Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Cukiság: bébigorilla született a San Diegó-i állatkertben

A kölyök szerdára virradóan született és anyja, Kokomo karjában látták meg reggel a gondozók.
Nőstény bébigorilla született a San Diegó-i állatkertben.

A kölyök szerdára virradóan született és anyja, Kokomo karjában látták meg reggel a gondozók - mondta Peggy Sexton vezetőgondozó pénteken.

"Az újszülött gorillák nagyon aprók, anyjuk állandóan a mellkasukhoz szorítva tartják őket. Ezért gyakran csak a piciny arcukat, vagy egy kilógó lábat vagy kezet láthatunk" - tette hozzá. Egyelőre senki nem közelítette meg az anyát és gyermekét, de láthatóan mind a ketten jól vannak, a kicsi a becslések szerint kevesebb mint két kilogramm.


A gorillabébi - aki még nem kapott nevet - Kokomo és a szintén az állatkertben élő, Winston nevű hím első közös utódja. Kokomónak ez a hatodik kölyke, 1999-ben Oklahomában például ikreknek adott életet.

Kokomo és kölyke a nyugati síkvidéki gorillák (Gorilla gorilla gorilla) fajába tartozik, amelynek tagjai Közép- és Nyugat-Afrika esőerdeiben élnek.

A gorillának két faja van a nyugati és a keleti gorilla, mindkettőnek két alfaja ismert: a nyugati síkvidéki gorilla mellett a Cross-folyami gorilla, valamint keleti síkvidéki gorilla és a hegyi gorilla. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listája szerint ezek közül három kihalófélben, egy pedig - a keleti síkvidéki gorilla - végveszélyben van.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Katinak kutya baja

Kovács Katinak kutya baja
A Kossuth-díjas énekesnőről aggasztó hírek kezdtek terjedni péntek délelőtt, állítólag kórházba… Tovább olvasom