Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Rudolf Gergely megtalálta régi önmagát

Rudolf Gergely a Győri ETO válogatott játékosa másodvirágzását éli a Rába-parti csapatban.

Elégedett az ezüstéremmel Rudolf Gergely, a Győri ETO válogatott játékosa, aki tavasszal szinte szárnyakat kapott, s másodvirágzását éli a Rába-parti csapatban.

– Ezüstérmes lett az ETO, s közel járt a címvédéshez. Utóbbi miatt nem maradt hiányérzete? – kérdeztük a játékost.
– Ha nem is nagy, de maradt. Az aranyérem mégiscsak aranyérem. Jó lett volna elsőnek lenni. Persze nem bánkódunk az ezüst miatt sem, főképp, hogy tavasszal nagyon jól futballoztunk. Sajnos volt egy pont, ami után hiába tettünk meg mindent a sikerért, nem a mi kezünkben volt már a sorsunk.

– Mi döntött az őszi és a tavaszi szereplés között?
– Ősszel több pontot hullajtottunk el. Bár a Debrecent itthon megvertük, nem mindig alakultak úgy az eredmények, ahogy akartuk. Én megsérültem, s nem tudtam úgy segíteni a csapatot, ahogy szerettem volna. Ettől függetlenül a harmadik helyen zártuk az évet, ami azért nem rossz eredmény.

– Aztán jött Horváth Ferenc. Hogyan fogadták a váltást a kispadon?
– Nem szeretnék a távozó és az érkező szakvezető között párhuzamot vonni. Voltak céljaink csapatszinten, s ennek az elérésére koncentráltunk.

Rudolf Gergely a tavasszal menetelő ETO egyik legnagyobb erőssége volt.
Rudolf Gergely a tavasszal menetelő ETO egyik legnagyobb erőssége volt.


– Akkor azt kérdezem, láttak még esélyt, hogy odaérhetnek az első helyre?
– Magyarországon kevés csapatnak olyan jó a kerete, mint a miénk. Erre bizonyosság, hogy más stílusban kezdtünk el tavasszal futballozni, de ebben is megtalálta mindenki a helyét, eredményesek tudtunk maradni. Nagyon feküdt, amit Horváth Ferenc játszatott velünk, én is kiválóan éreztem magam a szabad szerepkörben. Bíztunk benne, hogy ebből még címvédés is lehet.

– Mire lehet majd mindez elég nemzetközi szinten?
– Nyilván függ a szereplésünk attól, hogy kivel kerülünk majd szembe. Még nem tudjuk, kikkel kell játszanunk, ám ami biztos, nem csak én, a társaim is rendkívül motiváltak abban, hogy minél eredményesebbek legyünk az Európa Ligában. Ha úgy játszunk, ahogy a bajnokság hajrájában, szinte bárkivel felvehetjük a versenyt.

– Bár lerí, hogy érzi magát Győrben?
– Nagyon jó döntés volt váltanom. Nem éreztem jól magam Diósgyőrben, aminek okaira így utólag már nem lenne értelme kitérni. A fontos, hogy egy jó csapatba kerültem, ahol bizalommal, türelemmel fogadtak. Persze sokat is tettem azért, hogy újra a régi önmagam legyek, de a vezetők, edzők is hagyták azt, hogy megmutassam, nem felejtettem el futballozni, ugyanaz az akarat van bennem, mint korábban, sőt, még motiváltabb vagyok, mint régebben.

– Az ETO-nál Priskin Tamás érkezéséről hallani.
– A válogatottban már többször is együtt játszottunk, a svédek ellen nagyszerűen kiegészítettük egymást. Erősödnénk vele, örülnék, ha hozzánk kerülne.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először nyert a Pintér-csapat: Magyarország-Albánia 1-0

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Albániát a Puskás Ferenc Stadionban szerdán rendezett… Tovább olvasom