbb és még határozottabb intézkedéseket hozni - tette hozzá. A kormányfő öt pontban ismertette a korábban nyilvánosságra hozott javaslatok lehetséges változtatási irányát, konkrétumokat azonban alig említett. Nem derült ki, hol nyílna mód további kiadáscsökkentésre a költségvetésben. Az egyértelművé vált, hogy a kormány feladta azt az elképzelését, hogy az összes köztehermentes természetbeni juttatást megadóztatja. A munkáltatóknak is fontos juttatásokban kompromisszum kell - mondta Gyurcsány Ferenc, azt kérve a feleket, lássák be: annyi kedvezmény nem tartható fenn, mint a jelenlegi.

Az üdülési csekk lehet a megmenekülő juttatások egyike, legalábbis ezt említette a kormányfő, amikor azt mondta: a munkavállalók helyesen érveltek, amikor a csekk járulékos gazdasági hatásairól beszéltek. A miniszterelnök szerint az MSZOSZ szja-ra vonatkozó javaslata áll közelebb a kormány elképzeléséhez, nem a Reformszövetségé, amely szerinte a munkavállalók 60 százalékának káros lenne. Azt azonban nem mondta el Gyurcsány Ferenc, hogy az MSZOSZ négy variációjából melyikre gondolt.

Olvasóink írták

 • 10. pampus 2009. március 08. 06:35
  „Hát igen egyre mélyebbről lát lehetőségeket, hisz egyre mélyül a gazdaság, akár csak az igazságszolgáltatás.
  Persz Ő ezt valójában a jövedelmén nem érzi,így nem kapkodja el. Jól el szórakozik a saját fantáziáján.”
 • 9. Gsione 2009. március 07. 05:08
  „Kedves gyurcsány!

  Ezúton szeretném kérni önt hogy huzzon el a redves ....omba és hadja hogy Magyarország talpra álljon
  .
  Nem adó és járulék emelésekkel kellene fellépni a válság ellen inkább ön nézze jó messziröl ahogy megoldódhatnának a problémák ön nélkül ja és csak hogy tudja,ön miatt veszítettem el az állásomat és a 3 gyerekemnek alig tudom megteremteni a mindennapi betevőt köszönöm szépen,hogy megmutatta mire is képes ön de én személy szerint nem kérek magából és reformjaiból dugja fel jó mélyen a ...jába!!!!!!!!!!”
 • 8. Judytka 2009. március 06. 20:45
  „Idióta,elmebeteg állat!Csak rá kell nézni!!”
 • 7. Domestic 2009. március 06. 20:21
  „Ne kelts hangulatot ha ilyen cikkeket olvasol!
  Ez csak egyetlen dologra jó:
  az árnyalatát, a hangvételét nézd a fogalmazás stílusának, hogy tudd mikor jön el az idő amikor minden maradék Forintodat be kell váltani, minden polcot a spejzodban fel kell tölteni és még utoljára menj el tankolni!
  Attól tartok ez már nincs messze és majd nézzétek meg egy év múlva hol lesznek ezek az"urak" akik nyilatkozatai miatt itt szitkozódtok!?
  Egyetlen nap alatt fognak lelépni az országból és talán Európából (lásd a régi jó recept szerint ahogy a nácik leléptek annó).”
 • 6. kisördög77 2009. március 06. 19:44
  „idióta nem is tom ki? "miniszter ez?" egye meg a .................óóóóóóó!!”
 • 5. pmfc 2009. március 06. 19:36
  „Éljen a gyorsreagálású erős, határozott kormányunk..

  Sok idióta Komcsi aki mindig azzal jön, mivel lenne jobb ha a Fidesz kormányozna. Akkor most elmondom.
  Talán azzal, hogy a nagy parlamenti többség birtokában, egy ilyen óriási válság közepén nem engedne meg magának fél év reakcióidőt... Hanem azonnal lépne.

  Mire ez az idióta benyújtja a törvényeit, addigra a többi ország már rég elhúzz mellettünk!!! Újra.

  De semmi baj. Hajrá Fletó! Hajrá nyugdíjas komcsi tömegek... Nem elég, hogy tönkre tettétek a múltunkat és a jelenünket, tegyétek tönkre a jövönket is.”
 • 4. tatira 2009. március 06. 16:26
  „"miniszter" mit akar még elvenni? Inkább hátra arc!!Az életben nem lesz többet miniszter,se a földön,sem az égben!! Gyülölöm!!!!!!!!”
 • 3. Totyis 2009. március 06. 16:09
  „Valaki kilőhetné ezt a szarházi patkányt! Pápán az anyádnál meg a kommunista Apróéknál reformálj! Minden európai ország röhög rajtunk, lassan a koszos albán kecskepásztorok is megelőzik ezt a romos országot! Ezen gondolkodna el ez a szarházi reformer!!!”
 • 2. Poltergeist 2009. március 06. 14:48
  „Fletó--->az anyádat meg családodat reformáld azt!”
 • 1. pancser 2009. március 06. 14:19
  „Fletó go to hell!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerveződik a magyar Ku-Klux-Klan?

A nyomozó hatóság egyazon csoportot sejt a közelmúltban négy halálos áldozatot követelő, cigányok ellen elkövetett támadások mögött. Tovább olvasom